Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Fara Ura, cu toleranta, Concurs scolar lansat de Salvati Copiii

Publicat: / Actualizat: /
Fara Ura, cu toleranta, Concurs scolar lansat de Salvati Copiii
Afiș articol "Fara Ura, cu toleranta, Concurs scolar lansat de Salvati Copiii"
Recompensarea claselor castigatoare va fi sprijinita de AllView si Telekom Romania si va consta in echipamente care vor facilita procesul educational.
Publicat: / Actualizat:
1.601 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Fara Ura, cu toleranta, Concurs scolar lansat de Salvati Copiii” — Recompensarea claselor castigatoare va fi sprijinita de AllView si Telekom Romania si va consta in echipamente care vor facilita procesul educational.

trimite

Trei din 10 copii sunt marginalizați de colegii de școală, fiind excluși din grupuri și astfel izolați. Mai grav chiar, unul din patru copii a fost umilit public, în fața altora, iar trei din 10 elevi sunt amenințați cu bătaia de către alți colegi, potrivit unui studiu național despre fenomenul de bullying, realizat de organizația Salvați Copiii în 2016.

Datele indică intensificarea discursului instigator la ură (DIU) față de grupuri vulnerabile din societate, mai ales în mediul online. Astfel, 73% dintre copii au fost martorii unei situații de bullying în mediul școlar, 58% au asistat la astfel de situații de hărțuire și umilire în propria clasă, 46% în grupul de prieteni, iar 69% în mediul online.

Pentru a combate fenomenul de bullying în grupurile de copii, indiferent de forma în care se produce, Organizația Salvați Copiii România lansează o competiție de proiecte adresată elevilor, desfășurată sub titulatura “Fără ură, cu toleranță”. Aflat la a șaptea ediție, concursul derulat cu ocazia Zilei Internaționale a Siguranței pe Internet se încadrează în mișcarea globală de combatere a discursului instigator la ură “No hate speech movement”.

“Toleranța și acceptarea celorlalți sunt lecții esențiale, care garantează, pe termen lung, integrarea emoțională și socială a copilului. Copiii au praguri de sensibilitate nebănuite, iar izolarea, marginalizarea, hărțuirea lor pe orizontală, venind așadar din partea altor copii, sunt cumplite și cu mari repercusiuni. Prin această campanie integrată, continuăm demersurile educaționale desfășurate în cadrul programelor Ora de Net și Drepturile Copilului, contribuind în același timp la facilitarea procesului de învățare”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv al Organizației Salvați Copiii România.

Miza asumată a concursului este cea a conștientizării efectelor pe care situațiile de bullying le au asupra tuturor celor implicați, fie că vorbim despre victimă, despre agresor sau despre martor. La concurs pot participa elevii și profesorii din învățământul preuniversitar. Concursul se va derula în perioada 7 februarie — 24 martie 2016, iar copiii și adolescenții vor putea participa potrivit categoriei de clasă în care se încadrează: Categoria I : elevi clasele 0 — IV; Categoria II : elevi clasele V — VIII; Categoria III : elevi clasele IX — XII. Înscrierea în concurs se va face accesând pagina www.oradenet.ro/concurs2017, unde se regăsește și regulamentul complet.

Autorii proiectelor câștigătoare vor primi diplome din partea Ministerului Educației Naționale. Recompensarea claselor câștigătoare va fi sprijinită de AllView și Telekom România și va consta în echipamente care vor facilita procesul educațional.

Ora de Net (Safer Internet) este un program sprijinit de Comisia Europeană, care cuprinde centre naționale active în Uniunea Europeană, având ca obiectiv comun promovarea utilizării în condiții de mai mare siguranță a Internet-ului și a noilor tehnologii online de către copii.

Organizația Salvați Copiii România a participat la programul de finanțare al Comisiei Europene și a câștigat licitația de proiect, asumându-și din 2008 rolul de Coordonator național al programului național în cadrul programului comunitar mai sus menționat.

Organizația Salvați Copiii desfășoară, din anul 1990, programul "și noi avem drepturi!", având ca scop informarea copiilor în vederea conștientizării drepturilor și responsabilităților lor, sensibilizarea adulților cu privire la copil și drepturile sale, sporirea gradului de respectare a drepturilor copilului și, nu în ultimul rând, stimularea copiilor și tinerilor să participe în programe și acțiuni sociale.

Telekom România va oferi televizoare smart și laptopuri pentru clasele câștigătoare ale celor trei categorii.

AllView va oferi tablete pentru câștigătorii categoriei III.

Despre Organizația Salvați Copiii

Salvați Copiii este o organizație neguvernamentală, asociație de utilitate publică, non-profit, democratică, neafiliată politic sau religios, care militează activ pentru protecția drepturilor copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenției Națiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului, cu Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene și cu legislația României.

Salvați Copiii adoptă o poziție independentă în raport cu acțiunile și măsurile instituțiilor, recunoscând că implementarea legislației și a politicilor publice în materia drepturilor copiilor nu poate ignora strânsa colaborare dintre autorități, familie, copii și societatea în care fiecare actor implicat își acceptă responsabilitatea conform principiilor unui parteneriat autentic și viabil.

În calitate de membru al Save the Children International, cea mai mare organizație independentă din lume care promovează drepturile copilului și care cuprinde 30 de membri și desfășoară programe în peste 120 de țări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supraviețuire, educație, protecție și participare, asumându-ne MISIUNEA de a obține progrese importante privind modul în care copiii sunt tratați și producerea schimbărilor imediate și de durată în viața acestora. În cei 26 de ani de activitate, peste 1.340.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Organizației Salvați Copiii.


Numele tau: Adresa de e-mail:
Fara Ura, cu toleranta, Concurs scolar lansat de Salvati Copiii
Articol - Fara Ura, cu toleranta, Concurs scolar lansat de Salvati Copiii
Recompensarea claselor castigatoare va fi sprijinita de AllView si Telekom Romania si va consta in echipamente care vor facilita procesul educational
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...