Logo ♿ Observatorul Social

Articol de la Federatia pentru Accesibilizarea Romaniei

Final de Gustar 2019

/
Final de Gustar 2019
'Afiș articol "Final de Gustar 2019"
Final de Gustar 2019
Publicat: / Actualizat:
1.570 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Final de Gustar 2019” — Final de Gustar 2019

trimite

“Ultimul rastimp de “7 zile” dintr-un Gustar 2019, un final matur al anotimpului verii acestui an, “torid” nu prin caldura ca stare de fapt, dar ”incandescent” prin toate cele traite sub auspiciul unui “nedefinit” aproape constant,”gratie” celor “daruite” sau “nedaruite” de marea ecuatie a vietii…!

   Motto,

    _ Luna Noua in Fecioara(30.08.2019)_

“ Omul poate chibzui in inima sa , dar raspunsul  firesc vine doar de la Dumnezeu !”

(Anonim)

    _ Tacerea_

“ Trebuie adusa la tacere usuratica intepatura a cuvantului !”

( Clement Alexandrinul,Pedagogul,11,6)

 

   _ Puterea _

“ Pe cat de sus sta Cerul de Pamant, pe  atat de mareata e si puterea spirituala  fata de cea lumeasca si inca…cu mult mai presus !”

( Sf. Ioan Gura de Aur)

   _ Binele_

“ Dumnezeu a umplut Pamntul cu vietati. Si pentru cine? Pentru tine!...Dar pe tine pentru ce te-a facut? Pentru Bunatate!”

(Sf.Ioan Gura de Aur)

 Scurta prezentare tablou astral saptamanal:

 Aproape intreaga configuratie a planetelor este gazduita   de  zodia Fecioarei(Soarele prezent aici din 23.08.2019, Marte-Venus déjà instalat inca  din 18 si 21.08.a.c.), totul  amprentat si de un Mercur”intarziat” ca “musafir” versus 29.08.a.c. dar  si de  influenta fazei de Luna Noua/Fecioara(30.08.a.c. )in tandem cu Uranus retrograd/Taur din 12.08.a.c., care abia de acum pe mai departe isi va “execita” cu adevarat acel “neprevazut imprevizibil ad-hoc”…infuzat in mod egal pentru intreg alaiul zodiacal! In plus, Luna Noua/Fecioara considerata drept o “Inclinare spre succes a balantei vietii”…, este cu adevarat acum un moment maxim benefic pe mai departe, insa deopotriva…secundat din umbra “riscant”…de Luna Neagra/Pesti (Lilith) - Neptun retrograd/Pesti, ipostaza care pe fondul restului configuratiei astrale prezenta in zodia Fecioarei, va “puncta” si “ analiza “ in amanunt(nu intotdeauna “lejer” la nivelul mentalului emotional/afectiv) , toate cele “4 titulaturi” amintite  in paragraful “Motto saptamanal”! Exceptie din acest “ansamblu astral” preent acum in Fecioara fac planetele: Neptunretrograd-Luna Neagra/Pesti,Jupiter/Sagetator si “duetul” Saturn-Pluto” ambele retrograde in Capricorn pana in (17.09.a.c. Saturn) si (03.10.a.c. Pluto, simultaneitate calendaristica/astrala deopotriva cu intrarea lui Marte/Balanta).

  Pentru ca din aceasta ultima saptamana calendaristica - Gustar 2019 ,Uranus retrograd/Taur pana pe 10.01.2020 incepe a “face” jocurile pentru fiecare zodie in parte,totul  pentru nu mai putin de “7 ani”(evident dupa 10.01.2020 revenind in miscarea astrala directa) , am considerat corect a” readuce aminte” acel “Dicton Uranian/Taur” versus distinct zodie , legand aceasta ipostaza si de Luna Noua/Fecioara, atata vreme cat  mesajele transmise de ambele evenimente astrale, contin in substratul lor adanc foarte multe aspecte comune cu…bataie indelungata!

  Concret:

Berbec:

“7 ani… de_ Independenta finanaciara_ !”

O axare pe capitolul financiar, supus de acum pe mai departe(pana in 10.01.2020) unor testari majore, totul parcurs fie mai “lesne”, fie mai”greu”…, in functie insa de cum v-ati temeinicit lectia karmica (2016-2018) si implicit cei “7 ani “ versus Uranus/Berbec”-(2011-2018)! Luna Noua/Fecioara de acum, cuvanta despre acelasi financiar, dar…maturizat si capitolul relatii parteneriale, unde din pacate cerintele personale sunt intr-o totala contradictie cu restul colaboratorilor, iar de aici pana la a “pierde” cu adevarat parteneri de nadejde…pasul este uneori…insesizabil!

Taur

“7 ani… de_ Razboi de Independenta_!”

O revenire matura asupra unor strategii creionate teoretic inca din debutul acestui 2019, acum aspectat totul printr-o focusare pe “ajustare-competare-eliminare” obligatoriu de infaptuit, despovarandu-va astfel de acel Trecut Karmic! Luna Noua/Fecioara, impune si ea o reanalizare matura pe segmentul nazuinte personale(toate capitolele vietii), insa cu predilectie vizat ramanad capitolul relatie de cuplu/iubirea, secundat benefic de o recalibrare energetica real resimtita si de ce nu…binevenita!

 

Gemeni

“7 ani de…_Pauza _( o espectativa matura asupra vietii prin prisma unui senso scripto firesc inteleptit)!”

O rabufnire “vulcanica” pe absolut  tot ceea ce nu mai sunteti dispusi nicicum a “ingadui” indiferent de influenta mentalului emotional/afectiv care indeamna spre “inca o pasuire…”,un neprevazut imprevizibil pe capitolul sanatate si In plus…o confruntare directa “fortte” nuantata cu multi “rivali puternici”!Luna Noua/Fecioara cuvanta despre o “autoprotectie sufleteasca” obligatoriu de accesat, atata vreme cat totul este “Dictat” de Divinitate !

 

Rac

“7 ani… de _Planuri Marete_( aici Nodul Nord al Lunii/Rac-Noul sens in viata!...amprenteaza totul pana in 2020 cand va pasi in alta zodie)!

Un consum sufletesc, emotional influentat de Uranus retrograd/Taur, focusat pe capitolul relatii parteneriale-imaginea sociala(destula duritate in actiune-gand-cuvant) , dar benefic totul  in cele din urma, resimtit  printr-o intuitie nuantata ad-hoc versus un financiar care poate fi fructificat in favoarea personala. Luna Noua/Fecioara sustine acest context si daruieste transparenta  matura pe acele strategii de Bun Augur!

 

Leu

“7 ani… de_ Schimbari in Cariera_!”

Testari “dizarmonioase” pe capitolul sanatate, un mental emotional/afectiv  care trebuie “dezintoxicat” real de tot ceea ce a mai ramas “karmic” influentabil si, un capitol relatii parteneriale-cuplu, unde noul inedit Uranian genereaza “noi infiripari”relationale dar care, pe parcurs se vor dovedi total “paguboase si superfiale”! Luna Noua/Fecioara insista pe cele creionate deja in momentele de Luna Noua/Leu(01.08.a.c.) si Luna Plina/Varsator(15.08.a.c.-axa Leu-Varsator), acum obligatoriu de a fi puse in practica pozitiv!

Fecioara

“7 ani… de_ Explorare a Lumii_!”

Retrogradarea Uranus/Taur in tandem cu intreaga configuratie astrala (exceptie facand Neptun retrograd / Pesti; Jupiter / Sagetator; Saturn – Pluto ambele retrograde /Capricorn), vizeaza acele adevarate certitudini pe capitolul cariera-profesie, unde gratie “pritocirii si …repritocirii” de pana acum, transparenta  asupra “relevantului” si “irelevantului” este foarte clara! Luna Noua/Fecioara(acasa) este odata debutul Noului An Astral al zdiei voastre, iar pe de alta parte, cuvanta firesc despre:” O adevarata “centralizare” asupra duetului “pozitiv-negativ” in egala masura, existent pe toate capitolele vietii personale si , acea punere in practica a lectiei karmice major radicala versus “Viata traita per ansamblu de acum pe mai departe”!”

Balanta

“ 7 ani… de  Explorare a Lumii!”

Pe de o parte testat  “indelung”(10.01.2020)este capitolul financiar si atitudinea voastra in acest context, unde astrele obliga la adoptarea unei “indiferente de bun simt” fata de necesitatile semenilor/familiei,  atata vreme cat prioritatea absoluta de acum pe mai departe sunteti doar voi insiva! Deopotriva delicat aspectat  devine capitolul relatie de cuplu, unde “incertul” reapare si influenteaza major mentalul emotional-afectiv. Luna Noua/Fecioara va infuzeaza printr-o “introvertire” bine tinuta sub control, cu un rezultat final care trebuie sa contina doar:” obiectivism absolut, maturitate si inteleptire definitiva”!

Scorpion

“ 7 ani… de_ Descatusare in Cuplu_(o selectie dura si radicala asupra “oceanului” de responsabilitati asumate in numele ambilor parteneri de viata)!”

O testare major radicala  pe ceea ce inseamna “adevarata limita a Rabdarii”, rezistenta sufleteasca si trupeasca in valtoarea unui tumult de solicitari mai mult decat coplesitoare pas cu pas! Bizar insa…toate aceste “poveri “ existente pe un fundal adeseori aspectat “haotic” si “amalgamat”, implicand si un consum energetic debordant, au rolul de a va demonstra cat de puternici sunteti si deopotriva, in masura de a va “autovindeca” si cele mai “adanci rani sufletesti”! Luna Noua/Fecioara atentioneaza pe toate capitolele vietii, cuvantand despre acea relaxare care acum nu va este acordata nicicum, atat vreme cat prolificul este prezent la fiecare pas infaptuit,  dar…trebuie si “intuit ad-hoc” spre a putea fi fructificat maxim!

Sagetator

“7 ani… de _Revolutie Profesionala_ !”

Capitolele aflate in “colimatorul” Uranus/Taur(acum retrograd) sunt cariera-profesia – sanatatea si relatiile parteneriale / cuplul, unde testarile major radicale prin prisma “neprevazutului imprevizibil ad-hoc” vor fi din plin prezente pana in 10.01.2020(Uranus revine in miscare directa in Taur)!Concret sunt vizate detaliile cele mai “neansemnate”, dar care impun o “parafa personala definitorie” si…riscanta daca nu este bine aprofundata ipostaza(birocratie extrem de “stufoasa” si “amalgamata”); o comunicare versus ratacirea numitorului comun tot pe capitolul parteneriate-cuplu si , o ostenire coplesitoare a mentalului emotional/afectiv tot in acest context! Luna Noua/Fecioara readuce in prim plan acele “promisiuni” facute atat in Trecutul  indepartat , dar si de curand…care trebuiesc respectate acum obligatoriu, inclusiv  pe capitolul sanatate!

Capricorn

“7 ani… de_ Iubire fara Granite_ !”

Evident retrogradarea Uranus/Taur si  pe mai departe prezent in Taur inca “7 ani”…vizeaza capitolul relatii parteneriale-cuplu, unde “Alb sau Negru fara regrete!” déjà sunt destul de “proeminente” ca autoamprente  infaptuite concret! Apoi, capitolul autocunoastere a profundului sufletesc personal,reprezinta inca una dintre prioritatile pe care se axeaza Uranus retrograd/Taur, context delicat in care “pozitivul-negativul” trebuie acceptat firesc si mers mai departe, atata  vreme cat acelasi aspect este vizat si de prezenta Nodului Sud/Lunii-Capricorn versus Pedeapsa in viata!...totul prezent pana in “Florar 2020”!Luna Noua/Fecioara cuvanta la randul sau despre acel nou inedit infaptuit “pas cu pas” pe toate capitolele vietii si resimtirea unui real moment de “respiro” pe capiolul sanatate, extrem de coplesit pana acum prin  episoade “dureroase” atat trupesti cat si pe mentalul emotional-afectiv! In plus drept “bonus” al acestei Lunatii/Fecioara, toate incep sa se reaseze firesc la locul cuvenit, chiar daca acel “repetitiv dureros-karmic” inca face parte din acest continut, iar undeva prin “Brumar” final matur de Toamna, veti  trai cu adevarat o “revitalizare financiara” atat de mult asteptata!

Varsator

“7 ani… de_ Spatiu Profesional_!”

“Dojana” si “Alint” din partea propriului vostru guvernator zodiacal- Uranus retrograd  acum in Taur si “musafir” al acestei zodii pentru “7 ani” pe mai departe,totul trait prin “retestari” focusate  pe acele capitole de viata importante, unde va “retrezeste” la realitate(cu predilecie capitolul sanatate )! Luna Noua/Fecioara cuvanta la randul sau tot despre o “vindecare”, dar axata pe capitolul relatii parteneriale(in special familia), unde un Trecut cu adevarat “bolnavicios” si “cronicizat” pe parcurs timp de ani buni la rand…se impune acum “vindecat” definitiv! In plus…o reatentionare pe capitolul financiar unde “riscantul” inca va “curteaza “ din “umbra”, nuantat din plin…karmic pana in 2020!

Pesti

“7 ani… de_ Libertate in expresie _!”

Retrogradarea Uranus/Taur , reactiveaza pentru voi ca zodie problema “impovararii in exces” cu toate responsabilitatile vietii, totul acum obligatoriu de “reconfigurat” si “recalibrat” major radical, incepand insa…cu “propriul alai de concepte  personale tabu” versus acceptarea fireasca a noului inedit Uranian! Luna Noua /Fecioara se axeaza pe o comunicare reala –flexibila deopotriva (voi nu prea cuvantati…!) , apoi un financiar care se redreseaza treptat si  capitolul sanatate, care se poate “vindeca” de la sine (evident in paralel   cu o medicatie corecta acolo unde se impune), totul insa autoamprentat pozitiv la nivelul mentalului emotional-afectiv prin “Ordine si Disciplina ”constanta in suflet!

 

   Nota personala “Marusia si doar …atat!”

Este clar ca aceasta Vara 2019 ne-a “ratutit” per ansamblu pe toti, senso scripto dupa cerintele obligatorii impuse de Divinitate si transmise drept mesaj de astre, insa cu riscul de a ma repeta…vom vedea fiecare odata cu ultima Eclipsa 2019(Eclipsa Inelara de Soare/Capricorn-26.12.2019-a doua zi de Craciun deloc intamplator…!); ce “efect” si “ecou” indelungat a avut intreaga truda din prima jumatate a acestui an(vara cu predilectie), cugetand matur la momentul respectiv  ca:” A meritat atat truda cat si suferinta traita, daca sufletul este cu adevarat multumit”!  Pana atunci insa… mai avem de parcurs anotimpul Toamnei cu cele “daruite” si “nedaruite” in tandem cu  o ultima retrogradare Mercur/Scorpion- spre finalul anotimpului, iar pentru ca si influenta lui Marte/Fecioara apoi in Balanta(din 03.10.a.c.) momentul in care “simultan” Pluto/Capricorn revine in miscare directa, detine o conotatie major radicala pentru fiecare zodie in parte, in saptamana astrala viitoare  vom aprofunda si acest context astral, in tandem cu cateva cuvinte despre acel Rapciune-debut timpuriu al Toamnei si acesta simultan ca data(01.09.2019) cu “Debutul Noului An Bisericesc Crestin Ortodocs”!

   Marusia

   Saptamana astrala  “consumata” in doua episoade distincte:

      Titulatura saptamanii

“ Luna Noua din Fecioara(30.08.2019) va “consolida” si “temeinicii” multe si deloc…marunte  dintre cele vizate de Luna Plina din Varsator(15.08.2019),cu predilectie pe capitolul relatii parteneriale versus “Mandrie si Aroganta”,totul platit ca “tribut  insemnat” cat de curand…adica in momentul de Luna Plina din Balanta(28.09.2019),cand pentru unele zodii…se va putea spune matur si intelept: “ De asta data, este mult prea tarziu pentru regrete…!”

 

   Per ansamblu,aceasta ultima saptamana din Gustar 2019 va “curge” prin prisma celor traite personal,contexte  daruite de viata, intr-un “Nefiresc de Firesc”…dar din pacate pentru intreaga suflare zodiacala, resimtita sufleteste drept o “nuanta amalgamata”,prezenta pe un fundal cu tendinta majora de “autoblocare” constanta in “gand-cuvant-fapta” si ,un mental emotional,afectiv, coplesit din nou ca de atatea ori din debutul acestui 2019 si pana la acest moment, de un “fior “negativ, vizat fiind un “incert” care inca planeaza asupra “verticalului de neclintit” nazuit fie pe toate capitolele vietii, fie pentru unii dintre noi ,pe un anume capitol suferind! Pe de alta parte, amprenta generala resimtita la fiecare pas facut, se axeaza pe tot ceea ce inseamna “Binele personal “ si “Binele la comun”,un context delicat si care ar trebui…sa isi regaseasca firesc un numitor comun reciproc; dar care din pacate, va fi “flancat” major radical de un contratimp decizional , “daruind” multe si deloc…marunte din nou infuzate negativ(orgoliul personal este extrem de inversunat acum)!

Concret:

  Primul “episod”,  respectiv  prima jumatate a saptamanii, cuprinde in “exces” un subiectivism mai mult decat riscant major radical, amprentand din start negativ  un “Adevar real” in favoarea “Adevarului asa cum pare aspectat la prima vedere…!”, apoi urmand  o revenire pe tapet a duetului “posesivitate-gelozie” intr-o “armonie” cu testarea “Puterii”(aici daca sufletul nu este matur si intelept in decizii, rezultatul va fi cu siguranta “alungarea” constienta a “Sperantei”, deci cu alte cuvinte…”Ce-si face omul cu mana sa, Lucru manual se chiama…)! Ca o concluzie asupra acestui prim episod  saptamanal, toate cele traite ar trebui sa vizeze “Binele” personal care trebuie impartit in mod egal cu ceilalti, dar acceptand deopotriva si explicandu-le celor ajutati ca…si noi suntem “mireni de rand” cu puteri limitate…; la care se adauga o particularitate foarte delicata, prezenta in majoritatea contextelor de viata din aceasta saptamana, unde:” Daca sufleteste nu suntem pregatiti sa cuvantam matur…atunci abordarea “tacerii” va fi de asta data mai mult decat binevenita, caci doar asa se va “grai” adevaratul esential…!” Cel de-al doilea “episod ” saptamanal(debutul mijlocului sau si pana in final),se evidentiaza prin influenta configuratiei astrale prezente(29.08.a.c.) Mercur intra in zodia  Fecioarei si( 30.08.a.c.) Luna Noua/Fecioar), doua ipostaze care se vor rasfrange asupra zodiilor atat pozitiv cat si negativ, fiecare cu un mesaj aparte, dar deopotriva pe undeva…cu un numitor comun ! Altfel talmacit: “ Odata instalat “acasa” in Fecioara, Mercur impune ad-hoc  destula “rigiditate” in tandem cu “Ordinea si Disciplina” tipica acestei zodii, totul focusat pe detinerea controlului absolut, ceea ce poate deveni…riscant! Daca stam sa analizam teoretic aceasta ipostaza, totul este binevenit gratie maturitatii Fecioarei(Semn de Pamant), insa practic…”Despicarea firului nu doar in “patru”…ci in mult mai multe “suvite”...!”,poate “innoda” chiar si cele mai usoare contexte care se impun “deznodate”! Cat priveste momentul de Luna Noua/Fecioara(30,08,2019)si odata cu el apropierea de finalul acestei saptamani,inclusiv  finalul matur al verii a.c. Gustar, peste toate cele traite in zilele anterioare se asterne o “boare” de tihna sufleteasca, un accept personal asupra faptului ca…”inca mai avem destule de invatat in aceasta viata mireana”…,dar si un moment brusc de “incert” prezent inca  pe aceleasi decizii finale, obligati fiind de ceea ce Dicteaza Universul in a le lua concret!  Ca o concluzie si aici(a doua jumatate a saptamanii): “ Luna Noua /Fecioara cuvanta despre o reala finalizare a celor “creionate” in momentul de Luna Noua/Leu (01.08.a.c.), apoi “centralizate” matur,inteleptit in momentul de Luna Plina/Varsator (15.08.a.c.) si “infaptuite” acum obligatoriu ,concret, desi…inca suntem “tentati” emotional in a mai “darui” o noua sansa unor contexte  negative (relatii parteneriale), unde am fost efectiv “pagubiti sufleteste” uneori…totul resimtit printr-o “durere” de…necuvantat !

   Nota personala “Marusia si doar…atat!”

     “ Ultimele zile ale acestui Gustar 2019, impun din “umbra” obligatia de a elimina acel “pragmatic” extrem de influentabil  pana acum, accesand  fara a sta pe ganduri…ceea ce cuvanta:” Multumirea cu ceea ce Dumnezeu ne-a daruit , ar trebui sa fie implinita intru totul, gandind ca alti semeni…nu au absolut “nimic” din cele avute  de noi ! In plus…”Succesul nazuit in toate , implica o lupta cu “victorii” si “infrangeri” in mod egal , iar “Crucea” pe care o avem de purtat pe umerii nostri  mireni…cateodata se mai “despovareaza”…alteori  insa se “ingreuneaza” pana peste poate…, dar totul depinde doar si doar de noi, de acel “Bine si Rau” pe care il “daruim” in cele traite…!”

     Marusia

 

Numele tau: Adresa de e-mail:
Final de Gustar 2019
Articol Federatia pentru Accesibilizarea Romaniei - Final de Gustar 2019
Final de Gustar 2019
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...