Logo ♿ Observatorul Social

Articol de la Federatia pentru Accesibilizarea Romaniei

Indicatori de incluziune - INCLUSION EUROPE

/
Indicatori de incluziune - INCLUSION EUROPE
Afiș articol "Indicatori de incluziune - INCLUSION EUROPE"
Sperăm că mulți activiști cu dizabilități vor folosi indicatorii de incluziune pentru a cere guvernelor lor sau UE să facă mai bine pentru drepturile și incluziunea persoanelor cu dizabilități intelectuale și a familiilor. Și să ofere date despre ast
Publicat:
371 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Indicatori de incluziune - INCLUSION EUROPE” — Sperăm că mulți activiști cu dizabilități vor folosi indicatorii de incluziune pentru a cere guvernelor lor sau UE să facă mai bine pentru drepturile și incluziunea persoanelor cu dizabilități intelectuale și a familiilor. Și să ofere date despre ast

trimite

Raportul INCLUSION EUROPE evidențiază situația critică a drepturilor și incluziunii persoanelor cu dizabilități intelectuale în Europa. Problemele majore abordate includ negarea dreptului la vot și la decizie în mai multe țări europene, precum și segregarea în locuințe, educație și angajare. Un aspect alarmant este lipsa accesului adecvat la servicii și sprijin pentru aceste persoane, ceea ce duce la excluderea lor din societate.

În ceea ce privește dreptul la vot și la decizie, raportul subliniază că în 26 de țări din Europa, capacitatea juridică poate fi înlăturată, iar în 7 țări persoanelor aflate sub tutelă li se refuză dreptul de vot. Mai mult, 15 țări restricționează participarea persoanelor cu dizabilități intelectuale la alegeri, ceea ce ridică întrebări cu privire la statutul lor de cetățeni deplini.

În ceea ce privește locuințele, educația și angajarea, raportul evidențiază segregarea persistentă a persoanelor cu dizabilități intelectuale în instituții și școli speciale, precum și lipsa accesului la locuințe adecvate și la educație inclusivă. Această situație împiedică participarea lor pe deplin în viața socială și economică.

Mai mult, raportul arată că ocuparea forței de muncă pentru persoanele cu dizabilități intelectuale rămâne extrem de scăzută, sub 10% în multe țări europene. Problema este accentuată de riscul ca aceste persoane să-și piardă prestațiile de invaliditate dacă reușesc să-și găsească un loc de muncă, creând o situație paradoxală.

În concluzie, raportul subliniază importanța colectării și diseminării de date pentru a evidenția aceste probleme și pentru a susține acțiunile de advocacy și schimbare politică în favoarea drepturilor și incluziunii persoanelor cu dizabilități intelectuale și a familiilor lor.

Numele tau: Adresa de e-mail:
Indicatori de incluziune - INCLUSION EUROPE
Articol Federatia pentru Accesibilizarea Romaniei - Indicatori de incluziune - INCLUSION EUROPE
Sperăm că mulți activiști cu dizabilități vor folosi indicatorii de incluziune pentru a cere guvernelor lor sau UE să facă mai bine pentru drepturile și incluziunea persoanelor cu dizabilități intelectuale și a familiilor Și să ofere date despre ast
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...