Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Importanta implicarii persoanelor cu handicap in procesul de punere in aplicare a Conventiei CRPD

Publicat: / Actualizat: /
Importanta implicarii persoanelor cu handicap in procesul de punere in aplicare a Conventiei CRPD
Afiș articol "Importanta implicarii persoanelor cu handicap in procesul de punere in aplicare a Conventiei CRPD"
Comisia pentru Ocuparea Fortei de Munca si Afaceri Sociale din Parlamentul European a organizat o reuniune ce a avut ca tema punerea in aplicare a Conventiei ONU privind drepturile persoanei cu dizabilitati CRPD.
Publicat: / Actualizat:
1.370 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Importanta implicarii persoanelor cu handicap in procesul de punere in aplicare a Conventiei CRPD” — Comisia pentru Ocuparea Fortei de Munca si Afaceri Sociale din Parlamentul European a organizat o reuniune ce a avut ca tema punerea in aplicare a Conventiei ONU privind drepturile persoanei cu dizabilitati CRPD.

trimite

Autor: Elena Lavinia Niculicea

La 17 februarie, Comisia pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Afaceri Sociale din Parlamentul European a organizat o reuniune în care s-a discutat despre punerea în aplicare a Convenţiei ONU privind drepturile persoanei cu dizabilităţi (CRPD).

Reuniunea a fost organizată cu privire la raportul din proprie iniţiativă la care Comitetul lucrează, condusă de Helga Stevens, membru al Parlamentului European. În cadrul întâlnirii, diferitele părţi interesate au fost invitate să vorbească, informeaza EUD.

Diane Kingston, membru al Comitetului CRPD a vorbit despre rolul Comitetului şi a subliniat importanţa implicării Parlamentului European, că acesta este posibil să fie implicat doar în punerea în aplicare sau în procesul de monitorizare şi nu în ambele.

Kingston, de asemenea, a vorbit despre importanţa la nivelul UE de a urma Convenţia, de a lucra mai mult pe probleme mai urgente, cum ar fi şomajul pentru persoanele cu dizabilităţi, protecţia socială a persoanelor fără loc de muncă, libertatea de mişcare.

Ombudsmanul European, Emily O'Reilly, a deschis reuniunea prin a afirma că este important ca Observaţiile finale ale Comitetului CRPD către UE să nu se oprească şi să devină o listă de dorinţe, dar că de fapt, va fi o listă corectă a acţiunilor care urmează să fie puse în aplicare. O'Reilly a dat, de asemenea, exemple din activitatea ei în a ajuta cetăţenii UE în ce priveşte posibilele bariere pe care le au aceştia în relaţiile cu instituţiile şi acţiunile UE. Cu Observaţiile Finale a devenit evident faptul că site-ul web al Ombudsmanului European, din păcate, nu este pe deplin accesibil, dar lucrează la acesta în prezent.

Michael O'Flaherty, director al Agenţiei UE pentru Drepturi Fundamentale (FRA), a completat Parlamentul European şi activitatea lor în organizarea unor audieri şi reuniuni privind CDPD şi a subliniat, de asemenea, importanţa implicării DPO în ce priveşte munca pentru a asigura punerea în aplicare a Convenţiei. Jan Jarab, reprezentant regional în Europa pentru Înaltul Comisar ONU al Drepturilor Omului (OHCHR), a vorbit despre posibilul rol şi responsabilităţile instituţiilor UE, nu numai în ceea ce priveşte legislaţia şi instrumentele financiare, dar, de asemenea, şi în ceea ce priveşte conducerea, în general, pentru activitatea politică în UE.

Gunta Anca, vicepreşedinte al Forumului European al Dizabilităţii (EDF), a menţionat, de asemenea, importanţa implicării persoanelor cu handicap întotdeauna în procesul de punere în aplicare a Convenţiei, cum ar fi FED şi altele ca DPO. Anca a menţionat, de asemenea, Actul european privind accesibilitatea şi a subliniat importanţa unei revizuiri corespunzătoare a strategiei europene pentru persoanele cu handicap.

Prezentările au fost urmate de o discuţie importantă a mai multor deputaţi care au arătat un interes în acest subiect şi au insistat pentru importanţa asigurării unei puneri în aplicare corespunzătoare a CDPD la nivelul UE. Helga Stevens a terminat discuţia prin a completa Secretariatul Comitetului pentru eforturile lor în a asigura că întâlnirea a fost accesibilă, de exemplu, prin furnizarea unei interpretări Internaţionale în Limbajului Semnelor. Stevens, de asemenea, a mulţumit tuturor deputaţilor pentru interesul şi implicarea activă, cât şi pentru comentariile din timpul reuniunii.

Numele tau: Adresa de e-mail:
Importanta implicarii persoanelor cu handicap in procesul de punere in aplicare a Conventiei CRPD
Articol - Importanta implicarii persoanelor cu handicap in procesul de punere in aplicare a Conventiei CRPD
Comisia pentru Ocuparea Fortei de Munca si Afaceri Sociale din Parlamentul European a organizat o reuniune ce a avut ca tema punerea in aplicare a Conventiei ONU privind drepturile persoanei cu dizabilitati CRPD
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...