Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Genny 2.0, scanul rulant revolutionar

Publicat: / Actualizat: /
Genny 2.0, scanul rulant revolutionar
Afiș articol "Genny 2.0, scanul rulant revolutionar"
Datorita tehnologiei ei avansate, Genny ™ incalca toate sabloanele, reducand fiecare obstacol, indiferent daca acesta este de natura arhitecturala sau psihologica.
Publicat: / Actualizat:
2.335 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Genny 2.0, scanul rulant revolutionar” — Datorita tehnologiei ei avansate, Genny ™ incalca toate sabloanele, reducand fiecare obstacol, indiferent daca acesta este de natura arhitecturala sau psihologica.

trimite

Autor: Lavinia Elena Niculicea

Scaunul rulant Genny ™ este rezultatul ideii omului de afaceri italian Paolo Badano, care din cauza unui banal accident rutier, este nevoit să trăiască de mai bine de 20 de ani într-un scaun rulant. Poate că pentru mulţi această situaţie ar constitui un obstacol, însă pentru el a devenit un impuls de a acţiona. De-a lungul anilor, Paolo a căutat o modalitate de a-şi îmbunătăţi mobilitatea de zi cu zi, dar fără să găsească nimic care să-l facă să scape de tiparele obişnuite. Soluţiile pe care piaţa i le oferea erau sistematic variante tradiţionale ale scaunului clasic cu patru roţi, care aveau tot felul de limitări şi o tehnologie învechită, fiind de multe ori discutabile din punct de vedere estetic.

În anul 2009, din întâmplare, atenţia i-a fost atrasă de un vehicul electric ciudat numit „Segway PT“, proiectat de americanul Dean Kamen. Având în vedere că Segway era un dispozitiv care impunea utilizatorului său faptul de a sta în poziţie verticală, lui Paolo i-a venit ideea de a face accesibilă această tehnologie ,,oamenilor în scaun” (definiţie adesea folosită de Paolo pentru a defini persoanele cu handicap motor).
 
Timp de doi ani, el a lucrat în propriul garaj la această nouă tehnologie, înfruntând cu determinare obstacolele care i-au apărut pe parcurs. Astfel s-a născut primul lui proiect ambiţios, Genny ™, care avea ca scop principal să asigure siguranţă utilizatorului său. Alegerea sa de a îmbrăţişa tehnologia Segway®, precum şi faptul de a valorifica experienţa designerilor renumiţi şi a inginerilor cu reputaţie la nivel mondial în robotică, a făcut diferenţa. Acest proiect i-a adus un success incontestabil, reuşind astfel să creeze primul scaun electric din lume cu auto-echilibrare.


YouTube video


 ,,Genny are la bază un prim model pe care mi l-am imaginat şi mi l-am dorit. Acesta s-a născut din primul Segway pe care mi l-am cumpărat şi din scaunul pe care l-am montat, cu care mergeam mereu de-a lungul pantei ce separa casa fratelui de garajul meu şi care până atunci părea de netrecut. Între timp, am realizat un truc pe care intuiţia mea l-a avut, referitor la oameni asemeni mie, care căutau o soluţie alternativă la o mai bună mobilitate. Acum îmi dau seama că am fost inconştient, dar mă bucur că mi-am urmat instinctul. " povesteşte Paolo Badano pentru publicaţia Wired.it.

Datorită tehnologiei ei avansate, Genny ™ încalcă toate şabloanele, reducând fiecare obstacol, indiferent dacă acesta este de natură arhitecturală sau psihologică. Scaunul Genny ™ este atât funcţional, cât şi estetic.

Astăzi Genny, care este capabil să se descurce şi pe teren accidentat spre deosebire de scaunele cu rotile clasice, este o realitate care continuă să evolueze printr-o cercetare şi o dezvoltare neobosită.

Unul dintre obiectivele pe care Paolo le-a stabilit de la începutul „aventurii“ lui, a fost acela de a continua cu această idee, un concept complet nou şi ambiţios: să conecteze cuvântul „design“ la cuvântul „dizabilitate.

Cum funcţionează scaunul Genny?
Cele două roți paralele şi nenumăraţii senzori electronice (cum ar fi cele 5 giroscoape) îi permit acestui vehicul revoluţionar să se deplaseze numai prin mişcarea părţii bustului înainte pentru avansa, înapoi pentru a încetini şi pentru a frâna. Ghidonul simplu îi permite acestui scaun să se învârte, fără să fie nevoie de folosirea mâinilor, lăsându-le complet libere.

Nimic nu este lăsat la voia întâmplării. În ceea ce priveşte modul de parcare, există două picioare mici care permit scaunului Genny să se stabilizeze într-un mod simplu şi sigur. Detectorul care indică prezenţa este plasat sub scaun, ceea ce face posibilă funcţionare lui Genny numai în cazul în care conducătorul auto este la bord, evitând astfel activările accidentale ale maşinii şi asigurând oprirea sa la coborâre.

Genny a fost inclus printre cele mai inovatoare produse la Smart Paris 2024,  urmărind să introducă elemente ale viitorului în capitala franceză cu ocazia candidaturii acesteia la Jocurile Olimpice şi Paralimpice.

Numele tau: Adresa de e-mail:
Genny 2.0, scanul rulant revolutionar
Articol - Genny 2.0, scanul rulant revolutionar
Datorita tehnologiei ei avansate Genny trade incalca toate sabloanele reducand fiecare obstacol indiferent daca acesta este de natura arhitecturala sau psihologica
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...