Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Faina plina cu insecte distribuita prin Programul pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate POAD

Publicat: / Actualizat: /
Faina plina cu insecte distribuita prin Programul pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate POAD
'Afiș articol "Faina plina cu insecte distribuita prin Programul pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate POAD"
O familie de persoane cu dizabilitati a beneficiat de alimente UE, dar nu le poate folosi.
Publicat: / Actualizat:
2.150 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Faina plina cu insecte distribuita prin Programul pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate POAD” — O familie de persoane cu dizabilitati a beneficiat de alimente UE, dar nu le poate folosi.

trimite

Constantin Filip, în vârstă de 45 de ani, este încadrat în grad de handicap grav, în urma dublei amputații coapsă bilateral. El a ridicat în urmă cu o lună, din sectorul 2, ajutoarele alimentare care fac parte din Programul pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD). Le-a depozitat în balcon și a așteptat plin de speranță să folosească făina la prăjituri.


YouTube video
“Azi, vineri, 30 decembrie 2016, am desfăcut pentru trebuință un pachet de făină și am avut surprinderea să văd că e pestriță, este plină de gândaci. Am aruncat-o, am desfăcut alt pachet care s-a dovedit a fi la fel. Mulțumim drag și stimat guvern pentru gândaci oferiți în prag de sărbători!”, spune Constantin Filip.

Constantin Filip afirmă că de aceste ajutoare a beneficiat și soția sa, au cantitate dublă și că se tem să consume restul alimentelor, cred că sunt alterate, cel mai probabil au fost depozitate în condiții improprii.

Acesta este hotărât ca imediat după revelion să depună reclamații la Comisariatul pentru Protecția Consumatorului, la primăria de sector și la Consiliul Național al Dizabilității din România.

De aceste ajutoare alimentare beneficiază în cadrul POAD persoanele care la data distribuţiei fac parte din categoriile menţionate la art. 3 (1) de Hotărârea de Guvern nr. 799/2014, cu modificările şi completările ulterioare”, potrivit Ministerului Fondurilor Europene.

În România, există aproape 4 milioane persoane defavorizate. Printre aceştia, se numără pensionarii cu venituri de până la 450 lei/lună inclusiv, invalizii, veteranii şi văduvele de război cu venituri de până la 450 lei/lună inclusiv, persoanele cu handicap grav şi accentuat care nu beneficiază de îngrijire în servicii sociale în regim rezidenţial şi persoanele fără venituri sau ale căror venituri nete lunare realizate sunt de până la 450 lei/lună/persoană.

Programul pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate beneficiază de un fond de peste 518,8 milioane euro pentru o perioadă de 7 ani între 2014 şi 2020. Contribuţia bugetului Uniunii Europene este de 85%, iar cofinanţarea de la bugetul naţional este de 15%.

Fiecare beneficiar a primit câte două cutii identice care vor conține 1 kg de făină de grâu, 1 kg de mălai, paste făinoase (400 g), un litru de ulei, 1 kg de zahăr, conservă de 300g carne de vită, pateu ficat de porc – conservă 200 g, orez 1 kg, conservă pastă de tomate 400 g, pungă de 0,5 kg fasole boabe.

1 recenzii (4 / 6)
Numele tau: Adresa de e-mail:
Faina plina cu insecte distribuita prin Programul pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate POAD
Camelia
4/6
Si orezul primit din acelasi program era la fel plin de insecte. Posibil ca firmele care sunt desemnate si castiga licitatiile pentru aceste alimente sa isi goleasca catre populatie stocurile care nu mai corespund calitativ. De ce nu gaseste Guverniul alta solutie, daca tot este asa de grijuiu cu persaonele defavorizate? spre exemplu sa distribuie bonuri alimentare unde tot romanul sa isi achizitioneze conform nevoilor.
Articol - Faina plina cu insecte distribuita prin Programul pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate POAD
O familie de persoane cu dizabilitati a beneficiat de alimente UE dar nu le poate folosi
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...