Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Expozitie de fotografie cu rolul de a stopa sterilizarea fortata a femeilor si fetelor cu handicap

Publicat: / Actualizat: /
Expozitie de fotografie cu rolul de a stopa sterilizarea fortata a femeilor si fetelor cu handicap
'Afiș articol "Expozitie de fotografie cu rolul de a stopa sterilizarea fortata a femeilor si fetelor cu handicap"
Fundatia CERMI a organizat o expozitie de fotografie cu rolul de a stopa sterilizarea fortata a femeilor si fetelor cu handicap.
Publicat: / Actualizat:
1.718 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Expozitie de fotografie cu rolul de a stopa sterilizarea fortata a femeilor si fetelor cu handicap” — Fundatia CERMI a organizat o expozitie de fotografie cu rolul de a stopa sterilizarea fortata a femeilor si fetelor cu handicap.

trimite

Traducere: Lavinia Elena Niculicea

,,Mii de femei şi fete cu handicap din întreaga lume continuă să fie sterilizate, fără a-şi da consimţământul, în timp ce restul societăţii îşi întoarce privirea. Legislaţia în ţările cu cele mai puternice garanţii au chiar reglementări care stabilesc procedurile ce trebuie urmate pentru a se efectua sterilizările. Sterilizarea forţată este o formă de violenţă împotriva femeilor, care trebuie să fie eliminată şi condamnată cu fermitate de către autorităţile competente.

Aceste acte sunt echivalentul torturii şi al tratamentelor inumane şi degradante, astfel încât acestea trebuie să fie anchetate şi pedepsite.

Sterilizarea forţată le mutilează nu doar trupurile, dar şi toate drepturile omului, lăsându-le total expuse la violenţă şi abuz şi fără nicio şansă de a recurge la justiţie pentru a se apăra.

Noi, femeile cu handicap, avem dreptul de a lua decizii cu privire la propriile noastre corpuri. Nicio persoană, nicio autoritate şi nicio putere nu poate să profite de dreptul nostru de a lua decizii cu privire la propriile corpuri. “ conform declaraţiilor celor de la Fundaţia CERMI.

Pentru a spori sensibilizarea cu privire la sterilizarea forţată a femeilor şi a fetelor cu  handicap, Fundaţia CERMI pentru femei a organizat un concurs de fotografie pe această temă, anul trecut. EDF a fost invitat să facă parte din juriu, având misiunea de a selecta două fotografii câştigătoare pe baza originalităţii lor, calităţii tehnice şi estetice, sensibilităţii sociale, capacităţii  analitice şi de comunicare etc.

Premiul întâi a fost acordat lui Kike Balanzategui Arbizu pentru fotografia de mai jos:

https://www.flickr.com/photos/1000jaus/30116128026/
    

Premiul al doilea i-a fost acordat lui Andrés Derqui Romero pentru fotografia care ilustrează acest material.
    

Fotografiile câştigătoare precum şi multe alte imagini ale concursului sunt în prezent expuse la biroul CERMI din Madrid, Spania, fiind, de asemenea, disponibile pe site-ul CERMI, http://www.cermi.es/es-ES/Paginas/Photographyexhibition-Nomoresterilisations.aspx cu descrierea lor în limba engleză şi spaniolă.
    
Fundaţia CERMI pentru femei speră că acest concurs va fi primul dintr-o serie de concursuri foto, care se vor concentra în fiecare an, pe un subiect diferit şi extrem de important pentru femeile şi fetele cu handicap.

Sursa...

Numele tau: Adresa de e-mail:
Expozitie de fotografie cu rolul de a stopa sterilizarea fortata a femeilor si fetelor cu handicap
Articol - Expozitie de fotografie cu rolul de a stopa sterilizarea fortata a femeilor si fetelor cu handicap
Fundatia CERMI a organizat o expozitie de fotografie cu rolul de a stopa sterilizarea fortata a femeilor si fetelor cu handicap
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...