Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Membrii Parlamentului doresc un act european privind accesabilitatea puternic si eficient

Publicat: / Actualizat: /
Membrii Parlamentului doresc un  act european privind accesabilitatea puternic si eficient
Afiș articol "Membrii Parlamentului doresc un act european privind accesabilitatea puternic si eficient"
Actul european privind accesibilitatea este o propunere de lege care ar putea face mai multe produse si servicii accesibile tuturor cetatenilor UE, inclusiv celor 80 de milioane de persoane cu handicap si 190 de milioane de persoane in varstă de 50 d
Publicat: / Actualizat:
2.080 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Membrii Parlamentului doresc un act european privind accesabilitatea puternic si eficient” — Actul european privind accesibilitatea este o propunere de lege care ar putea face mai multe produse si servicii accesibile tuturor cetatenilor UE, inclusiv celor 80 de milioane de persoane cu handicap si 190 de milioane de persoane in varstă de 50 d

trimite

Autor: Lavinia Elena Niculicea

Helga Stevens şi Igor Šoltes au făcut apel la colegii lor deputați pentru a promova un act european privind accesibilitatea puternic şi eficient.


Apelul a apărut după ce comisia pentru piața internă și protecția consumatorilor din Parlamentul European a dezbătut propunerea Comisiei privind un act de accesibilitate.


Stevens şi Šoltes s-au alăturat manifestanților din afara Parlamentului într-un exerciţiu de forţă înainte de reuniune.
Šoltes, un deputat sloven ecologist, a declarat că milioane de oameni din Europa sunt încă excluse de la folosirea produselor de bază și a serviciilor, care sunt luate de-a gata de alte persoane.


Pe lângă acestea, a declarat el celor 200 de persoane adunate, se adaugă retragerea de bani de la un bancomat, faptul de a intra într-o bancă sau în orice clădire publică, precum şi folosirea metroului.


,,Toate acestea sunt imposibile pentru mulţi oameni, inclusiv pentru persoanele cu handicap şi persoanele în vârstă,“ a spus el.
Actul este o propunere de lege care ar putea face mai multe produse și servicii accesibile tuturor cetățenilor UE, inclusiv celor 80 de milioane de persoane cu handicap şi 190 de milioane de persoane în vârstă de 50 de ani şi mai mult.


Proiectul legislativ prevede posibilitatea de a armoniza obligaţiile privind accesibilitatea şi cerinţele pentru produsele şi serviciile din cadrul pieţei interne a UE, reducând barierele şi costurile pentru persoanele cu handicap, persoanele în vârstă şi pentru toţi cetățenii.


Stevens, membru belgian al grupului ECR, a declarat pentru acest site că ea a participat la demonstrație, parţial din cauza îngrijorării profunde cu privire la recentul proiect de raport al comisiei.


Raportul comisiei atenuează propunerea de act într-o asemenea măsură încât părțile fundamental importante ale acestuia pot fi pierdute.


"Scopul demonstrației de astăzi este de a face apel la comisie și la parlament să adopte o poziție mai puternică şi mai ambițioasă cu privire la actul accesibilităţii.


Ea a adăugat: ,,Este vital ca toţi europarlamentarii să-şi dea seama de importanţa deplină a acestui act. Fără el, multe drepturi, inclusiv libertatea de circulaţie, va continua să fie refuzată persoanelor cu handicap."


Cei doi deputaţi, împreună cu grupurile pentru drepturile omului, solicită Parlamentului să extindă domeniul de aplicare al propunerii, prin includerea mediului construit şi a serviciilor şi produselor principale, cum ar fi aparate de uz casnic și hoteluri.


Actul, spun ei, ar trebui să aibă, de asemenea, o relație strânsă cu alte acte legislative ale UE și să nu excludă microîntreprinderile şi întreprinderile mici şi mijlocii (IMM-uri) de la aplicarea cerinţelor documentului.


Cererile sunt susţinute şi de preşedintele Forumului european al persoanelor cu handicap, Yannis Vardakastanis, care a spus: ,,Accesibilitatea este o condiție prealabilă pentru a trăi independent și pentru a fi inclus în societate.


,,Solicităm Parlamentului European să-şi păstreze rolul de lider pentru drepturile cetăţenilor săi şi să sprijine un act puternic și ambiţios privind accesibilitatea, care va aduce o schimbare reală în viaţa tuturor oamenilor din Europa."


 O ultimă observaţie a venit de la vicepreşedintele Platformei sociale, Maciej Kucharczyk, care a spus: ,,Accesibilitatea este de o importanță capitală pentru a garanta că societățile noastre sunt favorabile incluziunii şi să nu lase pe nimeni în urmă.


,,Societatea civilă europeană se adună astăzi pentru a ridica vocile a milioane de oameni care se confruntă cu bariere în ce priveşte accesul la bunuri şi servicii şi care vor rămâne excluşi din societatea majoritară în cazul în care Parlamentul European votează pentru atenuarea acestui act vital şi oportun.”

Sursa...

Numele tau: Adresa de e-mail:
Membrii Parlamentului doresc un  act european privind accesabilitatea puternic si eficient
Articol - Membrii Parlamentului doresc un act european privind accesabilitatea puternic si eficient
Actul european privind accesibilitatea este o propunere de lege care ar putea face mai multe produse si servicii accesibile tuturor cetatenilor UE inclusiv celor 80 de milioane de persoane cu handicap si 190 de milioane de persoane in varstă de 50 d
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...