Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Membrii EDF au ales presedintele si Comitetul Executiv in cadrul Adunarii Generale Anuale

Publicat: / Actualizat: /
Membrii EDF au ales presedintele si Comitetul Executiv in cadrul Adunarii Generale Anuale
Afiș articol "Membrii EDF au ales presedintele si Comitetul Executiv in cadrul Adunarii Generale Anuale"
Conferinta s -a intitulat 20 de ani mai tarziu: construirea unei miscari privind incluziunea persoanelor cu dizabilitati in viitor.
Publicat: / Actualizat:
1.146 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Membrii EDF au ales presedintele si Comitetul Executiv in cadrul Adunarii Generale Anuale” — Conferinta s -a intitulat 20 de ani mai tarziu: construirea unei miscari privind incluziunea persoanelor cu dizabilitati in viitor.

trimite

Autor: Lavinia Elena Niculicea

Adunarea generală anuală a Forumului European al Dizabilității - EDF (AGA) din Madrid, Spania, a reunit peste 200 de participanţi, inclusiv delegaţii AGA, observatori, parteneri, invitaţi şi membri ai mişcării globale pentru persoanele cu dizabilităţi. Întâlnirea a fost găzduită de membrii spanioli EDF, Fundaţia CERMI şi ONCE, notează cei de la EDF.

În prima zi a întâlnirii au avut loc alegerile consiliului de administraţie al EDF. Yannis Vardakastanis a fost reales Preşedinte al EDF.

De asemeni, a fost organizată o conferinţă în cadrul AGA pentru a marca cea de-a 20-a aniversare a EDF.

Conferinţa intitulată ,,20 de ani mai târziu: construirea unei mişcări privind incluziunea persoanelor cu dizabilităţi în viitor", a reprezentat o ocazie de a reaminti marile realizări ale mişcării pentru persoanele cu dizabilităţi din ultimii 20 de ani, dar şi de a identifica provocările viitoare şi modul în care această mişcare ar trebuie să le abordeze.

Preşedintele EDF, Yannis Vardakastanis, a deschis întrunirea, reamintindu-le celor prezenţi progresele pe care le-au experimentat persoanele cu handicap în viaţa lor în ultimii 20 de ani. El a subliniat, de asemeni, importanţa deosebită a ratificării de către Uniunea Europeană (UE) a Convenţiei Naţiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu handicap (CRPD ONU). Cu toate acestea, el a vorbit şi despre responsabilitatea Uniunii Europene de a fi alături de cetăţenii săi şi de a îmbunătăţi condiţiile de trai ale tuturor persoanelor, inclusiv ale celor cu dizabilități.

În plus, preşedintele EDF a evidenţiat importanţa implicării active a persoanelor cu dizabilităţi prin intermediul organizaţiilor lor reprezentative, în conformitate cu motto-ul mişcării pentru persoanele cu dizabilităţi: ,,Nimic despre noi fără noi". [...] "Dezvoltarea capacităţilor şi finanţarea ar trebui asigurate, iar barierele ar trebui eliminate”, a concluzionat el.

Numele tau: Adresa de e-mail:
Membrii EDF au ales presedintele si Comitetul Executiv in cadrul Adunarii Generale Anuale
Articol - Membrii EDF au ales presedintele si Comitetul Executiv in cadrul Adunarii Generale Anuale
Conferinta s -a intitulat 20 de ani mai tarziu construirea unei miscari privind incluziunea persoanelor cu dizabilitati in viitor
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...