Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

O lectie de viata, cum sa depasesti propriile limite si sa te lasi inspirat de ele

Publicat: / Actualizat: /
O lectie de viata, cum sa depasesti propriile limite si sa te lasi inspirat de ele
Afiș articol "O lectie de viata, cum sa depasesti propriile limite si sa te lasi inspirat de ele"
Doctorii au diagnosticat- o cu meningita bacteriana. Pe durata a doua luni si jumatate, ea si- a pierdut splina, rinichii, auzul cu urechea stanga si ambele picioare mai jos de genunchi.
Publicat: / Actualizat:
4.368 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “O lectie de viata, cum sa depasesti propriile limite si sa te lasi inspirat de ele” — Doctorii au diagnosticat- o cu meningita bacteriana. Pe durata a doua luni si jumatate, ea si- a pierdut splina, rinichii, auzul cu urechea stanga si ambele picioare mai jos de genunchi.

trimite

Autor: Lavinia Elena Niculicea

,,Nu contează ceea ce ţi se întâmplă, ci felul în care reacţionezi la ceea ce ţi se întâmplă”, spunea filozoful grec Epictet. Aceste cuvinte confirmă foarte bine impactul pe care l-a avut atitudinea în viaţa lui Amy Purdy, o tânără de 36 de ani care şi-a depăşit limite şi s-a lăsat inspirată de ele.

Întrebarea care i-a schimbat viaţa pentru totdeauna a fost: ,,Dacă viaţa ar fi o carte şi eu aş fi autorul, cum aş vrea să se desfăşoare povestea? Ea ne oferă răspunsul în paginile următoare de viaţă, pe care a ales să le rescrie cu voinţă, curaj şi perseverenţă, pentru ca povestea ei să inspire şi să triumfe în cele din urmă.

Amy Purdy a crescut în fierbintele deşert din Las Vegas, cu dragoste de natură şi dorinţa de a cunoaşte lumea.

Visa cu ochii deschişi să călătorească, să trăiască într-un loc unde ninge, imaginându-şi poveşti pe care urma să le spună.  

La vârsta de 19 ani, următoarea zi după ce ea absolvit liceul, s-a mutat într-adevăr într-un loc unde ningea şi a devenit maseuză terapeut. Pentru prima data în viaţa ei, Amy a simţit gustul dulce al libertăţii, al independenţei, crezând că ţine în mâini frâiele vieţii. Asta până când viaţa i-a dovedit că e imprevizibilă şi de necontrolat.

Totul a luat o întorsătură neaşteptată. Într-o zi, ceva ce părea a fi o banală gripă s-a transformat în cel mai înfiorător coşmar. În mai puţin de 24 de ore ea se afla pe un pat de spital ţinută în viaţă cu ajutorul aparatelor. Doctorii au diagnosticat-o cu meningită bacteriană, o infecţie sangvină ce putea fi prevenită cu un vaccin, dându-i tinerei 2% şanse infime de supravieţuire. Pe durata a două luni şi jumătate, ea şi-a pierdut splina, rinichii, auzul cu urechea stângă şi ambele picioare mai jos de genunchi. Cu mama şi cei dragi alături, Amy şi-a revenit. Viaţa nu-i oferea decât o singură carte, cea a atitudinii, pe care ea a învăţat s-o joace corect. Nu avea decât opţiunea de a fi puternică. Însă până să ajungă să îmbrăţişeze această atitudine, Amy a trebuit să simtă gustul amar al depresiei, al durerii, al incertitudinii. Visul de a practica snowboard din nou şi de a călători în jurul lumii i se părea că e asemenea unui castel de nisip ce se năruie, în urma valurilor nemiloase ale vieţii. O perioadă de timp, ea a fugit de crunta realitate, fiind devastată psihic şi fizic. Însă a realizat că pentru a merge mai departe, trebuie să-şi înfrunte fricile, să ignore prejudecăţile şi să se împrietenească cu noua realitate, acceptându-se aşa cum e. Amy a început să vadă partea pozitivă şi frumoasă a lucrurilor, imaginându-şi viaţa pe care şi-o dorea. Dorinţa de a supravieţui, atitudinea pozitivă şi autoironia au ajutat-o să depăşească această perioadă la fel de neagră ca şi umorul ei:

,,Patru luni mai târziu eram din nou pe snowboard, chiar dacă lucrurile nu s-au desfăşurat cum m-aş fi aşteptat… Genunchii şi gleznele nu se îndoiau şi la un moment dat am traumatizat toţi schiorii din telescaun când am căzut şi picioarele mele, încă prinse în placa de snowboard au zburat în jos la vale, cu mine rămasă în vârf”, a povestit Amy  pentru cei de la TEDx în ,,Viaţa dincolo de limite”.

De atunci a început un nou capitol în viaţa ei. Unul ce merită citit.
 
Amy a învăţat că limitele şi obstacolele pot face doar două lucruri: primul, să ne oprească pe drumul nostru sau al doilea, să ne forţeze să fim creativi. Datorită tehnologiei moderne şi a creativităţii ei, tânăra foloseşte o „pereche de picioare” care o ajută să facă snowboard. Astfel a reuşit să câştige consecutiv două medalii de aur, care au făcut-o cea mai bine clasată femeie snowboarder din lume.

La 21 de ani a primit cel mai bun cadou, un rinichi nou de la tatăl ei, care i-a permis să-şi urmeze visurile din nou. În 2005, Amy a cofondat o organizaţie non-profit pentru tineri cu dizabilităţi fizice pentru a putea participa la sporturi de acţiune. De aici a avut ocazia să meargă în Africa de Sud, unde a pus încălţăminte în picioarele a mii de copii ca să poată să meargă la şcoală.

Viaţa i-a deschis larg uşa oportunităţilor, reuşind să fie distribuită într-un videoclip al Madonnei şi să primească un rol principal într-un film independent premiat. Mai mult, ea a participat la emisiunea ,,Dancing With the Stars”, ce a ajutat-o foarte mult să depăşească barierele şi prejudecăţile.

Tânăra a ajuns un puternic speaker motivaţional, ce i-a permis să fie văzută de milioane de oameni şi să-şi împărtăşească povestea publicului din întreaga lume.

,,Credinţa în vise şi înfruntarea temerilor sunt cele ce ne permit să ne trăim viaţa dincolo de limite. Şi dacă azi se vorbeşte despre inovaţie fără limite, trebuie să spun că în viaţa mea, inovaţia a fost posibilă datorită limitelor mele. Am învăţat că limitele sunt acolo unde se termină realitatea, dar tot acolo unde imaginaţia şi povestea încep. Gândul cu care aş vrea să vă provoc astăzi: poate în loc să considerăm obstacolele şi limitele ceva negativ sau rău, putem să le considerăm binecuvântări, daruri frumoase care să ne aprindă imaginaţia să ne ajute să mergem mai departe decât credeam vreodată”, a concluzionat Amy.


YouTube videoYouTube video


[ytvP_QZHGrwXo[/yt]


YouTube video


Numele tau: Adresa de e-mail:
O lectie de viata, cum sa depasesti propriile limite si sa te lasi inspirat de ele
Articol - O lectie de viata, cum sa depasesti propriile limite si sa te lasi inspirat de ele
Doctorii au diagnosticat- o cu meningita bacteriana Pe durata a doua luni si jumatate ea si- a pierdut splina rinichii auzul cu urechea stanga si ambele picioare mai jos de genunchi
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...