Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Moment festiv al Asociatiei Nevazatorilor din Romania

Publicat: / Actualizat: /
Moment festiv al Asociatiei Nevazatorilor din Romania
'Afiș articol "Moment festiv al Asociatiei Nevazatorilor din Romania"
Asociatia Nevazatorilor din Romania implineste, in 2016, 60 de ani de existenta in forma sa actuala si 110 ani de la infiintarea ei de catre Regina Elisabeta.
Publicat: / Actualizat:
1.255 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Moment festiv al Asociatiei Nevazatorilor din Romania” — Asociatia Nevazatorilor din Romania implineste, in 2016, 60 de ani de existenta in forma sa actuala si 110 ani de la infiintarea ei de catre Regina Elisabeta.

trimite

Asociaţia Nevăzătorilor din România împlineşte, în 2016, 60 de ani de existenţă în forma sa actuală şi 110 ani de la înfiinţarea ei de către Regina Elisabeta.

Evenimentul a avut loc luni, 28 noiembrie, la hotel Ibis Gara de Nord, Calea Griviţei nr. 143, sector 1, Bucureşti.

Asociaţia Nevăzătorilor din România este organizaţia naţională care apară şi promovează interesele celor peste 100.000 de persoane cu deficienţă vizuală din ţara noastră. Prin cele 31 de filiale ale sale,asociaţia acoperă întreg teritoriul ţării oferind deficienţilor de vedere servicii socio - profesionale, culturale şi educaţionale pe care nu le furnizează nicio altă structură de stat sau privată. De altfel, importanţa instituţiei, precum şi caracterul ei reprezentativ reies din faptul că Guvernul României i-a acordat, în anul 2008 statut de utilitate publică.

“Asociaţia Nevăzătorilor din România este una dintre cele mai vechi expresii ale societăţii civile româneşti, funcţionarea sa de-a lungul timpului şi rezultatele obţinute aducând în viaţa deficienţilor de vedere o transformare fundamentală. Totodată organizaţia reprezintă România în cele mai importante foruri internaţionale specifice – Uniunea Europeană a Nevăzătorilor, Uniunea Mondială a Nevăzătorilor, Forumul European al Dizabilităţii.

Marcăm aşadar mai bine de un secol de istorie neîntreruptă, derulată sub semnul dezideratului permanent de a îmbunătăţi condiţiile de viaţă ale nevăzătorilor, de a schimba percepţia opiniei publice cu privirela handicapul vizual şi de a oferi persoanelor cu deficienţă de vedere oportunitatea unei integrări sociale autentice.Este un moment cu încărcătură specială, în care ne mândrim cu bilanţul trecutului şi ne preocupăm de perspectivele viitorului. Nimic nu este însă posibil fără sprijinul şi colaborarea instituţiilor statului, fieele naţionale sau locale”, a declarat Tudorel Tupiluşi, președintele Asociației Naționale a Nevăzătorilor din România.

Numele tau: Adresa de e-mail:
Moment festiv al Asociatiei Nevazatorilor din Romania
Articol - Moment festiv al Asociatiei Nevazatorilor din Romania
Asociatia Nevazatorilor din Romania implineste in 2016 60 de ani de existenta in forma sa actuala si 110 ani de la infiintarea ei de catre Regina Elisabeta
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...