Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Oamenii de stiinta au descoperit o terapie promitatoare, ce ar putea vindeca boala Parkinson

Publicat: / Actualizat: /
Oamenii de stiinta au descoperit o terapie promitatoare, ce ar putea vindeca boala Parkinson
'Afiș articol "Oamenii de stiinta au descoperit o terapie promitatoare, ce ar putea vindeca boala Parkinson"
Oamenii de stiinta de la Universitatea Reading din Marea Britanie cred ca au gasit o modalitate prin care sa poata trata boala Parkinson.
Publicat: / Actualizat:
1.711 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Oamenii de stiinta au descoperit o terapie promitatoare, ce ar putea vindeca boala Parkinson” — Oamenii de stiinta de la Universitatea Reading din Marea Britanie cred ca au gasit o modalitate prin care sa poata trata boala Parkinson.

trimite

Traducere: Lavinia Elena Niculicea

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Reading din Marea Britanie cred că au găsit o modalitate prin care să poată trata boala Parkinson, şi chiar să inverseze progresarea acesteia, cu ajutorul unei tehnici care poate repara regiunea din creier deteriorată, menţionează cei de la BBC.

Potrivit cercetătorilor, celulele cerebrale pot fi ,,convinse” să preia funcţiile celor care sunt distruse de maladia Parkinson, iar testele pe şoareci cu simptome asemănătoare bolii Parkinson au avut rezultate încurajatoare.

Experţii afirmă că, deşi studiul publicat în ,,Nature Biotechnology” se află deocamdată într-o fază incipientă, rezultatele sunt extrem de promiţătoare. Totuşi, sunt necesare mult mai multe studii înainte ca teste similare să fie efectuate pe oameni.

Oamenii de ştiinţă trebuie să afle în continuare dacă tratamentul este unul sigur şi dacă celulele astrocite pot efectua funcţia de neuroni producători de dopamină, deterioraţi în boala Parkinson.

Cei afectaţi de boala Parkinson au o insuficienţă a dopaminei din cauza faptului că unele dintre celulele cerebrale care produc această substanţă mor.

Nu se cunoaşte de ce mor aceste celule, însă pierderea lor cauzează simptome debilitante, precum tremor şi dificultăţi la mers.

În prezent, medicii pot prescrie medicamente care să ajute la gestionarea simptomelor, însă nu pot trata cauza acesteia.

Oamenii de ştiinţă caută modalităţi de a înlocui neuronii producători de dopamină deterioraţi prin injectarea de celule cerebrale noi în creier.

Echipa internaţională de cercetători care a efectuat cel mai recent studiu a utilizat o altă abordare, care nu necesită transplantul de celule.

Ei au folosit un cocktail de molecule mici, pentru a reprograma celulele deja prezente în creier. Atunci când au combinat în laborator o mostră de astrocite umane cu acest cocteil, au reuşit să producă celule care semănau îndeaproape cu neuronii producători de dopamină, chiar dacă nu era o potrivire perfectă.

Apoi, cercetătorii au testat cocteilul pe şoareci bolnavi. Tratamentul a părut să funcţioneze, acesta reprogramând celulele cerebrale şi ajutând la diminuarea simptomelor specifice Parkinson.
    
Dr. Patrick Lewis, expert în neuroştiinţe la Universitatea din Reading, a spus că un astfel de studiu ar putea oferi o terapie ce va avea un impact uriaş asupra bolii Parkinson, însă a adăugat că ,,punerea în practică a acestei cercetări pe oameni reprezintă o provocare imensă.”

„Acum este necesară în continuare dezvoltarea acestei tehnici. Daca va avea succes, ea ar transforma această abordare într-o terapie viabilă, care ar putea îmbunătăţi viaţa persoanelor afectate de maladia Parkinson şi, în cele din urmă, ar duce la vindecarea pe care milioane de oameni o aşteaptă“, a declarat profesorul David Dexter din Marea Britanie.

Sursa...

Numele tau: Adresa de e-mail:
Oamenii de stiinta au descoperit o terapie promitatoare, ce ar putea vindeca boala Parkinson
Articol - Oamenii de stiinta au descoperit o terapie promitatoare, ce ar putea vindeca boala Parkinson
Oamenii de stiinta de la Universitatea Reading din Marea Britanie cred ca au gasit o modalitate prin care sa poata trata boala Parkinson
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...