Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Discutii pe marginea modificarii Legii nr. 62 pe 2011, Legea dialogului social

Publicat: / Actualizat: /
Discutii pe marginea modificarii Legii nr. 62 pe 2011, Legea dialogului social
'Afiș articol "Discutii pe marginea modificarii Legii nr. 62 pe 2011, Legea dialogului social"
Ministrul Gabriel Petrea sustine modificarea Legii dialogului social in mod transparent si prin consultarea tuturor partenerilor sociali.
Publicat: / Actualizat:
2.542 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Discutii pe marginea modificarii Legii nr. 62 pe 2011, Legea dialogului social” — Ministrul Gabriel Petrea sustine modificarea Legii dialogului social in mod transparent si prin consultarea tuturor partenerilor sociali.

trimite

Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea împreună cu Lia Olguța Vasilescu, Ministrul Muncii și Justiției Sociale au avut luni, 13 februarie a.c. o preconsultare cu reprezentanții principalelor confederații sindicale și patronale din România pe marginea oportunității modificării Legii nr. 62/2011, Legea dialogului social.

În cadrul discuțiilor a fost reiterată disponibilitatea reprezentanților sindicatelor și patronatelor de a colabora cu Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social în vederea elaborării unor modificări la Legea dialogului social.

"Ne propunem să consultăm toți actorii care au expertiză pe acest domeniu.Toate aceste consultări vor fi transparente și se vor desfășura conform atribuțiilor Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social (MCPDS) care are rolul de a coordona dialogul social la nivel național. Am convenit împreună cu reprezentanții principalelor confederații sindicale și patronale stabilirea unor principii pe care să se bazeze toate modificările. În primă fază vom debloca dialogul social, ulterior vom pregăti o lege care va fi dezbătută cu toți partenerii", a declarat Ministrul Gabriel Petrea în cadrul discuțiilor.

Agenda de discuții a mai cuprins teme de interes comun, cu accent pe prioritățile și problemele fiecărei organizații sindicale și patronale precum și modificări legislative prioritare, conform Programului de Guvernare 2016-2020.

La întâlnirea bilunară cu Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social au participat reprezentanții principalelor confederații sindicale și patronale: Cartel ALFA, Blocul Național Sindical (BNS), Confederația Sindicatelor Democratice din România (CSDR), Confederația Națională a Sindicatelor Libere din România — FRĂȚIA, Confederația Sindicală Națională MERIDIAN, Confederația Patronală CONCORDIA și Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR).

Numele tau: Adresa de e-mail:
Discutii pe marginea modificarii Legii nr. 62 pe 2011, Legea dialogului social
Articol - Discutii pe marginea modificarii Legii nr. 62 pe 2011, Legea dialogului social
Ministrul Gabriel Petrea sustine modificarea Legii dialogului social in mod transparent si prin consultarea tuturor partenerilor sociali
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...