Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

MCPDS va pune la masa dialogului decidentii si reprezentantii organizatiilor nonprofit

Publicat: / Actualizat: /
MCPDS va pune la masa dialogului decidentii si reprezentantii organizatiilor nonprofit
Afiș articol "MCPDS va pune la masa dialogului decidentii si reprezentantii organizatiilor nonprofit"
In cadrul intalnirilor, reprezentantii organizatiilor neguvernamentale au cerut sprijinul Ministerului Consultarii Publice si Dialogului Social de a facilita accesul la ministerele de resort.
Publicat: / Actualizat:
1.065 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “MCPDS va pune la masa dialogului decidentii si reprezentantii organizatiilor nonprofit” — In cadrul intalnirilor, reprezentantii organizatiilor neguvernamentale au cerut sprijinul Ministerului Consultarii Publice si Dialogului Social de a facilita accesul la ministerele de resort.

trimite

Ministrul Gabriel Petrea s-a întâlnit în cadrul Săptămânii Dialogului Civic cu organizațiile neguvernamentale active în domeniul educație, tineret și cultură.

Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social (MCPDS) organizează în cadrul Săptămânii Dialogului Civic întâlniri cu organizațiile neguvernamentale active pe diverse domenii de activitate.

Astăzi, 27 martie 2017, Ministrul Gabriel Petrea a avut întâlniri cu peste 30 de organizații neguvernamentale active în sectorul cultural, educație și tineret.

"Organizațiile neguvernamentale reprezintă o sursă de consultare și informare pentru autoritățile publice centrale și locale, iar expertiza dumneavoastră este esențială în procesul de elaborare al politicilor publice. Îmi doresc să dezvoltăm împreună un mecanism de colaborare eficient prin care putem să identificăm subiectele de interes și problemele din fiecare sector al societății", a susținut Ministrul Gabriel Petrea.

În cadrul întâlnirilor, reprezentanții organizațiilor neguvernamentale au cerut sprijinul Ministerului Consultării Publice și Dialogului Social de a facilita accesul la ministerele de resort. La rândul său, Ministrul Gabriel Petrea le-a dat asigurări reprezentanților societății civile că în viitorul apropiat MCPDS va pune la masa dialogului decidenții și reprezentanții organizațiilor nonprofit la Forumul ONG-urilor.

"Rolul nostru este să vă informăm, să organizăm dezbateri publice pe teme de interes pentru dumneavoastră, precum și să facilităm colaborarea cu instituțiile publice. În acest sens, ne dorim să promovăm dialogul civic și să modificăm OUG nr.26/2000 cu privire la asociații și fundații, ca să simplificăm înființarea unei organizații. Un alt proiect al MCPDS este crearea unui cadru legislativ pentru înființarea hub-urilor de ONG-uri pe modelul celor de afaceri pentru ca administrația să aibă posibilitatea de a sprijini dezvoltarea organizațiilor neguvernamentale", Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea.

Dialogul cu societatea civilă continuă marți, 28 martie 2017, cu întâlniri cu organizațiile neguvernamentale active în domeniul energie și mediu.

Toți cei interesați să participe la aceste reuniuni sunt rugați să consulte programul Săptămânii Dialogului Civic, disponibil pe pagina web a Ministerului Consultării Publice și Dialogului Social: www.dialogsocial.gov.ro.

Numele tau: Adresa de e-mail:
MCPDS va pune la masa dialogului decidentii si reprezentantii organizatiilor nonprofit
Articol - MCPDS va pune la masa dialogului decidentii si reprezentantii organizatiilor nonprofit
In cadrul intalnirilor reprezentantii organizatiilor neguvernamentale au cerut sprijinul Ministerului Consultarii Publice si Dialogului Social de a facilita accesul la ministerele de resort
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...