Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Eveniment unic in lume pentru ajutarea copiilor cu autism, Un ultramaraton de 24 de ore pe nisip

Publicat: / Actualizat: /
Eveniment unic in lume pentru ajutarea copiilor cu autism, Un ultramaraton de 24 de ore pe nisip
'Afiș articol "Eveniment unic in lume pentru ajutarea copiilor cu autism, Un ultramaraton de 24 de ore pe nisip"
A fost mobilizata o comunitate formata din oameni cu suflet mare pentru a- i sprijini pe acesti copii speciali.
Publicat: / Actualizat:
2.960 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Eveniment unic in lume pentru ajutarea copiilor cu autism, Un ultramaraton de 24 de ore pe nisip” — A fost mobilizata o comunitate formata din oameni cu suflet mare pentru a- i sprijini pe acesti copii speciali.

trimite

În zilele de 22 și 23 aprilie a.c., începând cu ora 10, va avea loc, în stațiunea Mamaia, un eveniment sportiv unic în lume: un ultramaraton de 24 de ore pe nisip, la care vor participa 20 echipa a câte 24 concurenți.

Evenimentul sportiv, organizat de Centrul de Psihologie “Marea Neagră”, face parte din proiectul Camera Virtuală, care promovează drepturile de integrare în comunitate a copiilor diagnosticați cu tulburări din spectrul autist. În această cursă vor alerga echipe formate din psihologi, angajați ai Primăriei Constanța, cercetași marini, angajați ai ISU Dobrogea și Garda de Coastă, jurnaliști, jandarmi, voluntari ai Crucii Roșie, elevi de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Constanța, antrenori de fitness, studenți ai Universității “Ovidius” etc.

Startul va fi dat sâmbătă 22 aprilie, la ora 10, din fața sediului Radio Constanța, iar traseul are o distanța de 3 kilometri. Participanții vor alerga în buclă traseul, ziua și noaptea, sub formă de ștafetă, astfel încât, în cele 24 de ore alocate competiției, să se adune cât mai mulți kilometri.

Telekom Romania susține cu 7.000 de euro proiectul Camera Virtuală, menit să sprijine copii diagnosticați cu tulburări din spectrul autist, prin intermediul programului “Te implicit”. Centrul de Psihologie “Marea Neagră”, inițiatorul proiectului, va marca simbolic sponsorizarea oferită de Telekom, în cadrul ediției din 2016 a programului “Te implicit”, în cadrul evenimentului Alerg 24 de ore pe nisip pentru Autism Marea Neagra. Astfel, fiecare oră alergată echivalează cu aproximativ 300 de euro, directionați de compania Telekom România.

“Acest eveniment îmbină două dintre preocupările noastre sociale principale: un stil de viață sănătos, inclusiv prin alergare, respectiv cauza copiilor, așa că am răspuns cu entuziasm propunerii de a fi alături de Centrul de Psihologie “Marea Neagră”. Este un eveniment care transmite un mesaj puternic despre spiritul colaborativ al comunității și despre anduranța pusă în slujba unei cauze nobile”, declară Ruxandra Vodă, directorul de comunicare al Telekom Romania.

“Am reușit să mobilizăm o comunitate formată din oameni cu suflet mare, din foarte multe domenii de activitate, pentru a-i sprijini pe acești copii speciali. Au mare nevoie de suportul nostru moral și financiar, iar evenimentul sportiv, unic în lume, este organizat special pentru ei. Prin formatul competiției, dorim să scoatem în evidență forța oamenilor de a acționa ca un întreg și de a depăși împreună greutăți fizice și psihice. Fiecare echipă va alerga cu o torță, care se va aprinde la apusul soarelui, iar în situația în care echipa va rămâne fără niciun concurent pe timpul nopții, atunci torța va fi stinsă, iar echipa va părăsi concursul. Este o cursă în care trebuie să încerci să supraviețuiești cât mai mult, terminarea competiției fiind la 24 de ore față de startul ei. Traseul concursului măsoară o distanță de 3 kilometri, pe care concurenții o pot parcurge de câte ori doresc.

Important este ca, la jumătatea traseului, acolo unde există punctul de întoarcere, fiecare participant să-și ridice jetonul pe care va trebui să-l introducă în cutia echipei sale, la finalul buclei. Va fi un eveniment foarte interesant, presărat cu multe surprise”, menționează Adrian Gemănaru, psihologul român nominalizat la World Festival Autism din Canada pentru unul dintre revoluționarele sale proiecte dedicate copiilor diagnosticați cu autism și organizatorul principal al evenimentului sportiv de la malul Mării Negre.

Evenimentul sportiv nu are taxă de participare, fiecare echipă va fi premiată cu un trofeu, iar concurenții vor primi, la sosire, medalie de finisher. Pe timpul celor 24 de ore, vor fi asigurate puncte de hidratare cu apă, sucuri și fructe.

De asemeni, în cele de 24 de ore, se vor organiza momente speciale, unul este depunerea Promisiunii de către copiii din cadrul Patrulei de Cercetași “Marea Neagră”. În urma acestui jurământ solemn, care va avea pe nisip, chiar la malul mării, copiii vor fi primi acceptul de a intra în rândul Cercetașilor marini și vor primi eșarfele și cămășile de cercetași. Fiecare echipă participantă la eveniment va prezenta o serie de activități demonstrative legate de domeniul său specific. Nu vor lipsi: dansuri moderne și street dance, muzica, exerciții de dresaj canin, zumba sau cursuri de prim ajutor.


Numele tau: Adresa de e-mail:
Eveniment unic in lume pentru ajutarea copiilor cu autism, Un ultramaraton de 24 de ore pe nisip
Articol - Eveniment unic in lume pentru ajutarea copiilor cu autism, Un ultramaraton de 24 de ore pe nisip
A fost mobilizata o comunitate formata din oameni cu suflet mare pentru a- i sprijini pe acesti copii speciali
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...