Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

EPSO le ofera persoanelor cu handicap sanse egale de a lucra in institutiile UE

Publicat: / Actualizat: /
EPSO le ofera persoanelor cu handicap sanse egale de a lucra in institutiile UE
Afiș articol "EPSO le ofera persoanelor cu handicap sanse egale de a lucra in institutiile UE"
In contextul concursului din 2017, EPSO incearca sa se asigure ca mesajul sau ajunge la toti candidatii potentiali care pot avea un handicap sau nevoi speciale si ii incurajeaza sa se inscrie.
Publicat: / Actualizat:
2.143 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “EPSO le ofera persoanelor cu handicap sanse egale de a lucra in institutiile UE” — In contextul concursului din 2017, EPSO incearca sa se asigure ca mesajul sau ajunge la toti candidatii potentiali care pot avea un handicap sau nevoi speciale si ii incurajeaza sa se inscrie.

trimite

Traducere: Lavinia Elena Niculicea

Instituţiile UE s-au angajat să respecte prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite privind persoanele cu handicap şi egalitatea de şanse şi doreşte să le ofere acestora mai multe posibilităţi de angajare. În contextul concursului din 2017 pentru administratori absolvenți, EPSO încearcă să se asigure că mesajul său ajunge la toți candidații potențiali  care pot avea un handicap sau nevoi speciale şi îi încurajează să se înscrie.

Noi, cei de la EPSO, credem în egalitate şi diversitate. Pentru a ne asigura că instituţiile UE oferă şanse egale tuturor şi că reflectă diversitatea lumii actuale, acţionăm conform următoarelor  principii şi obiective:

-   EPSO garantează că toţi candidaţii beneficiază de tratament, acces şi şanse egale, indiferent de sex, rasă, culoare, origine etnică sau socială, trăsături genetice, limbă, religie sau convingeri, opinii politice sau de altă natură, apartenența la o minoritate națională, proprietate, naştere, handicap, vârstă sau orientare sexuală;

-   EPSO respectă principiul incluziunii în procedurile de selecţie şi le oferă tuturor candidaţilor, în egală măsură, posibilitatea de a-şi demonstra competenţele, identificând şi eliminând factorii de blocaj, posibilele prejudecăți şi riscul de discriminare;
 
-    EPSO promovează egalitatea de şanse şi colaborează cu diverse părţi implicate şi grupuri de experţi pentru a putea atrage talente din domenii cât mai diverse;

-    EPSO doreşte să diversifice rezerva de talente şi să ajute administraţia europeană să recruteze personalul care să fie reprezentativ pentru diversitatea cetăţenilor UE în slujba cărora ne aflăm;

Aflaţi ce facem concret pentru a transforma egalitatea de şanse şi diversitatea într-o realitate care să funcţioneze.

•    Ne asigurăm că întrebările testelor sunt neutre. Pentru aceasta, efectuăm sistematic analize statistice şi monitorizări.

•    Ne alegem metodele de selecţie pe baza rezultatelor unor evaluări standardizate şi obiective, care pun accent pe competenţe.

•    Examinăm CV-urile şi notăm doar pe baza unor criterii obiective şi utilizând tehnici de anonimizare.

•    Luăm măsuri rezonabile pentru a vă ajuta dacă aveţi nevoi speciale sau suferiţi de un handicap.

•    Aplicăm Convenţia Naţiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu handicap.

•    Verificăm sau audităm sistematic procedurile de selecţie şi testele pentru a vedea dacă acestea respectă egalitatea de şanse şi diversitatea. Identificăm factorii care pot afecta sau bloca procedurile de selecţie şi luăm măsurile care se impun.

•    Efectuăm periodic teste de accesibilitate, astfel încât comunicarea, procedurile de selecţie şi testele să fie mereu mai accesibile persoanelor cu handicap sau nevoi speciale. Dacă este necesar, producem formate adaptate compatibile cu tehnologiile de asistare şi cu asistenţa individuală. De asemenea, integrăm cerinţe în materie de accesibilitate în orice nou sistem sau program informatic.

•    Îi formăm pe membrii comisiilor de evaluare care se ocupă cu verificarea competenţelor candidaţilor, astfel încât aceştia să ştie cum să selecteze şi să recruteze într-un mod cât mai imparţial, mai obiectiv şi mai profesional, respectând principiile egalităţii de şanse şi de tratament.

•    Ne propunem să alcătuim comisii de selecţie echilibrate, pentru a limita riscul de discriminare şi atitudinile părtinitoare. Pentru aceasta, alegem membri provenind din diverse domenii şi încercăm să asigurăm un echilibru în ceea ce priveşte naţionalitatea, limba şi sexul, precum şi între reprezentanţii comitetelor pentru personal şi reprezentanţii administraţiei.

•    Colectăm sistematic opiniile candidaţilor pentru a aduce permanent îmbunătăţiri activităţii noastre.

•    Din punctul de vedere al comunicării, facem tot ce putem pentru a atrage talente din cele 28 de state membre ale UE, cu metode special concepute pentru a ajunge la publicul nostru ţintă. Un exemplu în acest sens îl constituie „ambasadorii” personalului instituţiilor europene, care au un blog pe care scriu despre viaţa şi munca în instituţiile europene, pentru a le arăta candidaţilor potenţiali ce înseamnă să lucrezi pentru UE. De asemenea, suntem activi şi în campusuri prin intermediul studenţilor-ambasadori EU Careers şi participăm la târguri de locuri de muncă li la alte activităţi.

Cum procedează EPSO?

Pentru a garanta egalitatea dintre bărbaţi şi femei, EPSO a luat diferite măsuri, printre care un plan de acţiune pentru îmbunătăţirea permanentă a gestionării testelor, în special a celor psihometrice şi de altă natură prevăzute pentru etapa de preselecţie. În plus, membrii comisiei de evaluare care se ocupă cu verificarea competenţelor candidaţilor la centrele de evaluare sunt formaţi pentru a asigura egalitatea de şanse şi de tratament a candidaţilor la interviu şi în cadrul altor exerciţii.

În fiecare etapă a selecţiei, obiectivul este de a minimiza impactul procedurilor de testare asupra egalităţii de gen şi de a le oferi femeilor şi bărbaţilor aceleaşi şanse de a-şi demonstra abilităţile.

De aceea, EPSO a făcut cercetări amănunţite şi a luat măsuri pentru a evita discriminarea dintre bărbaţi şi femei şi pentru a garanta că aceştia au şanse egale de a-şi demonstra competenţele şi potenţialul.

Interviuri cu colegii noştri

Johan lucrează de doi ani ca administrator de sistem la Parlamentul European, în Bruxelles. Deşi a fost diagnosticat cu autism în urmă cu 12 ani, nimeni nu şi-ar da seama de acest lucru la prima vedere. L-am întrebat dacă se consideră integrat în echipa sa şi dacă handicapul de care suferă l-a împiedicat vreodată să îşi desfăşoare activitatea.

„Mă simt parte din echipă. Sunt o persoană destul de extrovertită şi îmi place să interacţionez cu colegii. Glumim deseori şi râdem mult. Cei mai mulţi dintre colegi nu ştiu că am autism. De-a lungul anilor, am învăţat să îmi ascund handicapul însă, de fapt, în domeniul în care lucrez, comportamentul autistic nu este ceva atât de neobişnuit. Poate sunt un autist mai atipic. Majoritatea oamenilor cred că autiştilor nu le place să socializeze, ceea ce este de fapt greşit. E adevărat că gândim altfel, ne concentrăm mai mult pe detalii, de exemplu, şi avem adesea probleme cu informaţiile senzoriale, dar când suntem relaxaţi chiar ne bucură compania altora”.

Sursa...

Numele tau: Adresa de e-mail:
EPSO le ofera persoanelor cu handicap sanse egale de a lucra in institutiile UE
Articol - EPSO le ofera persoanelor cu handicap sanse egale de a lucra in institutiile UE
In contextul concursului din 2017 EPSO incearca sa se asigure ca mesajul sau ajunge la toti candidatii potentiali care pot avea un handicap sau nevoi speciale si ii incurajeaza sa se inscrie
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...