Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

68 milioane lei alocate pentru sustinerea integrarii copiilor cu cerinte educationale speciale, in invatamantul de masa

Publicat: / Actualizat: /
68 milioane lei alocate pentru sustinerea integrarii copiilor cu cerinte educationale speciale, in invatamantul de masa
'Afiș articol "68 milioane lei alocate pentru sustinerea integrarii copiilor cu cerinte educationale speciale, in invatamantul de masa"
Guvernul vine în sprijinul copiilor/elevilor/tinerilor cu cerințe educaționale speciale, în scopul susținerii integrării lor în învățământul de mas
Publicat: / Actualizat:
870 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “68 milioane lei alocate pentru sustinerea integrarii copiilor cu cerinte educationale speciale, in invatamantul de masa” — Guvernul vine în sprijinul copiilor/elevilor/tinerilor cu cerințe educaționale speciale, în scopul susținerii integrării lor în învățământul de mas

trimite

Guvernul vine în sprijinul copiilor/elevilor/tinerilor cu cerințe educaționale speciale, în scopul susținerii integrării lor în învățământul de masă, alocând, printr-o Hotărâre, suma de 68 milioane de lei, pentru acest an. De asemenea, Guvernul a aprobat și metodologia de alocare a sumelor unităților din învățământul de masă, pentru anul 2016.

În acest sens, se urmărește încurajarea copiilor cu cerințe educaționale speciale – respectiv copii cu deficiențe de învățare, cu dificultăți de adaptare, cu dizabilități - să frecventeze învățământul preuniversitar de masă, sporind în acest fel șansele pentru integrarea lor socială, garantându-le libertatea de a alege parcursul educațional considerat cel mai potrivit, adaptat nevoilor fiecăruia.

Măsura are rolul să asigure accesul egal la educație al tuturor copiilor și să sprijine copiii și tinerii cu probleme și nevoi educaționale speciale să urmeze învățământul public de masă. Aceste drepturi ale copiilor cu cerințe educaționale speciale se finanțează pentru prima dată în acest an.

Menționăm că de aceste drepturi vor beneficia copiii cu cerințe educaționale speciale integrați în învățământul de masă și nu cei care beneficiază de o măsură de protecție specială potrivit Legii nr.272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copiilor.

Sumele repartizate se aprobă din bugetele județelor/bugetul municipiului București și vor fi folosite pentru plata drepturilor de care beneficiază copiii cu cerințe educaționale speciale, pentru toate zilele de școlarizare pe anul 2016, constând în asigurarea alocației zilnice de hrană, a rechizitelor școlare, a îmbrăcămintei și a încălțămintei.

Fondurile sunt alocate pe fiecare județ, în funcție de numărul de beneficiari, în temeiul prevederilor din legea educației naționale potrivit cărora copiii și tinerii cu cerințe educaționale speciale, școlarizați în unitățile de învățământ special sau de masă, beneficiază de asistență socială (art.48, alin 3 din legea 1/2011).

Numele tau: Adresa de e-mail:
68 milioane lei alocate pentru sustinerea integrarii copiilor cu cerinte educationale speciale, in invatamantul de masa
Articol - 68 milioane lei alocate pentru sustinerea integrarii copiilor cu cerinte educationale speciale, in invatamantul de masa
Guvernul vine în sprijinul copiilor elevilor tinerilor cu cerințe educaționale speciale în scopul susținerii integrării lor în învățământul de mas
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...