Logo ♿ Observatorul Social

Articol de la Federatia pentru Accesibilizarea Romaniei

POCA - SESIUNE DE LUCRU nr. 3 - GRUP SUPORT

/
POCA - SESIUNE DE LUCRU nr. 3 - GRUP SUPORT
Afiș articol "POCA - SESIUNE DE LUCRU nr. 3 - GRUP SUPORT"
Sesiunea de lucru nr. 3 a grupului de suport a avut loc in data de 9 februarie (1145-1500), fiind gazduita fizic de catre APH/lider, la sediul sau. Facilitatorii (expertii instrumente de lucru), din partea FAR/Partener 1 si ACE-ES Romania/Partner
Publicat: / Actualizat:
564 vizionări
1
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “POCA - SESIUNE DE LUCRU nr. 3 - GRUP SUPORT” — Sesiunea de lucru nr. 3 a grupului de suport a avut loc in data de 9 februarie (1145-1500), fiind gazduita fizic de catre APH/lider, la sediul sau. Facilitatorii (expertii instrumente de lucru), din partea FAR/Partener 1 si ACE-ES Romania/Partner

trimite

„Sustenabilitate pentru toți, în prezent și în viitor!”

„ACCES – Dincolo de prejudecăți, dincolo de discriminare!”

Sesiunea de lucru nr. 3 a grupului de suport a avut loc in data de 9 februarie , fiind gazduita fizic de catre APH SPORTING CLUB GALATI, lider, la sediul sau.

Facilitatorii (expertii instrumente de lucru), din partea FAR/Partener 1 si ACE-ES Romania/Partner 2 au participat la sesiune in format online, prin intermediul Skype.

La sesiunea de lucru au participat 11 persoane din cadruul structurilor asociative si administratiei locale Galati.

Problemele dezbatute fac parte din Activitatea A3.2. si au avut un caracter interactiv :

Problema nr.7

Cresterea infractionalitatii, a comportamentelor deviante&violentei in randul tinerilor si adolescentilor (SOCIAL)

Problema nr.8

Numar insuficient de evenimente culturale creative unice, non-repetitive (CULTURA)

Problema nr. 9

Lipsa unui serviciu permanent transport persoane cu dizabilitati si vârstnici nevoiasi sau lipsiti de sprijin familial (TRANSPORT&MOBILITATE)

Problema nr. 10

Modalitati limitate de acces la cultura, pentru categorii vulnerabile si pe grupuri de varsta: copii, tineri, varstnici, persaone cu dizabilitati (CULTURA)

Problema nr. 11

Insuficienta valorificare a gastronomiei locale in turismul local; lipsa produsele locale traditionale (SPORT&TIMP LIBER&TURISM)

Problema nr. 12

Lipsa unor cursuri&programe de prim ajutor si de reactie in situatii de urgenta si la dezastre (SANATATE)

Sesiunea de lucru a avut un caracter aplicativ, fiecare problema a fost dezbatuta detaliat, evidentiindu-se multiplele cauze si propunandu-se solutii fezabile de rezolvare a problemelor identificate, astfel incat baza de constructie/elaborare a scenariilor sa fie cat mai solida.

Foarte importanta a fost diversitatea perspectivelor din care au fost analizate cele 6 probleme, acest lucru datorandu-se diversitatii participantilor, precum si a experientei, expertizei si a modului in care acestia sunt conectati la problemele comunitatii din care fac parte. Problemele sesizate au un mare impact social, iar rezolvarea lor depinde de noi, cei care le aducem in fata, le facem cunoscute si prezentam solutii realizabile.

S-a concluzionat ca implementarea soluțiilor propuse necesită colaborare între agențiile guvernamentale, organizațiile comunitare, forțele de ordine și familiile, precum și resurse și finanțare adecvate.

În plus, s-a mai concluzionat faptul ca este important să se evalueze și să se adapteze continuu aceste strategii pentru a se asigura efi

Opinia generala a fost favorabila, cu privire la organizare, abordarea derularii activitatii, cat si al continutului si a modului de lucru efectiv. Tematica aleasa a fost provocatoare, iar solutiile de rezolvare a problemelor au fost identificate de participanti, care au completat la obiect tematica. A fost colectat un numar suficient de cauze probleme/solutii probleme, din care se vor alege cele mai relevante, necesare pentru a oferi un fundament solid de creare  de scenarii.

Folosind o combinație a acestor solutii la problemele identificate, proiectul va ajunge sigur la un public larg și va crește gradul de conștientizare cu privire rezolvarea lor.

cacitatea lor.

Numele tau: Adresa de e-mail:
POCA - SESIUNE DE LUCRU nr. 3 - GRUP SUPORT
Articol Federatia pentru Accesibilizarea Romaniei - POCA - SESIUNE DE LUCRU nr. 3 - GRUP SUPORT
Sesiunea de lucru nr 3 a grupului de suport a avut loc in data de 9 februarie 1145-1500 fiind gazduita fizic de catre APH lider la sediul sau Facilitatorii expertii instrumente de lucru din partea FAR Partener 1 si ACE-ES Romania Partner
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...