Logo ♿ Observatorul Social

Articol de la Federatia pentru Accesibilizarea Romaniei

Dumitru Simona Luci - Invingatoarea

/
Dumitru Simona Luci - Invingatoarea
'Afiș articol "Dumitru Simona Luci - Invingatoarea"
Publicat:
947 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Dumitru Simona Luci - Invingatoarea” —

trimite

Violența are și valențe transgeneraționale. Lanțul însă poate fi întrerupt. Mesajul alăturat este al unei învingătoare, dar mai ales a unei supraviețuitoare a „războiului de acasă“, care acum vrea să fie una din vocile care au curajul să vorbească despre ce a fost, dar și puterea de a fi un sprijin și exemplu pentru cele aflate încă în cercul violenței.
Buna, sunt Simona Dumitru din Hunedoara si sunt una din supravietuitoarele violentei domestice. La prima vedere sunt supravietuitoarea unui atac cu arma alba a fostului sot, dupa divort.Cutitul cu care am fost injunghiata s-a intepenit in coloana vertebrala, s-a rupt si paradoxal, asta m-a salvat, dar am ramas paralizata.
Dacă cineva mi-ar fi spus cu 20 de ani în urma prin ce urma sa trec as fi spus ca e nebun. Nu credeam ca e posibil ca un om sa treacă prin atâtea, sa supraviețuiască violenței domestice, sa înceapă o nouă viață, să învețe să-și accepte condiția, sa ierte și sa ajungă să-și iubească viata așa cum e.
Oamenii nu realizează ce forță zace în ei.

Azi insa, vreau sa vorbesc despre altceva.
Azi vreau sa vorbesc despre victimele colaterale ale violentei domestice. De ce? Pentru ca tot ce am acceptat tacit sa traiesc este din copilaria mea, cand fara sa vreau am fost o victima colaterala a violentei domestice. Asta mi-a imprimat –“Femeia tace, rabda, suporta si se sacrifica pentru copii”. Fals! Din generatie in generatie s-au transmis doar traume. Din pacate, asta am facut si eu… Pana am intalnit psihologul specializat pe violenta domestica. Regretul meu e ca nu l-am intalnit mult mai devreme. Si totusi asta m-a ajutat sa o pot sustine si pe mama, care la 70 de ani inca lupta in justitie sa sanctioneze agresorul vietii ei, adica tatal meu si sotul ei, incercand ca macar acum sa ne protejeze.
Cred ca e timpul ca generatia noastra sa invete si sa incerce sa rupa lantul tacerii si al violentei domestice, sa inteleaga ca de fapt e un fals sacrificiu.
Acum stiu ce m-ar fi putut ajuta si spun cu convingere ca e nevoie de psihologi specializati pe violenta domestica, de interventia rapida a politiei si indepartarea agresorului chiar si cand se ajunge in fata justitiei, si o lege de protectie reala a victimelor violentei domestice.
Pentru fiica mea, mama, sora, bunica, matusile, verisoarele si nepoatele mele si pentru toate femeile ce se confrunta cu violenta domestica cred ca e timpul sa invatam cum sa rupem lantul traumelor sau macar sa ajutam ca generatia urmatoare sa o faca.
Tacerea, acceptarea si resemnarea nu sunt solutia.
Nu pot participa la acest forum, dar pot sa va spun vouă, celor ce aveți nevoie.
Până nu luptați voi pentru viața voastră nu o sa lupte nici alții pentru voi.“

Mesaj pentru Forumul invingatoarelor 7 Martie 2018

https://www.youtube.com/watch?v=lfwjXqgiA3Y&feature=youtu.be

Numele tau: Adresa de e-mail:
Dumitru Simona Luci - Invingatoarea
Articol Federatia pentru Accesibilizarea Romaniei - Dumitru Simona Luci - Invingatoarea
Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...