Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

1 iunie

Publicat: / Actualizat: /
1 iunie
'Afiș articol "1 iunie"
1 Iunie 2016  "Ziua internationala a copilului" CNDR a participat la festivitatile organizate de Asociatia PARASCHIVA - Centrul de zi Paraschiva, din local...
Publicat: / Actualizat:
904 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “1 iunie” — 1 Iunie 2016  "Ziua internationala a copilului" CNDR a participat la festivitatile organizate de Asociatia PARASCHIVA - Centrul de zi Paraschiva, din local...

trimite

1 Iunie 2016  "Ziua internationala a copilului"

CNDR a participat la festivitatile organizate de Asociatia PARASCHIVA - Centrul de zi Paraschiva, din localitatea Retevoiesti, comuna Pietrosani, judetul Arges.

Asociatia Paraschiva a sarbatorit cu acesta ocazie 10 ani de la infiintare

Centrul de zi Paraschiva a luat fiinta in anul 2006 la initiativa parintilor, care au copii si tineri cu dizabilitati din zona Valea Doamnei si localitatile limitrofe. Centrul de zi PARASCHIVA este suportul educational pentru copiii si tinerii cu dizabilitati din zona, o institutie care ajuta la integrarea in scoala si comunitate.

Aun participat reprezentantii CNDR (implicati direct in organizare),  ai Asociatiei "Salvati copiii" din Pitesti, ai Inspectoratului Scolar Judetean, ai administratiei locale, reprezentantii Eparhiei Argesului si Muscelului, Ansamblul Casei de cultura "Adriana Trandafir"  din Bascov,   profesori, medici, parinti, copii.

Festivitatea a inceput cu o slujba oficiata de 6 preoti de pe valea raului Doamnei. Cu purtarea de grijă a Părinte
lui Arhiepiscop Calinic, în Eparhia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Social, Filantropic și de Misiune, s-a oficiat o slujbă de binecuvântare a Centrului Sfânta Parascheva din Retevoiești, protoieria Mioveni, la împlinirea a zece ani de activitate în slujba celor care suferă.

Ziua Copilului este ziua în care se prăznuiește miracolul nașterii, al purității, dar și întoarcerea la inocență. Nu există limite de vârstă când vine vorba de a sărbători această zi. Oricare dintre noi, copil sau adult, are voie să se simtă copil și chiar este necesar ca măcar o dată pe an să lăsăm în urmă problemele de zi cu zi, să zâmbim curat și să simțim cum bucuria copilăriei înflorește în inimile noastre.

Preoții slujitori de la parohiile Domnești de Jos, Domnești de Sus, Bădești și Retevoiești au înălțat rugăciuni la Bunul Dumnezeu pentru alinarea și vindecarea suferințelor copiilor cu dizabilități, și întărire sufletească celor care își desfășoară activitatea în acest centru.

A urmat un spectacol de exceptie, cu si pentru copiii si tinerii cu dizabilitati, un spectacol care s-a desfasurat pe parcursul a peste doua ore la caminul cultural din Retevoiesti, la care cei peste 150 de spectatori au aplaudat  efortul, daruirea si profesionismul celor de la Asociatia Paraschiva.

Felicitari organizatorilor!
La multi ani, copii!

Numele tau: Adresa de e-mail:
1 iunie
Articol - 1 iunie
1 Iunie 2016nbsp Ziua internationala a copilului CNDR a participat la festivitatile organizate de Asociatia PARASCHIVA - Centrul de zi Paraschiva din local
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...