Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Kenguru, o masina special construita pentru persoanele in scaun rulant

Publicat: / Actualizat: /
Kenguru, o masina special construita pentru persoanele in scaun rulant
'Afiș articol "Kenguru, o masina special construita pentru persoanele in scaun rulant"
Masina electrica Kenguru masoara putin peste doi metri in lungime, are 1,5 metri inaltime, fiind usor asemanatoare cu masinile din gama Smart.
Publicat: / Actualizat:
2.600 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Kenguru, o masina special construita pentru persoanele in scaun rulant” — Masina electrica Kenguru masoara putin peste doi metri in lungime, are 1,5 metri inaltime, fiind usor asemanatoare cu masinile din gama Smart.

trimite

Autor: Lavinia Elena Niculicea

Deseori, utilizatorii de scaune rulante se află în situaţia frustrantă de fi nevoiţi să se bazeze pe alţii pentru ajutor, chiar şi pentru cele mai simple sarcini zilnice. Lipsa mobilităţii îi împiedică să fie independenţi atunci când trebuie să se deplaseze prin oraş, pe distanţe mari sau  când e nevoie să se conecteze cu comunitatea. O maşina electrică special construită pentru aceştia îşi propune să schimbe asta. Este vorba despre Kenguru, o maşină cu un design special, care aduce un plus de confort şi independenţă utilizatorilor ei.
 
Maşina electrică Kenguru măsoară puţin peste doi metri în lungime, are 1,5 metri înălţime, fiind uşor asemănătoare cu maşinile din gama Smart. Automobilul nu este dotat cu scaune, iar şoferul în scaun rulant intră pe uşa unde în mod normal s-ar afla portbagajul. Datorită acestui proiect inovator şi îndrăzneţ, persoanele cu dizabilităţi au posibilitatea de a intra singure în maşină, cu tot cu scaun rulant, fără a avea nevoie de ajutor din partea altor persoane. Această maşină poate atinge o viteză maximă de 40 kilometri pe oră, iar bateriile îi conferă destulă autonomie pentru parcurgerea unei distanţe de aproximativ 90 de kilometri. Preţul unei astfel de maşini este de aproximativ 25.000 de dolari, iar creatorul ei este Istvan Kissaroslaki, din Ungaria.

În spatele acestei invenţii care le poate transforma viaţa celor aflaţi în scaunul rulant, se află o poveste plină de curaj şi entuziasm. Această invenţie a prins contur, odată cu Stacy Zoern, o avocată din Texas, Statele Unite, care se află într-un scaun rulant din cauza unei boli de muşchi (atrofie musculară spinală). În urmă cu câţiva ani, ea a suferit un accident de maşină după ce a pierdut controlul vehiculului pe care îl conducea, construit special pentru persoane cu dizabilităţi.

„Nu aveam încă tehnologia potrivită pentru a-mi permite să şofez”, povesteşte Zoern pentru NationSwell.
Prin urmare, ea a căutat o soluţie eficientă, care să-i permită să se deplaseze mai uşor. Astfel, Zoern a descoperit Kenguru pe Internet, în 2010. S-a gândit că această maşină îi oferă o oportunitate de a fi în sfârşit independentă şi a decis să-l contacteze pe directorul executiv al Companiei Kenguru din Budapesta, Istvan Kissaroslaki. Deoarece compania se confrunta cu probleme financiare serioase, acesta i-a spus că achiziţionarea unei astfel de maşini va fi posibilă doar peste câţiva ani.

În ciuda acestui obstacol, Zoern şi-a urmat visul cu perseverenţă şi optimism. După lungi insistenţe, ea l-a convins pe Kissaroslaki să îşi mute compania în Austin, Texas, iar împreună au plănuit cum să strângă fondurile necesare pentru fabricarea maşinii.

„Am o boală musculară. Nu vreau să merg cu 70 (km/h) pe autostradă, dar vreau să mă simt în siguranţă atunci când merg cu 25 de km/h pe o stradă din oraş, iar acest lucru încă îmi sporeşte uriaş gama de locuri unde pot merge şi pot fi independentă”, a  spus Stacy Zoern.
 
Chiar dacă a fost o călătorie lungă, presărată cu obstacole şi neajunsuri, Zoern este încântată de ceea ce îi rezervă viitorul:
,,Sunt încrezătoare. Eşecul nu este o opţiune. Am mii de oameni care aşteaptă, aşa că nu renunţăm”, concluzionează ea.

Povestea lui Stacy Zoern ne arată că totul eşte de la un vis, de la o idee. Important este să lupţi pentru ceea ce-ţi doreşti şi să nu cedezi niciodată în faţa problemelor. O idee căreia îi imprimi îndrăzneală şi entuziasm poate schimba vieţi. Chiar dacă viaţa îţi este marcată de o dizabilitate, ea poate fi plină de speranţă, ambiţie şi iubire.
    
 


YouTube video














Numele tau: Adresa de e-mail:
Kenguru, o masina special construita pentru persoanele in scaun rulant
Articol - Kenguru, o masina special construita pentru persoanele in scaun rulant
Masina electrica Kenguru masoara putin peste doi metri in lungime are 15 metri inaltime fiind usor asemanatoare cu masinile din gama Smart
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...