Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Ingrijorare, din noul Cod Fiscal dispare prevederea referitoare la directionarea a 2 la suta

Publicat: / Actualizat: /
Ingrijorare, din noul Cod Fiscal dispare prevederea referitoare la directionarea a 2 la suta
'Afiș articol "Ingrijorare, din noul Cod Fiscal dispare prevederea referitoare la directionarea a 2 la suta"
Este important să demonstram valoarea prevederii 2 la suta prin impactul pe care il are in societatea romaneasca.
Publicat: / Actualizat:
1.978 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Ingrijorare, din noul Cod Fiscal dispare prevederea referitoare la directionarea a 2 la suta” — Este important să demonstram valoarea prevederii 2 la suta prin impactul pe care il are in societatea romaneasca.

trimite

Reprezentanții ONG-urilor sunt îngrijorați din cauza faptului că în proiectul de nou Cod Fiscal se propune introducerea deductibilității donațiilor, dar dispare prevederea referitoare la direcționarea a  2%. din impozitul pe venit.  Se propune astfel abrogarea unei prevederi legale care s-a bucurat de o utilizare largă din partea populației, care a fost apreciată și de sectorul ne-guvernamental și instituțiile de cult deopotrivă și care va avea un impact financiar devastator asupra a mii de organizații beneficiari și  sute de mii de persoane beneficiare ale serviciilor oferite de aceste organizații.

Asociația pentru Relații Comunitare a inițiat o petiție care a fost semnată de 1300 de ONG-uri, prin reprezentanți care s-au mobilizat extrem de repede și eficient pentru a menține acest mecanism de finanțare care împlinește 10 ani.

“Am participat ieri, 17 mai, la o întâlnire cu Secretarul de stat în Ministerul Finanțelor Publice, Ionuț Misa, găzduită de Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, alături de numeroși colegi din organizații neguvernamentale. Dialogul a fost inițiat de cele două instituții că răspuns la îngrijorările organizațiilor neguvernamentale legate de eliminarea prevederii 2% din conceptul noului Cod Fiscal”, subliniază Madălina Marcu, director executiv al Asociației pentru Relații Comunitare.

În urma întâlnirii participanții au primit asigurări că nu s-a ajuns la o decizie definitivă legată de prevederea 2%, că Ministerul Finanțelor Publice este deschis propunerilor din mediul ONG. Ministerul a lansat invitația ca reprezentanți ai mediului neguvernamental să participe la grupurile de lucru care dezvoltă propuneri pentru noul Cod Fiscal. Rolul lor va fi să facă propuneri fundamentate care să asigure în continuare finanțarea cel puțin la nivelul actual asigurat de veniturile din prevederea 2% ale serviciilor oferite de organizații.

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile și Asociația pentru Relații Comunitare au fost desemnate de grupul de organizații prezente la întâlnire să participe în grupurile de lucru și să coordoneze în continuare procesul de consultare cu organizațiile neguvernamentale din România.
 
“Vă mulțumim pentru încrederea avută în noi și vom face tot posibilul să vă reprezentăm cu puncte de vedere pertinente, realiste și fundamentate. Dar pentru asta vom avea nevoie în continuare de ajutorul vostru. Începând chiar de astăzi!

Este important să demonstrăm valoarea prevederii 2% prin impactul pe care îl are în societatea românească. Vă rugăm de aceea să ne raspundeți la câteva întrebări legate de modul în care utilizați resursele mobilizate prin prevederea 2% și rezultatele obținute. În cazul în care, pe baza experienței voastre, aveți propuneri de îmbunătățire a prevederii vă rugam să ni le comunicați”, a menționat Madălina Marcu, director executiv al Asociației pentru Relații Comunitare.

Spuneti-ne ce impact are prevederea 2% pentru voi!

În România sunt active mii de organizații neguvernamentale care oferă populației servicii în domeniul sănătății, educației, asistenței sociale, protecției mediului, culturii, dezvoltării comunitare și multe alte domenii care acoperă situații critice. Ele deservesc milioane de persoane și contribuie la creșterea calității vieții în majoritatea comunităților românești, întrucât acțiunile lor au drept grup țintă categorii defavorizate, vulnerabile social, oameni aflați în dificultate de diagnostic și tratament, discriminați, fără acces la educație, victime ale violenței domestice, ale traficului de persoane etc.
 

Numele tau: Adresa de e-mail:
Ingrijorare, din noul Cod Fiscal dispare prevederea referitoare la directionarea a 2 la suta
Articol - Ingrijorare, din noul Cod Fiscal dispare prevederea referitoare la directionarea a 2 la suta
Este important să demonstram valoarea prevederii 2 la suta prin impactul pe care il are in societatea romaneasca
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...