Logo ♿ Observatorul Social

Articol de la Federatia pentru Accesibilizarea Romaniei

IO2 - PREGATITI PENTRU PIATA MUNCII - Erasmus AllIn

/
IO2 - PREGATITI PENTRU PIATA MUNCII - Erasmus AllIn
'Afiș articol "IO2 - PREGATITI PENTRU PIATA MUNCII - Erasmus AllIn"
IO2 - produs intelectual 2 - PREGATITI PENTRU PIATA MUNCII - Erasmus AllIn
Publicat:
2.513 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “IO2 - PREGATITI PENTRU PIATA MUNCII - Erasmus AllIn” — IO2 - produs intelectual 2 - PREGATITI PENTRU PIATA MUNCII - Erasmus AllIn

trimite

IO2 - PREGATITI PENTRU PIATA MUNCII

IO2 - Manualul "READY4LABOUR MARKET" (R4LMM)

Obiectivul manualului este de a pregăti practicienii din domeniul educației adulților cu dizabilitati si vulnerabili pentru a sprijini cursanții lor (persoanele cu dizabilități) să răspundă cerințelor în schimbare ale pieței muncii în ceea ce privește abilitățile soft și abilitățile antreprenoriale.

Dezvoltarea "pieței READY4LABOUR" (RLM) ca manual de sprijin pentru educatori, mentori, consilieri vocaționali cu 2 elemente principale:

 1. a) READY Pack 1 - Abilități Ready4Soft - modele practice și instrumente de sprijin pentru dezvoltarea personală și profesională a adulților cu dizabilități pentru a fi mai bine pregătiți pentru locuri de muncă în termeni de Soft Skills.
 2. b) READY Pack 2 - Ready4Social Entrepreneurship - modele practice și instrumente de sprijin pentru stimularea mentalității antreprenoriale și abilităților adulților cu dizabilități ca factori de schimbare.

PACHETUL 1 COMPETENȚE SOFT
      1. SOLUȚIONAREA PROBLEMELOR
      2. ATITUDINE POZITIVĂ
      3. LUCRU IN ECHIPA
PACHETUL 2 COMPETENȚE ANTREPRENORIALE
      1. PASIUNEA  PENTRU CE FACEȚI
      2. INCREDEREA IN SINE
      3. OPEN MIND – MINTE DESCHISA

 READY Pack 1 - Abilități Ready4Soft

Rapoartele UNICEF și Manpower evidențiază competențele cele mai impresionante și relevante pe care o persoană trebuie să le dezvolte: acestea sunt competențe TRANSVERSALE și TRANSFERABLE, care facilitează eliminarea diferitelor lacune și obstacole educaționale care provin din învățarea bazată pe cunoaștere. De asemenea, raportul "Cele 12 Aptitudini de Căutare a celor mai Bune Aptitudini ale Angajatorilor" arată că unele dintre cele mai importante aptitudini extrem de apreciate pe piața muncii sunt: ​​Rezolvarea problemelor, Atitudinea pozitivă și munca în echipă.
Educatorii, mentorii, consilierii vocaționali găsesc în pachetul 1 resurse, metode și instrumente pentru a stimula aceste abilități atât de importante și pentru adulții cu dizabilități.


Conținutul pachetului 1: Pentru fiecare dintre aceste 3 abilități soft (rezolvarea problemelor, atitudinea pozitivă și munca în echipă), educatorii vor găsiin manual următoarele: planuri de lecție, resurse de învățare, materiale didactice, strategii de predare și învățare adecvate, diapozitive, foi de lucru, metode, reflecție individuală, formă de evaluare; estimarea timpului.


READY Pack 2- Ready4Social Entrepreneurship

Deși nu există rețetă pentru a deveni un întreprinzător de succes, anumite caracteristici sunt asociate cu succesul antreprenorial. Potrivit cercetărilor, unele dintre cele mai importante calități asociate cu antreprenoriatul de succes sunt: ​​pasiunea; încrederea în sine și mintea deschisă.

Pachetul 2 se concentrează pe aceste trei abilități, care sunt considerate ca fiind "capabilități"
competențele importante pentru crearea de activități independente, dar și pentru a răspunde cererii de pe piața forței de muncă și pentru a încuraja adulții cu dizabilități să găsească noi idei și modalități de a face lucrurile ca factori de schimbare în comunitățile sau grupurile lor.

Conținutul pachetului 2:

- pasiunea pentru ceea ce face (descoperirea & stimularea potențialului și a pasiunilor)

- încrederea în sine (încrederea că poate căuta și vedea oportunități și poate reuși să inițieze o afacere socială)

 • deschiderea minții (dorința de a învăța, de a experimenta și de a-și asuma riscuri).
 • Pentru fiecare dintre aceste 3 abilități antreprenoriale (pasiune, încredere în sine și spirit deschis), educatorii vor găsi următoarele: planuri de lecție, resurse didactice, strategii de predare și învățare adecvate, diapozitive, foi de lucru și formulare, metode, reflecție individuală, forme de evaluare; estimarea timpului.
 • Aspectul inovativ adus de IO2 este dat de faptul că fiecare pachet oferă metodologii practicienilor, sugestii utile, resurse, abordări practice pentru planificarea și facilitarea dezvoltării adulților cu handicap. Abilitățile SOFT și abilitățile ANTREPRENORIALE - cum pot eu ca practician să aju tpersoanele cu dizabilități dezvoltând astfel de aptitudini necesare pentru SUCCES și IMPLINIRE  în viață.

  Datorită faptului că manualul nu are ca scop furnizarea de informații (ele devin perisabile la un moment dat), dar pentru a stimula astfel de abilități transversale, manualul poate fi transferat în alte contexte pentru alte grupuri de participanți, de exemplu pentru tinerii cu nevoi speciale ca un instrument practic ce sporește calitatea și relevanța muncii lucrătorilor cu tinerii, cei care susțin tinerii pentru a descoperi abilitățile cele mai importante pentru crearea de activități independente, dar și pentru a răspunde cerințelor pieței muncii, aflată în continuă schimbare.


  Numele tau: Adresa de e-mail:
  IO2 - PREGATITI PENTRU PIATA MUNCII - Erasmus AllIn
  Articol Federatia pentru Accesibilizarea Romaniei - IO2 - PREGATITI PENTRU PIATA MUNCII - Erasmus AllIn
  IO2 - produs intelectual 2 - PREGATITI PENTRU PIATA MUNCII - Erasmus AllIn
  Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

  observatorul  .RO 

  Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
  Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
  telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

  DESPRE

  ...

  ASISTENȚĂ

  ...

  LEGAL

  ...