Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Parlamentul Seniorilor abordeaza comisiile de specialitate din Parlamentul Romaniei

Publicat: / Actualizat: /
Parlamentul Seniorilor abordeaza comisiile de specialitate din Parlamentul Romaniei
Afiș articol "Parlamentul Seniorilor abordeaza comisiile de specialitate din Parlamentul Romaniei"
Colaborarea cu Parlamentul Romaniei este esentiala in ceea ce priveste cresterea calitatii vietii persoanelor varstnice.
Publicat: / Actualizat:
1.135 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Parlamentul Seniorilor abordeaza comisiile de specialitate din Parlamentul Romaniei” — Colaborarea cu Parlamentul Romaniei este esentiala in ceea ce priveste cresterea calitatii vietii persoanelor varstnice.

trimite

Reprezentanții Parlamentul Seniorilor se întrunesc din nou la București în perioada 20-22.02.2017, având ca prim scop abordarea comisiilor de specialitate din Parlamentul României pentru a expune planul de acțiune și recomandările privind îmbunătățirea legislației pentru persoanele vârstnice din România. Parlamentul Seniorilor este un for consultativ care reprezintă și susține interesele persoanelor vârstnice din România, prin promovarea unui cadru modern și benefic pentru o îmbătrânire activă și demnă, și o societate prietenoasă tuturor vârstelor.

"Ca membru al Parlamentului Seniorilor, colaborarea cu Parlamentul României este esențială în ceea ce privește creșterea calității vieții persoanelor vârstnice, respectiv servicii sociale și medicale disponibile tuturor vârstnicilor,includerea acestora în elaborarea politicilor publice și promovarea unei bătrâneți demne, active și sănătoasă", a declarat Filip Dumitrof, membru al Parlamentului Seniorilor.

Membrii Parlamentului Seniorilor, 8 reprezentanți, împreună cu președintele onorific vor pune pe agenda publică problemele complexe ale persoanelor vârstnice, discutând despre cât de dificil este să fii vârstnic atunci când serviciile socio-medicale sunt inaccesibile, atunci când veniturile reduse și privarea materială duc la acutizarea problemelor de sănătate și a excluziunii sociale, iar lipsa informării și a respectării drepturilor perpetuează o imagine negativă a acestora în societate.

Problemele expuse au fost identificate în cadrul unor consultări ample cu toate părțile interesate (seniori provenind din grupuri de acțiune civică și asociații, autorități publice centrale și locale, mediul academic) ce s-au desfășurat la nivel național, în perioada martie — iulie 2016. Acestea vor continua și în perioada următoare pentru a fi incluse în documentul de poziție care va fi prezentat la cel mai mare eveniment dedicat seniorilor — Forumul Seniorilor, din data de 25.04.2017.

Pe parcursul anului 2016, activitățile proiectului "Cetățeni Activi la Puterea a Treia" au creat cadrul necesar formării Parlamentului Seniorilor: Caravana Cafenelele Seniorilor -8 întâlniri în 5 regiuni ale țării-, 2 cursuri de lobby și advocacy pentru seniori, expoziția fotografică itinerantă "Lumini și umbre în viața seniorilor", primul Flashmob intergenerațional și în prezent, constituirea Parlamentului Seniorilor urmăresc promovarea drepturilor persoanelor vârstnice, dar și a rolului pe care aceștia îl au în dezvoltarea societății.

Numele tau: Adresa de e-mail:
Parlamentul Seniorilor abordeaza comisiile de specialitate din Parlamentul Romaniei
Articol - Parlamentul Seniorilor abordeaza comisiile de specialitate din Parlamentul Romaniei
Colaborarea cu Parlamentul Romaniei este esentiala in ceea ce priveste cresterea calitatii vietii persoanelor varstnice
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...