Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Copiii romani nascuti dupa data de 9 februarie 2011 vor primi 500 de euro in scop educational

Publicat: / Actualizat: /
Copiii romani nascuti dupa data de 9 februarie 2011 vor primi 500 de euro in scop educational
'Afiș articol "Copiii romani nascuti dupa data de 9 februarie 2011 vor primi 500 de euro in scop educational"
Parintii copilului, contribuabili, pot directiona in contul respectiv un procent de pana la 2% din valoarea impozitului anual pe veniturile din salarii, in conditiile legii.
Publicat: / Actualizat:
2.526 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Copiii romani nascuti dupa data de 9 februarie 2011 vor primi 500 de euro in scop educational” — Parintii copilului, contribuabili, pot directiona in contul respectiv un procent de pana la 2% din valoarea impozitului anual pe veniturile din salarii, in conditiile legii.

trimite

Copiii români născuți după data de 9 februarie 2011 vor primi de la stat o sumă reprezentând echivalentul în lei a 500 de euro. Aceşti bani ar fi trebuit deja să fie plătiţi, în scop educaţional, conform Legii educației naționale nr. 1/2011, adică după 9 februarie 2011, însă începerea plăţilor a fost amânată prin Ordonanţă de Urgenţă după 31 decembrie 2016.

Cum până la acea dată guvernul nu a stabilit o nouă amânare, copiii pot începe să primească banii pentru educaţie, alocaţi din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

Statul s-a angajat să acorde, în scop educațional, 500 de euro pentru fiecare copil născut, după data intrării în vigoare a Legii educației naționale nr. 1/2011, adică după 9 februarie 2011. Tinerii vor fi singurii care vor avea acces la bani, după ce împlinesc vârsta de 16 ani, potrivit articolului 356 din Legea Nr. 1/2011 – Legea educației naționale.

Deși ar fi trebuit acordați din 2013, termenul a fost amânat prin OUG până în 31 decembrie 2016.Potrivit legii, statul sprijină dreptul la învăţare pe tot parcursul vieţii prin acordarea sumei reprezentând echivalentul în lei a 500 euro, calculat la cursul de schimb leu/euro comunicat de Banca Naţională a României şi valabil la data plăţii, fiecărui copil cetăţean român, la naşterea acestuia.

Suma se depune într-un cont de depozit, denumit în continuare cont pentru educaţie permanentă, deschis la Trezoreria Statului pe numele copilului de oricare dintre părinţii fireşti, de împuternicitul acestora sau de reprezentantul legal al copilului, pe baza certificatului de naştere.

Părinţii copilului, contribuabili, pot direcţiona în contul respectiv un procent de până la 2% din valoarea impozitului anual pe veniturile din salarii, în condiţiile legii, şi pot depune sume în acest cont. Pentru sumele depuse în cont se plăteşte dobândă anual la o rată a dobânzii stabilită prin ordin al ministrului Finanţelor Publice. Dobânzile aferente conturilor de depozit constituite la Trezoreria Statului se asigură de la bugetul de stat, din bugetul Ministerului Finanţelor Publice.

Numele tau: Adresa de e-mail:
Copiii romani nascuti dupa data de 9 februarie 2011 vor primi 500 de euro in scop educational
Articol - Copiii romani nascuti dupa data de 9 februarie 2011 vor primi 500 de euro in scop educational
Parintii copilului contribuabili pot directiona in contul respectiv un procent de pana la 2 din valoarea impozitului anual pe veniturile din salarii in conditiile legii
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...