Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Sport

O medalie de aur, patru de argint si trei de bronz obtinute la Jocurile Mondiale

Publicat: / Actualizat: /
O medalie de aur, patru de argint si trei de bronz obtinute la Jocurile Mondiale
Afiș articol "O medalie de aur, patru de argint si trei de bronz obtinute la Jocurile Mondiale"
Sportivii romani cu dizabilitati intelectuale care participa in aceste zile la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics din Austria au obtinut o medalie de aur, patru de argint si trei de bronz.
Publicat: / Actualizat:
4.499 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “O medalie de aur, patru de argint si trei de bronz obtinute la Jocurile Mondiale” — Sportivii romani cu dizabilitati intelectuale care participa in aceste zile la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics din Austria au obtinut o medalie de aur, patru de argint si trei de bronz.

trimite

Sportivii români cu dizabilități intelectuale care participă în aceste zile la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics din Austria au obținut o medalie de aur, patru de argint și trei de bronz.

Sportivul Alexandru Marinescu a câștigat luni medalia de aur la mers/alergare pe zăpadă, iar Maria Moșoiu și Theodor Bucur au luat medalii de argint. Tot la proba de mers/alergare pe zăpadă, Oana Negrea a intrat în posesia medaliei de bronz. La aceeași probă, Iulian Coltor și Mara Oprea au ocupat locul 4.
 
Maria Moșoiu are 22 de ani și este din orașul Brașov. Iubește sporturile de iarnă din care practică cu drag patinaj și mers pe zăpadă. A început să facă sport de foarte mică, imediat ce a intrat în ritm cu exercițiile recomandate de medic pentru kinetoterapie. Acum practică alergarea, gimnastica, baschetul, ciclismul și înotul. Maria este sora mai mare într-o familie cu patru frați în care aproape toți fac sport. A început să vină la competițiile Special Olympics România acum doi ani și, în martie 2017, va fi pentru prima dată la o competiție internațională. Până atunci merge de două ori pe săptămână la alergare și gimnastică alături de colegii de la Centrul de zi „Sfântul Haralambie”. De patru ori pe săptămână aleargă dimineața alături de un membru al familiei și de câte ori este posibil. În anotimpul rece, merge la patinoar. Maria Moșoiu va reprezenta Special Olympics România la proba de mers/alergare pe zăpadă.

Theodor Bucur face de cinci ani intensiv sport. Are 15 ani și este bucureștean. Practică gimnastică, înot, fotbal și schi, dar cochetează si cu mersul pe role, patinaj pe gheață și ciclism. Teo merge săptămânal la gimnastică, fotbal și înot. De câțiva ani, participă și la competiții de masă de atletism. Teo a început să facă schi în taberele de iarnă Special Olympics. De cinci ani, Teo este nelipsit de la competitiile Special Olympics România și a adunat zeci de medalii și trofee de la concursuri. Colecționează tricouri de la fiecare eveniment. În delegația de sportivi Special Olympics, Teo face parte din echipa de mers/alergare pe zăpadă.

Alexandru Marinescu este un bucureștean de 15 ani.  A practicat în ultimii ani karate, baschet, gimnastică, înot și a făcut schi alături de echipa Special Olympics România în tabere de iarnă.  Îi place foarte mult și fotbalul și merge cu mare drag la antrenamente alături de colegii din Asociatia Down Plus București. Este elev la Școala Specială nr. 5 din București și, alături de colegi, merge la competiții și concursuri.  Anul 2017 este unul important în evoluția lui de sportiv pentru că va fi pentru prima dată la o competiție internațională. Alex va fi parte a echipei de mers pe zăpadă.

Duminică, în competițiile de schi alpin, Viorel Tătaru și Codruț Moldoveanu au obținut medalii de argint, iar Nicoleta Stan și Denisa Iliescu au intrat în posesia unor medalii de bronz. Andrei Cupșa și Florin Ilie au ocupat locul 4, respectiv locul 5 la slalom uriaș.

Viorel Tătaru a prins mare drag de schi în taberele de iarnă ale Special Olympics România. În munții Parâng a pus prima dată schiurile în picioare. A participat apoi în tabere de pregătire în Austria și la Jocurile Regionale ale Bavariei, în 2010. La cinci ani de când a început să schieze, în 2013, a fost în Coreea de Sud  la Jocurile Mondiale de Iarna Special Olympics. A luat atunci medalie de argint la slalom super uriaș și bronz la slalom. Viorel este acum un adult independent, dar a trăit ani de zile în „Centrul pentru copii cu dizabilități Sfântul Andrei” din sectorul 6, urmând cursurile Școlii Speciale nr. 11, unde a absolvit opt clase. Apoi a fost elev al Școlii de Arte și Meserii numarul 3 din București.

Codruț Moldoveanu face sport de mic. La bazinul de înot a ajuns la cinci ani și jumătate și, pentru că a deprins rapid înotul, părinții i-au ales o școală cu profil de înot. A făcut tenis de câmp și, din clasa a V-a, a trecut la profil de baschet – sport pe care în orarul de școală îl avea de trei ori pe săptămână. Îi plac însă mai multe sporturi, iar părinții l-au încurajat mereu să încerce să practice ce-și dorește. Distracția sa acasă este tenisul de masă. Cu prietenii iese cu plăcere la fotbal. Codruț are acum 17 ani și face parte din lotul Special Olympics România pentru Jocurile Mondiale de Iarnă din Austria.
 
"Este extraordinar ce au reușit să facă până acum sportivii noștri, în condiții destul de vitrege din punctul de vedere al zăpezii", a declarat Roxana Ossian, șeful delegației României în Austria.
"Tinerii au fost încurajați de campioni olimpici și mondiali la schi alpin, Benjamin Raich și Marlies Raich, precum și de însuși președintele Austriei, domnul Alexander Van der Bellen. Gheața medaliilor a fost spartă, așteptăm mai multe în următoarele zile", a adăugat aceasta.
 
15 sportivi cu dizabilități intelectuale reprezintă România la cea mai mare competiție internațională de iarnă dedicată persoanelor cu dizabilități: Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics, care au loc în Austria, în perioada 14-25 martie 2017.  Aici sunt prezenți peste 3.000 de sportivi din 110 țări, 1.000 de antrenori și 3.000 de voluntari.

România a trimis la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics sportivi din mai multe orașe ale țării: București, Arad, Brașov, Reșița, Alba-Iulia, Baia-Mare, Târgoviște. Ei concurează la 4 sporturi: schi alpin, schi fond, patinaj artistic și alergare pe zăpadă.

Numele tau: Adresa de e-mail:
O medalie de aur, patru de argint si trei de bronz obtinute la Jocurile Mondiale
Articol - O medalie de aur, patru de argint si trei de bronz obtinute la Jocurile Mondiale
Sportivii romani cu dizabilitati intelectuale care participa in aceste zile la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics din Austria au obtinut o medalie de aur patru de argint si trei de bronz
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...