Logo ♿ Observatorul Social
Organizezi un eveniment? Click aici pentru a solicita oferta de la toate locatiile!

Articol din categoria Social

Legea salarizarii prevede un spor de 15 la suta pentru persoanele cu handicap

Publicat: / Actualizat: /
Legea salarizarii prevede un spor de 15 la suta pentru persoanele cu handicap
Afiș articol "Legea salarizarii prevede un spor de 15 la suta pentru persoanele cu handicap"
Comisia de munca a Senatului a revenit miercuri seara asupra articolului 22 din Legea salarizarii, pe care il respinsese anterior.
Publicat: / Actualizat:
9.022 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Legea salarizarii prevede un spor de 15 la suta pentru persoanele cu handicap” — Comisia de munca a Senatului a revenit miercuri seara asupra articolului 22 din Legea salarizarii, pe care il respinsese anterior.

trimite

“Milităm pentru acordarea sporului de 15% pentru toate persoanele cu handicap grav sau accentuat, indiferent de tipul de handicap de care suferă salariatul.

”Avem exemplu de neconstituționalitate a unei prevederi în materie de fiscalitate în anumite decizii pe care Curtea Constituțională le-a luat în trecut, cum a fost și cea prin care persoanele cu handicap care realizau venituri din activități independente erau tratate inechitabil raportat la persoanele cu handicap care realizau venituri din salarii. În mod absolut tendențios și lipsit de temei s-a creat o confuzie privind modul de vot al senatorilor PMP, sens în care precizăm că în continuare milităm pentru acordarea sporului de 15% pentru toate persoanele cu handicap grav sau accentuat, indiferent de tipul de handicap de care suferă salariatul”, se menționează într-un comunicat emis de PMP.

Comisia de muncă a Senatului a revenit miercuri seară asupra articolului 22 din Legea salarizării, pe care îl respinsese anterior şi care prevedea acordarea unui spor de 15% la salariu pentru persoanele cu handicap vizual grav sau accentuat, şi l-a aprobat, stabilind ca toate persoanele cu handicap grav sau accentuat să beneficieze de acest spor, nu numai cele cu handicap vizual, urmând ca Guvernul să stabilească, prin hotărâre, categoriile de handicap.

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a explicat că nu a vrut să introducă o discriminare a persoanelor cu handicap prin acordarea unui spor pentru acestea.

„Aşa a fost prevăzut şi până acum în legislaţie. Am considerat că persoanele care au dizabilităţi trebuie să fie integrate, să nu se facă niciun fel de discriminare faţă de celelalte persoane. Ele beneficiază prin Codul fiscal de cu totul alte avantaje (...) Considerăm că nu vrem să facem o altă formă de discriminare. O persoană fără un picior poate să lucreze foarte bine la un birou, nu e niciun fel de problemă”, a spus Olguţa Vasilescu.

4 recenzii (4 / 6)
Numele tau: Adresa de e-mail:
Legea salarizarii prevede un spor de 15 la suta pentru persoanele cu handicap
ionica
4/6
este ft buna aceasta initiativa si bine ca sau gandit si au revenit asupra ei ca este un pas in ceea ce priveste o mica crestere a venitului celor angajati ca cu o pensie de 227 de roni este nesuficient si asa cum au specificat cei de mai sus care au comentat ca ar trebui ca si clasa politica sa traiasca o luna de zile cu acest venit si cred ca nu lear comvenii , si mai fac un apel la cei de la autoritatea pt pers. cu hand,.. sa micsoreze contributia de intretinere in centre rezidentiale celor angajati deoarece este important integrarea acestei categorii nu sa le ridicam contributia ca apoi sa renunte , la locul de munca ar fi bine ca aceasta solutie sa fie un sprijin de a mentine locul de munca asa cum alte state ale ue. cauta solutii pt aceasta categorie si noi romania am putea face facilitati ca aceasta categorie sa poate ramana in campu muncii prin a le facilita masuri eficiente si doar asa ne putem alatura acestor state ue. si de ce sa nu avem politici ft. bune si de luat ca ex. in ue dar pt asta clasa politica romaneasca sa vrea sa sustina cele de mai sus, si asa legislatia este destul de slabuta trebuie sa se intample cele de mai sus
escu
4/6
persoanele cu handicap sunt cele mai defavorizate.acesti domni care au votat impotriva majorarii si-au votat pensii speciale si cred ca se poate trai cu 272 lei/luna.nu le-a propus nimeni sa traiasca si ei macar o luna cu acesti bani.
cu aceasta suma nu poti nici sa-ti iei o pereche de pantofi mai acatari dar sa mai si traiesti.
pentru ei aceasta suma este un pranz pe dorobanti si cred ca poti manca,ca la ei la cantina parlamentului, cu 2-3 lei/zi.
niste nesimtiti.din 4 in 4 ani cersesc si voturile noastre si cand se vad acolo sus uita de unde au plecat.uita si ca au depus un juramant,la investitura, si pentru care nimeni nu-i trage la raspundere.
sa le fie rusine !
BUZILA NICULINA
4/6
EU AM GRADUL DOI ACCENTUAT AM LUCRAT 24 DE ANI . TOT TIMPUL TREBUIA SA MA DUCA CINEVA LA SERVICI MERGIND CU CIRJE , IAR PE TIMP DE IARNA MA DUCEAU DOUA PERSOAN FIINDCA NU AM STABILITATE . NICI LA 20 DE ANI NICI LQ 30 0 DE ANI NU AM AVUT PUTEREA SA URC O TREAPTA FARA BARA SAU AJUTOR SAU SA POT CUMPARA MACAR O PIINE. DEACEIA CONSIDER CA AR TREBUI UN SPOR APLICAT SI PERSOANELOR INVALIDE MACAR PENTRU ANII PE CARE I-AM DEPASIT . DE LA EFORT AJUNGEAM MOARTA DE OBOSEALA NU-MI MA TREBUIA NIMIC . ACUM CIND TOTI AU PLECAT DE LINGA MINE FARA VOIA LOR .PLATESC O FEMEIE DE MA AJUTA SA-MI DUCA GUNOIUL SAU SA -MI FACA PIATA SA-MI IA MEDICAMENTELE ETC...CTC TOATE ACESTEA LE PLATESC DIN PENSIE DAR AJUNSA LA O ANUMITA VIRSTA APROAPE CA NU AM PUTERE SA MA URC IN PAT .
Articol - Legea salarizarii prevede un spor de 15 la suta pentru persoanele cu handicap
Comisia de munca a Senatului a revenit miercuri seara asupra articolului 22 din Legea salarizarii pe care il respinsese anterior
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...