Logo ♿ Observatorul Social

Articol de la Consiliul National al Dizabilitatii din Romania

Luminita Gheorghiu ia atitudine impotriva abuzurilor

/
Consiliul National al Dizabilitatii din Romania, Str. Cauzas, nr. 26, Consiliul National al Dizabilitatii din Romania, București (Unirii) , România vezi harta
Luminita Gheorghiu ia atitudine impotriva abuzurilor
'Afiș articol "Luminita Gheorghiu ia atitudine impotriva abuzurilor"
Ca urmare a adresei trimise Consiliului National al Dizabilitații din Romania (CNDR) de catre Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Dizabilitati.
Publicat: / Actualizat:
3.025 vizionări
1
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Luminita Gheorghiu ia atitudine impotriva abuzurilor” — Ca urmare a adresei trimise Consiliului National al Dizabilitații din Romania (CNDR) de catre Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Dizabilitati.

trimite

Ca urmare a adresei trimise Consiliului Național al Dizabilității din România (CNDR) de către Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi (ANPD) cu privire la încetarea activității federației în spațiul comodatat pe motiv că CNDR nu deţine statutul de organizaţie de utilitate publică, Luminița Gheorghiu, în calitate de cetățean al României Europene, a declarat:

“Consiliul Național al Dizabilității din România s-a înființat la solicitarea Comisiei Europene, (diligențele au început în anul 2003), când eram demnitar în cadrul Autorității Naționale pentru Persoanele cu Handicap. Am fost chemată la Bruxelles, unde  domnul Ambasador Lazăr Comănescu, acum Ministru de Externe, mi-a transmis să nu se mai tergiverseze înregistrarea oficială pentru care erau reclamații din partea ONG-urilor desemnate de mult timp pentru înființarea Consiliului, ca cerință a integrării în Uniunea Europeană. Revenind în țară, am identificat responsabilii și am consiliat diligențele pentru rezervarea numelui și înregistrarea la judecătorie a CNDR, iar pentru sediu, ANPH, înființat la 1 aprilie 2003, a dat în comodat o parte din clădirea din str. Căuzași, nr.26, unde funcționa și Inspecția Regională București-Ilfov, coordonată  de doamna Iustina Radu.

Prin adoptarea legii nr 88/2006, CNDR a primit îndată recunoașterea națională, prin acordarea de atribuții și subvenție bugetară, fiind o entitate cu personalitate juridică, cu recunoaștere națională în baza legii ce reglementează domeniul dizabilității. Solicitarea președintelui ANPD, Mihai Tomescu, care face referire la eliberarea de către CNDR a  spațiului folosit ca sediu este o gravă încălcare a legii și subminarea rolului societății civile în domeniul dizabilității. O adresă semnată de un oficial vremelnic la conducerea instituției (ANPD) nu constituie titlu executor pentru o stare de fapt și drept reglementată prin lege.
 
Sunt atâtea situații de rezolvat în procedura de urgență, cum ar fi majorarea anuală a prestației sociale cu rata inflației, monitorizarea acesibilizării mediului fizic sau neplata lunară a prestației sociale și a salariului asistenților personali, în multe zone ale țării și în general nerespectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități, care la nivel de țară au depășit numărul de 760.000 copii și adulți.

Este nevoie de asigurarea egalității de șanse și tratament egal pentru eliminarea discriminării, a birocrației umilitoare, schimbarea mentalității și atitudinii societății civile și a oamenilor politici. Este imperios necesar ca și în România Europeană să se asigure normalitatea pentru că nepăsarea este cel mai mare handicap.
 
Pentru că  sunt cunoscător al  realității din domeniul persoanelor aflate în nevoie, mă simt obligată să trag un semnal de alarmă și rog pe bunul Dumnezeu să lumineze mintea și sufletul decidenților cu privire la domeniul dizabilității!”

Dr. Luminita Gheorghiu este Membru al Colegiului Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), fost Secretar de Stat la Ministerul Sănătății și Familiei, vicepreședinte ANPH și Senator.

 
 


1 recenzii (4 / 6)
Numele tau: Adresa de e-mail:
Luminita Gheorghiu ia atitudine impotriva abuzurilor
Articol Consiliul National al Dizabilitatii din Romania - Luminita Gheorghiu ia atitudine impotriva abuzurilor
Ca urmare a adresei trimise Consiliului National al Dizabilitații din Romania CNDR de catre Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Dizabilitati
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...