Logo ♿ Observatorul Social
Organizezi un eveniment? Click aici pentru a solicita oferta de la toate locatiile!

Articol din categoria Social

Curs CRPD, Aflati mai multe despre Conventia privind drepturile persoanelor cu handicap

Publicat: / Actualizat: /
Curs CRPD, Aflati mai multe despre Conventia privind drepturile persoanelor cu handicap
'Afiș articol "Curs CRPD, Aflati mai multe despre Conventia privind drepturile persoanelor cu handicap"
Conventia garanteaza, desigur, drepturile tuturor persoanelor cu handicap, in toata diversitatea noastra.
Publicat: / Actualizat:
1.512 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Curs CRPD, Aflati mai multe despre Conventia privind drepturile persoanelor cu handicap” — Conventia garanteaza, desigur, drepturile tuturor persoanelor cu handicap, in toata diversitatea noastra.

trimite

Autor: Lavinia Elena Niculicea

De ce un curs de CRPD?

Convenţia cu privire la drepturile persoanelor cu handicap este un moment hotărâtor în drepturile omului ale utilizatorilor şi supravieţuitorilor psihiatriei.

Acest curs pune accentul pe modul în care utilizatorii şi supravieţuitorii psihiatriei pot utiliza CRPD pentru a promova drepturile noastre umane.

Convenţia garantează, desigur, drepturile tuturor persoanelor cu handicap, în toată diversitatea noastră. Circumscripţii majore organizate la nivel internaţional au inclus în Reţeaua Internaţională a Utilizatorilor şi Supravieţuitorilor Psihiatriei, Federaţia Mondială a Surzilor, Uniunea Mondială a Nevăzătorilor, Federaţia Mondială a Surdo-Muţilor, Incluziunea Internaţională (persoanele cu dizabilităţi intelectuale şi familiile lor), Federaţia Internaţională a persoanelor cu deficienţe de auz şi cea Internaţională a persoanelor cu handicap.

S-au mobilizat organizaţii şi aliaţi ai tuturor persoanelor cu handicap în Grupul internaţional al persoanelor cu dizabilităţi, care vizează Convenţia ca fiind la fel de relevantă pentru toate persoanele cu handicap, indiferent de tipul de handicap sau de localizarea geografică.

Fiecare circumscripţie găseşte ceea ce are nevoie în text, iar Convenţia poate fi abordată dintr-un număr de diferite puncte de plecare pentru a-i descoperi potenţialul.

Cursul este predat de Tina Minkowitz, Esq., un avocat pentru drepturile omului şi supravieţuitor de psihiatrie, care a contribuit la dezvoltarea dispoziţiilor relevante. Ea a reprezentat (Reţeaua Internaţională a Utilizatorilor şi Supravieţuitorilor Psihiatriei) (WNUSP) în elaborarea şi negocierea CRPD, şi, ulterior, a fondat Centrul pentru Drepturile Omului al Utilizatorilor şi al Supravieţuitorilor Psihiatriei (CHRUSP).

Prevederile din CRPD care promovează drepturile omului ale utilizatorilor şi supravieţuitorilor de psihiatrie sunt derivate din poziţiile profunde ale mişcării noastre, exprimate în documente, cum ar fi documentul de poziţie privind Drepturile omului şi Principiile celei de-a zecea Conferinţe Internaţionale.

Cu toate acestea, gradul de conştientizare a CRPD a fost lent pentru a dezvolta în rândul utilizatorilor şi al supravieţuitorilor de psihiatrie, deoarece prevederile CRPD sunt exprimate într-un limbaj juridic, şi din cauza luptei politice în jurul interpretării lor (precum şi alţi factori, cum ar fi non-identificarea cu comunitatea persoanelor cu handicap şi cinism din cauza istoriei reformelor superficiale care nu schimbă relaţiile de putere).

CRPD a fost adoptată de către Adunarea Generală a ONU, în urmă cu zece ani, în decembrie 2016, iar în prezent există 172 de state părţi, majoritatea covârşitoare a tuturor statelor membre ale ONU. În acel moment, utilizatori şi supravieţuitori ai psihiatriei din multe ţări au devenit implicaţi în susţinerea ca dispoziţiile ei să fie introduse în lege şi puse în practică, iar ONG-urile pentru apărarea drepturilor omului şi universităţile au desfăşurat cursuri în acest domeniu.

Însă nu a existat un curs de formare a supravieţuitorului, complet independent de influenţa şi de organizaţiile fără supravieţuitori, până în prezent.

Acest curs este oferit gratuit pentru toată lumea, în primul an. Acesta va fi întotdeauna gratuit pentru supravieţuitori şi pentru cei care nu-şi permit să plătească.

Materialele de lectură vor fi postate pe acest site, împreună cu instrucţiunile pentru sarcini.Vom folosi platforma de conferinţe uber sau un mecanism similar pentru discuţii şi pentru prelegeri în timp real.

Va fi o listă dedicată ce va servi pentru discuţii.Precizaţi interesul dumneavoastră răspunzând la info@chrusp.org şi vi se vor oferi mai multe informaţii.

Cursul este preconizat să înceapă la 1 martie şi se va desfăşura până la sfârşitul lunii iunie, cu un subiect nou introdus o dată la două săptămâni.

Sursa materialului: https://crpdcourse.org/

Numele tau: Adresa de e-mail:
Curs CRPD, Aflati mai multe despre Conventia privind drepturile persoanelor cu handicap
Articol - Curs CRPD, Aflati mai multe despre Conventia privind drepturile persoanelor cu handicap
Conventia garanteaza desigur drepturile tuturor persoanelor cu handicap in toata diversitatea noastra
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...