Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Incep inscrierile la Programul Oficial de Internship al Guvernului Romaniei

Publicat: / Actualizat: /
Incep inscrierile la Programul Oficial de Internship al Guvernului Romaniei
'Afiș articol "Incep inscrierile la Programul Oficial de Internship al Guvernului Romaniei"
Astfel mai multi tineri se vor putea implica in activitatile administratiei publice, inclusiv la nivel local, extinzandu- si oportunitatile de cariera.
Publicat: / Actualizat:
1.682 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Incep inscrierile la Programul Oficial de Internship al Guvernului Romaniei” — Astfel mai multi tineri se vor putea implica in activitatile administratiei publice, inclusiv la nivel local, extinzandu- si oportunitatile de cariera.

trimite

Tinerii interesați de o carieră în administrația publică centrală se pot înscrie, începând de astăzi, la Programul Oficial de Internship al Guvernului României. Programul este destinat tinerilor români cu vârsta maximă de 25 de ani, studenți sau recent absolvenți ai unei universități din România ori din afara țării. Formularul de înscriere este disponibil la adresa http://internship.gov.ro/profil și va putea fi accesat până la data de 9 mai 2017, ora 23:59.

Ediția aniversară a Programului Oficial de Internship al Guvernului României, ediția a V-a, se va desfășura în intervalul 17 iulie — 18 septembrie și pune la dispoziția tinerilor interesați 100 de poziții de intern în peste 75 de domenii de studii. Participanții la Program vor beneficia de o bursă în cuantum de 1.000 RON/lună pentru amortizarea costurilor de subzistență în cele două luni ale stagiului, în condițiile în care vor lua parte la activitățile comune sau specifice instituției-gazdă cel puțin 6 ore/zi.

“Anul acesta, la cea de-a cincea ediție a Programului de Internship s-au alăturat Guvernului României alte 51 de instituții-gazdă.

De asemenea, datorită succesului înregistrat în edițiile anterioare, Guvernul va oferi expertiză în organizarea programelor de internship, inclusiv în administrația publică locală. Astfel mai mulți tineri se vor putea implica în activitățile administrației publice, inclusiv la nivel local, extinzându-și oportunitățile de carieră”, se menționează într-un comunicat de presă emis de Guvern.

Ca parte a angajamentelor cuprinse în Programul de guvernare 2017-2020, în cadrul punctului 6, respectiv a punctului 15 ale capitolului Politici în domeniul educației din Programul de Guvernare 2017-2020, 'dezvoltarea stagiilor de practică de specialitate/internship' ca măsură pentru crearea de cetățeni activi pe piața muncii, și 'valorificarea potențialului absolvenților de învățământ superior și cercetătorilor din diaspora', Guvernul României va sprijini prin Ministerul Muncii, Ministerul Educației Naționale și Ministerul Tineretului și Sportului procesul de reglementare a organizării și desfășurării programelor de internship în România.

Calendarul de organizare și desfășurare a ediției 2017 a Programului de Internship este structurat astfel:

* 24 aprilie — 9 mai: depunerea candidaturilor online
* 9 mai — 28 mai: evaluarea candidaturilor online
* 29 mai — 18 iunie — interviuri online
* 26 iunie: anunțarea rezultatelor
* 17 iunie: deschiderea Programului de Internship;
* 18 septembrie: închiderea Programului de Internship.

Programul Oficial de Internship al Guvernului României a debutat în anul 2013 cu 25 de interni care au parcurs acest Program la nivelul structurilor din Palatul Victoria. În anii următori, Programul a fost extins succesiv la nivelul ministerelor și instituțiilor subordonate, astfel încât, aflat în pragul celei de-a cincea ediții, în rândul absolvenților Programului InternshipGovRo se numără 684 de tineri.

Numele tau: Adresa de e-mail:
Incep inscrierile la Programul Oficial de Internship al Guvernului Romaniei
Articol - Incep inscrierile la Programul Oficial de Internship al Guvernului Romaniei
Astfel mai multi tineri se vor putea implica in activitatile administratiei publice inclusiv la nivel local extinzandu- si oportunitatile de cariera
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...