Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Dezbatere publica, Planul de Mobilitate Urbana Durabila 2016 2030 Regiunea Bucuresti, Ilfov

Publicat: / Actualizat: /
Dezbatere publica, Planul de Mobilitate Urbana Durabila 2016   2030 Regiunea Bucuresti, Ilfov
Afiș articol "Dezbatere publica, Planul de Mobilitate Urbana Durabila 2016 2030 Regiunea Bucuresti, Ilfov"
In perioada de dezbatere publică, toti cetatenii, ONG urile sau persoanele juridice pot face sugestii cu privire la acest proiect si isi pot exprima opiniile in ceea ce priveste imbunatatirea proiectului de hotarare.
Publicat: / Actualizat:
1.321 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Dezbatere publica, Planul de Mobilitate Urbana Durabila 2016 2030 Regiunea Bucuresti, Ilfov” — In perioada de dezbatere publică, toti cetatenii, ONG urile sau persoanele juridice pot face sugestii cu privire la acest proiect si isi pot exprima opiniile in ceea ce priveste imbunatatirea proiectului de hotarare.

trimite

Primăria Municipiului București a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 pentru Regiunea București — Ilfov. Documentul poate fi consultat pe site-ul Primăriei, la adresa http://www.pmb.ro/precum și la avizierul Primăriei Municipiului București.

În perioada de dezbatere publică, toți cetățenii, ONG-urile sau persoanele juridice pot face sugestii cu privire la acest proiect și își pot exprima opiniile în ceea ce privește îmbunătățirea proiectului de hotărâre.

Municipalitatea va analiza toate recomandările referitoare la acest proiect de hotărâre, prin completarea, modificarea și, ulterior, definitivarea actului normativ care va fi supus votului consilierilor generali.

“Îi invit atât pe bucureșteni cât și pe reprezentanții ONG-urilor interesate să consulte documentul lansat astăzi în dezbatere publică, pentru că acesta conține proiecte extrem de importante pentru București, dar și pentru zonele limitrofe. Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016 — 2030 este un document strategic, realizat cu sprijinul BERD, care propune o viziune coerentă de dezvoltare a mobilității în regiunea București-Ilfov. Îmi doresc ca, după aprobarea acestui document, să putem trece treptat la implementarea proiectelor, pentru că este vorba proiecte care vor crește semnificativ calitatea vieții cetățenilor”, a declarat Primarul General, Gabriela Firea.

Principalele proiecte ale Municipiului București incluse în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 Regiunea București-Ilfov sunt:

 — înființarea Autorității de Transport Metropolitan București — Ilfov,

— introducerea de benzi de circulație cu prioritate pentru transportul public pe o distanță de 25 km,

— modernizarea rețelei de mijloace de transport în comun prin achiziția de 100 troleibuze, 500 de autobuze, dintre care 300 electrice și 300 de tramvaie. Proiectul mai presupune și modernizarea, extinderea infrastructurii de tramvai (41 km cale dublă) și reabilitarea a aproximativ 1800 de stații.

 — construcția de parcări de tip Park & Ride la punctele cheie de intrare în oraș

— construcția de parcări subterane

— amenajarea infrastructurii utilitare pentru biciclete (piste de biciclete și locuri de parcare pentru biciclete), precum și extinderea sistemului de închiriere biciclete (bike-sharing).

— crearea de noi zone cu prioritate pentru pietoni și bicicliști în centrul orașului, concomitent cu modernizarea spațiul urban public.

— se vor îmbunătăți condițiile de accesibilitate pentru persoane cu mobilitate redusă, se vor realiza pasaje pietonale subterane

— va fi îmbunătățit sistemul de management al traficului.

Patru proiecte noi vor fi incluse în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă

În urma analizelor aprofundate realizate în ultimele luni, reprezentanții Primăriei Municipiului București vor solicita includerea în PMUD, a încă patru proiecte de maximă importanță pentru mobilitatea cetățenilor, proiecte care vizează decongestionarea traficului în zonele cu maximă expansiune.

Este vorba despre supralărgirea străzii Prelungirea Ghencea, între str. Brașov și șoseaua de centură a Municipiului București și realizarea unui terminal intermodal comun cu viitoarea stație de tren din zona Haltei Bariera Domnești.

Un alt proiect vizează modernizarea străzii Barbu Văcărescu și a străzii Av. Alex.Șerbănescu (sistem rutier și cale rulare tramvai) de la Sos. Ștefan cel Mare până la Bd. Aerogării și prelungirea liniei de tramvai până la Zona Comercială Băneasa.

Se mai propune modernizarea sistemului rutier și a liniei de tramvai pe bd. Dimitrie Pompeiu și prelungirea până la str. Barbu Văcărescu, pentru asigurarea unei legături directe cu un mijloc de transport rapid, nepoluant și de mare capacitate, a zonei de birouri Pipera (aflată în plină expansiune) cu zona de Nord a Capitalei.

Al patrulea proiect se referă la modernizarea Șoselei Petricani, între Bulevardul Lacul Tei și sensul giratoriu de la intersecția cu Bd. Pipera, atât pentru sistemul rutier cât și pentru calea de rulare a tramvaiului.

Despre PMUD

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) își propune să realizeze, în perioada 2016-2030, un sistem de transport eficient, integrat, durabil si sigur, care să promoveze dezvoltarea economică, socială și teritorială și să asigure o bună calitate a vieții. Este un plan cu investiții de 7 miliarde de euro, dintre care 3,5 miliarde de euro vor fi investiți în extinderea şi modernizarea metroului (bani proveniți în principal de la bugetul de stat și din fonduri europene), iar restul pentru proiectele dezvoltate de autoritățile locale pentru transportul public de suprafață, managementul traficului, infrastructura de biciclete, etc.

De altfel, PMUD este o condiţionalitate pentru accesarea de fonduri europene în perioada 2014-2020, prin Programul Operational Regional şi Programul Operaţional Infrastructură Mare. PMUD se va corela cu Masterplanul General de Transport (MPGT), cu Planul de Urbanism General (PUG), cu planul de dezvoltare regionala (PDR BI), cu strategiile locale de dezvoltare urbana, cât si cu strategiile sectoriale de servicii sociale, sanatate, educatie, creerea de locuri de munca si dezvoltare economică în regiune.

1 recenzii (4 / 6)
Numele tau: Adresa de e-mail:
Dezbatere publica, Planul de Mobilitate Urbana Durabila 2016   2030 Regiunea Bucuresti, Ilfov
nicolai ovesea
4/6
da o dezbatere publica despre stagiile diferite la pensie despre sporu de 1 pentru fiecare an cotizat in plus la pensie,despre indemnizatiilemodice 270 lei accentuat ,340 lei grav ?!
Articol - Dezbatere publica, Planul de Mobilitate Urbana Durabila 2016 2030 Regiunea Bucuresti, Ilfov
In perioada de dezbatere publică toti cetatenii ONG urile sau persoanele juridice pot face sugestii cu privire la acest proiect si isi pot exprima opiniile in ceea ce priveste imbunatatirea proiectului de hotarare
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...