Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

1001 de voci in culori radiofonice, proiect dedicat copiilor nevazatori

Publicat: / Actualizat: /
1001 de voci in culori radiofonice, proiect dedicat copiilor nevazatori
'Afiș articol "1001 de voci in culori radiofonice, proiect dedicat copiilor nevazatori"
ASociaţia Persoanelor cu boli Inflamatorii Intestinale din România (ASPIIR) în parteneriat cu Radio TRINITAS, Școala pentru Deficienți de Vedere și Liceul...
Publicat: / Actualizat:
925 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “1001 de voci in culori radiofonice, proiect dedicat copiilor nevazatori” — ASociaţia Persoanelor cu boli Inflamatorii Intestinale din România (ASPIIR) în parteneriat cu Radio TRINITAS, Școala pentru Deficienți de Vedere și Liceul...

trimite

ASociaţia Persoanelor cu boli Inflamatorii Intestinale din România (ASPIIR) în parteneriat cu Radio TRINITAS, Școala pentru Deficienți de Vedere și Liceul Tehnologic Special „Regina Elisabeta” din București, de curând, a terminat un proiect inedit, de suflet, care a îmbinat, cum nu se poate mai bine, trei laturi educațional, cultural și social, dedicat copiilor nevăzători, "1001 de voci în culori radiofonice".
 
Inițiatorul și coordonatorul  proiectului a fost Adriana Ene, jurnalistă cu o experiență de mai bine de 13 ani în presa audio – vizuală și realizatoare a unei emisiuni pentru copii, de mare succes, la Radio TRINITAS, Bucuria Poveștilor.

“A fost o seară cu adevărat magică în care a fost prezentat un proiect profesionist,  un exemplu viu că ASPIIR și noi, în general, putem realiza proiecte extraordinare”,  a declarat  Isabella Grosu, președinta Asociaţiei Persoanelor cu boli Inflamatorii Intestinale din România.

Despre proiect


În parteneriat cu Școala pentru Deficienți de Vedere și Liceul Tehnologic Special „Regina Elisabeta” din București,  în primăvara anului 2014, Radio TRINITAS demarează programul ind cu o selecție a elevilor din cele două instituții speciale menționate.

O echipă de profesioniști din domeniile teatru, muzică, jurnalism și psihologie stau la baza acestui casting în urma căruia 21 de elevi intră într-un program intensiv de pregătire.

Scopul atelierelor la care aceștia participă – ateliere de teatru, muzică, dicție și intonație, jocuri de stimulare și căpătare a încrederii – a fost acela de a-i ajuta pe copiii selectați, nevăzători sau deficienți de vedere, să devină interpreții a 124 de personaje de poveste din cinci basme românești.

Astfel, Prâslea cel voinic și merele de aur, Zâna Zorilor, Făt –Frumos din lacrimă, Harap – Alb și Greuceanu au primit câte o adaptare pentru teatru radiofonic, realizată de regizorul Radu Dinulescu și au devenit subiectele de lucru pentru întreaga echipă implicată în proiect.

magazin.trinitastv.ro... Comandă pove YouTube video


&feature=youtu.be">știle aici...

21 de elevi nevăzători sau deficienți de vedere, cu vârstele cuprinse între 10 și 18 ani au fost prezenți luni de zile la înregistrările din Studioul Radio TRINITAS, dând viață unui număr de 124 de personaje și însumând mai bine de 180 de ore de înregistrare.

Coloana sonoră ce a însoțit toate aceste basme a fost compusă și interpretată de Florin Iordan și Dani Pop, membri ai formației de muzică veche Trei Parale.
S-a lucrat în montaj, la editarea basmelor, timp de 8 luni.

Rezultatul acestui demers cultural, educațional și social este reprezentat de cele cinci CD-uri realizate cu profesionalism  în aproape doi ani de lucru intens.

Directorul Radio TRINITAS, Ciprian Olinici, primind binecuvântarea și susținerea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și-a arătat permanent totala deschidere și implicare spre a oferi mijloacele necesare derulării în cele mai bune condiții ale acestui demers inedit.

În prezenta Patriarhului României și a numeroși invitați de seamă, pe data de 5 aprilie a.c., ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, într-un eveniment  artistic elegant,  a avut loc Gala Teatrului Radiofonic pentru Copii – ce a onorat depășirea oricaror bariere și prejudecăți:  arta nu are handicap, deficiența poate face diferența doar în bine și frumos.
YouTube video
&feature=youtu.be">Urmăriți materialul video aici...

Numele tau: Adresa de e-mail:
1001 de voci in culori radiofonice, proiect dedicat copiilor nevazatori
Articol - 1001 de voci in culori radiofonice, proiect dedicat copiilor nevazatori
ASociaţia Persoanelor cu boli Inflamatorii Intestinale din România ASPIIR în parteneriat cu Radio TRINITAS Școala pentru Deficienți de Vedere și Liceul
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...