Logo ♿ Observatorul Social

Articol de la Federatia pentru Accesibilizarea Romaniei

Graffiti sau arta pentru alti artisti - Youth SmARTS

/
Graffiti sau arta pentru alti artisti - Youth SmARTS
Afiș articol "Graffiti sau arta pentru alti artisti - Youth SmARTS"
Graffiti sau arta pentru alti artisti - Youth SmARTS Proiect Erasmus+ - SEsiunea de pilotare a modulului IO4 - ”Social Entrepreneurship for smARTS” – a Training Pack
Publicat: / Actualizat:
980 vizionări
2
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Graffiti sau arta pentru alti artisti - Youth SmARTS” — Graffiti sau arta pentru alti artisti - Youth SmARTS Proiect Erasmus+ - SEsiunea de pilotare a modulului IO4 - ”Social Entrepreneurship for smARTS” – a Training Pack

trimite

Proiect Erasmus+ "Let's be SmARTS" nr. 2020-1-RO01-KA227-YOU-095447

Sesiunea de pilotare a modulului "Inovare sociala prin cultura si arta"a avut loc la Bucuresti, in data de 18.11.2022.

Teme pricipale dezbatute:

Ce este arta stradală. Tipuri de artă stradală. Street-Art pentru artisti

Graffiti are adesea o reputație proastă, dar când acești artiști sunt luați pentru afaceri, acesta transformă orașul într-un loc modern complet minunat. Graffiti și arta stradală nu sunt întotdeauna legale, dar rareori oprește artiștii străzii de la ideea de a arăta puterea creativității lor.

Strada de înaltă calitate a devenit una dintre direcțiile care atrage turiști din întreaga lume. Arta stradală poate spune o întreagă poveste despre cultură și viață fără un singur cuvânt. Din ce în ce mai multe comunități includ arta stradală și graffiti în conceptul de blocuri moderne și zone ale orașelor lor.

Arta in actiune

Cum funcționează arta in strada? Fotografie, animatie, benzi desenate, portrete de celebritati, evenimente curente în lume - toate acestea nu trec fără a capta atenția artiștilor stradali. Un lucru care le unește este oportunitatea de a transmite ideea catre o largă gamă de oameni. Prin urmare, artistul are o asemenea responsabilitate, pentru că creează artă pentru mase. Și găsește un răspuns în inimile cetățenilor. Muzee, festivaluri, întâlniri ale celor mai buni maeștri și iubitorii obișnuiți de frumusețe urbană sunt deschise în întreaga lume.

Despre artistii stradali

Despre cei care, datorită talentului, proporția de aventurism, simțul umorului, au dobândit faima lumii.  La urma urmei, se întâmplă adesea ca nimeni sa nu știe nimic despre artist. S-a întâmplat așa cum s-a întâmplat cu Banksi de la Londra. Celebrul său "gol" (în fotografie) este glorificat in întreaga lume. Și tot ce era cunoscut despre Maestrul este un pseudonim scurt. Acum, Bankxi iese din umbre, participă la proiecte internaționale, conduce lumea. Unul dintre fanii talentului său este Angelina Jolie.

Portugheză Alexander Pharot (vhils) uimitor imaginația publicului cu parcele incredibile, dimensiuni uriașe de lucru, țesături complicate de multe detalii cele mai mici. Unul dintre "autografele sale" este la Moscova.

Filozofia artei stradale

Desenați pe pereți! Am fost învățați în copilărie în copilărie, ducând la inscripțiile bune de pe străzile oricărui oraș ca exemple. Inscripțiile în stilul "Masha Dura" și "bucla aici" nu pot provoca o reacție pozitivă. Cu toate acestea, în fiecare an, astfel de inscripții apar din nou și din nou, iar pentru mai mult de 10 ani, străzile orașelor ruse au fost inundate de „nimeni” si nu este ușor de înțeles. Astfel, atitudinea față de toate artele străzii vizuale a devenit brusc negativă. Mai mult, pentru că s-a desenat pe pereți se pedepseste, si dispare pentru moment dorința artistilort stradali de a continua să se angajeze în astfel de activități.

Istoria Graffiti si cum e tratat in Romania

Unii zic că-i artă, alții zic că-i vandalism. Cert este că a început să conteze și să nască tot felul de dezbateri. Un institut (din România) Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală

Concluziile sunt frumoase. Arată că avem o sensibilitate estetică mare și că, în principiu, printr-un efort de grup avem șanse să nu distrugem (chiar de tot) patrimoniul și, în paralel, să reușim să protejăm și valorificăm street art-ul.

In cadrul pilotarii, tinerii prezenti la sesiunea LTT de la Malaga, au putut aduce multe dovezi ale inovarii sociale prin arta, fotografii si filmulete cu graffiti din Malaga.

Evaluarea sesiunii de pilotare ne-a demonstrat ca aceasta a avut un real succes!

 

6 recenzii (5,8 / 6)
Numele tau: Adresa de e-mail:
Graffiti sau arta pentru alti artisti - Youth SmARTS
Articol Federatia pentru Accesibilizarea Romaniei - Graffiti sau arta pentru alti artisti - Youth SmARTS
Graffiti sau arta pentru alti artisti - Youth SmARTS Proiect Erasmus - SEsiunea de pilotare a modulului IO4 - Social Entrepreneurship for smARTS a Training Pack
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...