Logo ♿ Observatorul Social

Articol de la Federatia pentru Accesibilizarea Romaniei

Disabilities beyond limits - Produsul nr. 2

/
Disabilities beyond limits - Produsul nr. 2
Afiș articol "Disabilities beyond limits - Produsul nr. 2"
„Dizabilitate dincolo de limite” implică faptul că femeile tinere cu dizabilități nu ar trebui să fie limitate sau restricționate de deficiențele lor și că au capacitatea de a-și atinge întregul potențial și de a reuși în toate domeniile vieții.
Publicat: / Actualizat:
698 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Disabilities beyond limits - Produsul nr. 2” — „Dizabilitate dincolo de limite” implică faptul că femeile tinere cu dizabilități nu ar trebui să fie limitate sau restricționate de deficiențele lor și că au capacitatea de a-și atinge întregul potențial și de a reuși în toate domeniile vieții.

trimite

Al doilea  produs intelectual dezvoltat de consortiul format din Federatia pentru Accesibilizarea Romaniei, ACE=ES ROMANIA, CESUR fORMACION-SPANIA sI NCDP-GRECIA, in cadrul proiectului Erasmus + Disabilities beyond limits

Scopul produsului intelectual este de a pregăti practicienii să sprijine tinerele cu dizabilități să preia conducerea, depășind granițele impuse de stereotipuri și stigmatizare, dezvoltând aceste abilități transversale în jurul angajamentului și participării civice. Cu astfel de abilități, YWwD ar putea ieși din zona „invizibilă”, să ia inițiativă, să rezolve probleme, să contribuie la comunitate.

„Dizabilitate dincolo de limite” implică faptul că femeile tinere cu dizabilități nu ar trebui să fie limitate sau restricționate de deficiențele lor și că au capacitatea de a-și atinge întregul potențial și de a reuși în toate domeniile vieții. Acest lucru implică o schimbare în gândire de la a vedea dizabilitățile ca limitări, la a vedea persoanele cu dizabilități ca contribuitori capabili și valoroși la societate.

Această abordare din proiectul Erasmus+ recunoaște importanța de a oferi persoanelor cu dizabilități sprijinul și resursele de care au nevoie pentru a reuși, inclusiv acces la tehnologie de asistență, cazare, educație incluzivă și oportunități de angajare. De asemenea, implică creșterea gradului de conștientizare cu privire la barierele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități și susținerea politicilor care promovează accesibilitatea și incluziunea.

Femeile tinere cu dizabilități pot contribui la comunitate printr-o varietate de abilități tehnice și non-tehnice, la fel ca și colegii lor, în funcție de pregătirea lor. Câteva exemple de abilități sunt:

  • Management de proiect
  • Abilități de vorbire în public și prezentare
  • Mentorship și coaching
  • Scriere și documentare
  • Design grafic și creație media digitală
  • În plus, tinerele femei cu dizabilități pot aduce perspective și experiențe unice la masă și își pot folosi abilitățile pentru a aborda provocările cu care se confruntă persoanele cu dizabilități, cum ar fi îmbunătățirea accesibilității în tehnologie și susținerea politicilor incluzive.

  • Advocacy pentru politici incluzive poate lua mai multe forme, dar vom opta pentru câteva exemple:
  • Lobby pentru legi și reglementări care promovează accesibilitatea și includerea în tehnologie
  • Participarea la grupuri și organizații de advocacy care lucrează pentru promovarea drepturilor și șanselor egale pentru persoanele cu dizabilități
  • Lucrul cu factorii de decizie și părțile interesate pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la provocările cu care se confruntă persoanele cu dizabilități și la importanța elaborării politicilor incluzive
  • Sa vorbeasca pe rețelele sociale și alte platforme despre necesitatea unor politici incluzive și promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități
  • Sa organizeze sis a participe la evenimente și campanii care au ca scop creșterea gradului de conștientizare și educarea celorlalți cu privire la importanța creării de politici incluzive.
  • Sa lucreze cu companii și organizații pentru a promova accesibilitatea și includerea în proiectarea și dezvoltarea produselor și serviciilor tehnologice.
  • Care sunt așteptările tinerelor cu dizabilități implicate în proiect:

  • Să fie tratate cu respect și demnitate și să aibă șanse egale și acces la resurse.
  • Să aibă dreptul de a face propriile alegeri și decizii și de a avea opiniile evaluate și ascultate.
  • Să participe la educație, angajare și activități comunitare.
  • Să primească educație și formare care să fie accesibilă, incluzivă și care să răspundă nevoilor și abilităților lor individuale.
  • Să aibă acces la tehnologie de asistență și la alte resurse care să le permită să participe pe deplin în toate domeniile vieții.
  • Să fie libere de discriminare și prejudecăți pe baza handicapului lor.
  • Pe scurt, tinerelor cu dizabilități ar trebui să li se ofere aceleași oportunități și așteptări ca oricărui alt individ și să poată participa pe deplin la toate aspectele societății.

    Numele tau: Adresa de e-mail:
    Disabilities beyond limits - Produsul nr. 2
    Articol Federatia pentru Accesibilizarea Romaniei - Disabilities beyond limits - Produsul nr. 2
    Dizabilitate dincolo de limite implică faptul că femeile tinere cu dizabilități nu ar trebui să fie limitate sau restricționate de deficiențele lor și că au capacitatea de a-și atinge întregul potențial și de a reuși în toate domeniile vieții
    Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

    observatorul  .RO 

    Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
    Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
    telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

    DESPRE

    ...

    ASISTENȚĂ

    ...

    LEGAL

    ...