Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Lia Olguta Vasilescu are in plan infiintarea de noi servicii sociale

Publicat: / Actualizat: /
Lia Olguta Vasilescu are in plan infiintarea de noi servicii sociale
'Afiș articol "Lia Olguta Vasilescu are in plan infiintarea de noi servicii sociale"
5 mai – Ziua Europeana pentru Viata Independenta.
Publicat: / Actualizat:
3.768 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Lia Olguta Vasilescu are in plan infiintarea de noi servicii sociale” — 5 mai – Ziua Europeana pentru Viata Independenta.

trimite

Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia-Olguța Vasilescu a marcat importanța zilei de 5 mai printr-o vizită la Centrul Pilot de Incluziune Socială Mihail și Centrul de Pregătire pentru Viață Independentă din orașul Mihăilești, județul Giurgiu, ambele administrate de organizația Pro Act Suport, potrivit unui comunicat.

“Am vizitat un model de dezinstituționalizare, un exemplu de bune practici autentic de integrare a persoanelor cu dizabilități în comunitate. Astfel de inițiative sociale trebuie susținute și promovate de către stat, ele reprezentând adevărate repere pentru reforma sistemului de protecție socială. Avem în plan susținerea procesului de dezinstituționalizare a persoanelor cu dizabilități și înființarea de noi servicii sociale atât prin fonduri europene, cât și naționale. Lucrăm și la revizuirea standardelor de calitate pentru aceste servicii, pentru a ține pasul cu nevoile reale ale persoanelor cu dizabilități. Am speranța că aceste măsuri vor contribui la construirea unei vieți independente pentru 18.090 de persoane cu dizabilități aflate în centre rezidențiale”, a declarat Lia-Olguța Vasilescu, ministrul Muncii și Justiției Sociale.

Astăzi, pe plan european, persoane cu dizabilități, organizații din domeniu și instituții publice celebrează Ziua Europeană pentru Viață Independentă.

Rețeaua Europeană pentru Viață Independentă (European Network of Independent Living – ENIL), o asociere de organizații și persoane cu dizabilități de la nivel european, a declarat ziua de 5 mai drept „Ziua Europeană pentru Viață Independentă” (www.enil.eu).

Această zi plină de semnificație a fost asumată ca o zi de recunoaștere a drepturilor, a valorilor și a importanței integrării persoanelor cu dizabilități în comunitate.

Viața independentă în comunitate presupune înainte de toate crearea cadrului prin care persoanele cu dizabilități să poată decide unde să trăiască, cu cine să trăiască și cum să trăiască (www.enil.eu).

Într-un cuvânt, viața independentă reprezintă deținerea controlului asupra propriei vieți cu asigurarea unei protecții sociale adecvate nevoilor individuale.

2 recenzii (4 / 6)
Numele tau: Adresa de e-mail:
Lia Olguta Vasilescu are in plan infiintarea de noi servicii sociale
elvis vn
4/6
Viața independentă în comunitate presupune înainte de toate crearea cadrului prin care persoanele cu dizabilități să poată decide unde să trăiască, cu cine să trăiască și cum să trăiască enil.eu

Într-un cuvânt, viața independentă reprezintă deținerea controlului asupra propriei vieți cu asigurarea unei protecții sociale adecvate nevoilor individuale.

Sant de acord cu cele srise in presa dar consider ca fara cadru legislativ bine precizat sanse sant ft. mici pt a decide unde sa traiasca pers. cu hand., cadru legislativ din toate punctele de vedere ca sa se poata indeplinii cele mentionate in acest articol, cadru legislativ in ceea ce priveste incadrarea in munca pe un model din uniunea europeana gen angliaa - germania spania sant modele ft. bune .
facilitati in ceea ce priveste facilitati kla lloocuinta - in rest ce facilitati sant in prezent sant cred destul de bune dar cele doua mentionate mai sus sant extrem de importante
elvis vn
4/6
referitor la dezinstitutionalizarea celor discutate de olguta vasilescu am fi dorit sa ne explice si noua ce a vazut bun in ceea ce priveste dezinstitutionalizarea si care sant pasii urmatori pt a avea succes aceasta dezinstitutionalizare , deoarece asta conteaza mult si de legislatia incadrarii in munca a persoanelor cu handicap institutionalizate , deoarece venitu conteaza cel mai mult si de aici urmeaza alti pasi locuinta etcear forme de pregatire profesionala iarasi exista un semn de intrebare este nevoie de recalificari de o pregatire extrem de buna pt a avea sanse la angajare , si referitor pana la dezinstitutionalizare avem persoane din acest sistem angajate in cadrul d.g.a.s.p.c.- si sant institutionalizati ear ei vor trebui sa contribuie la plata serviciilor primite in centru pana aici corecttrebuie sa plateasca 900 de roni plata de contributie - taxe la stat- daca are gr 3 impozit pe salar- daca trebuie sa faca naveta iarasi bani- mai si ofera in centru servicii celorlalti beneficiari institutionalizati- sarviciile sant egale ca ale celor necontribuabili- si in cazul acesta persoana cu handicap institutionalizata refuza sa mai stea in campu muncii- si prefera sa dea statu tot fara sa munceasca - ca legea permite ca acele pers. institutionalizate fara venit serviciile sant suportate de sta. si atunci undei incurajarea de a raane in campu munciisolutia scaderea contributiei la 60 la suta pt ca in cele explicate cred ca se merita deoarece rolul este ca aceasta persoana sa munceasca sa ramana activ pe piata muncii nu sa se urmareasca impozitele cre trebuie sa le dea si atunci pierde locul de munca deci consider ca este cea mai buna solutie pana la dezinstitutionalizare,
Articol - Lia Olguta Vasilescu are in plan infiintarea de noi servicii sociale
5 mai Ziua Europeana pentru Viata Independenta
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...