Logo Observatorul Social

Articol din categoria Social

Institutul Cantacuzino revine in subordinea Ministerului Sanatatii

Publicat: / Actualizat: /
Institutul Cantacuzino revine in subordinea Ministerului Sanatatii
Afiș articol "Institutul Cantacuzino revine in subordinea Ministerului Sanatatii"
Guvernul Romaniei a adoptat memorandumul care prevede ca Institutul Cantacuzino sa revina in subordinea Ministerului Sanatatii.
Publicat: / Actualizat:
678 vizionări
1
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe Observatorul Social: “Institutul Cantacuzino revine in subordinea Ministerului Sanatatii” — Guvernul Romaniei a adoptat memorandumul care prevede ca Institutul Cantacuzino sa revina in subordinea Ministerului Sanatatii.

trimite

Guvernul României a adoptat memorandumul care prevede întoarcerea Institutului Cantacuzino la Ministerul Sănătății, după ce în anul 2014 fusese trecut sub coordonarea Ministerului Educației.

Este un demers firesc pentru începerea procesului de revitalizare a producției tradiționale de seruri și vaccinuri. În același timp, activitatea de diagnostic ce se derulează în prezent va fi mult mai bine conectată cu necesitățile sistemului de asistență medicală.

Institutul deține în prezent cea mai puternică bază tehnică de cercetare în microbiologie, epidemiologie moleculară şi imunologie din ţară.

Încă din 1901, când a fost numit profesor la Facultatea de Medicină din Bucureşti, profesorul Cantacuzino a creat și condus "Laboratorul de Medicină Experimentală". În anul 1904 s-a demarat producția serului antistreptococic si apoi a serului antidizenteric, primele două dintr-o lungă serie de vaccinuri produse de Institutul Cantacuzino.

Numele tau: Adresa de e-mail:
Institutul Cantacuzino revine in subordinea Ministerului Sanatatii

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...