Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Precizare privind inlocuirea certificatelor de handicap cu termen de valabilitate permanent

Publicat: / Actualizat: /
Precizare privind inlocuirea certificatelor de handicap cu termen de valabilitate permanent
Afiș articol "Precizare privind inlocuirea certificatelor de handicap cu termen de valabilitate permanent"
Metodologia privind organizarea si functionarea comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 430 din 2008 a fost schimbata.
Publicat: / Actualizat:
20.732 vizionări
9
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Precizare privind inlocuirea certificatelor de handicap cu termen de valabilitate permanent” — Metodologia privind organizarea si functionarea comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 430 din 2008 a fost schimbata.

trimite

Persoanele încadrate în grad de handicap cu termen de valabilitate permanent nu vor merge la Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap pentru a intra în posesia noilor modele de certificate de încadrare în grad de handicap.

Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități precizează, într-un comunicat de presă, că procesul de înlocuire a certificatelor de încadrare în grad de handicap cu termen de valabilitate permanent cu noile modele de certificate de încadrare în grad de handicap, conform prevederilor H.G. nr.927/2016, nu presupune parcurgerea procedurii de evaluare și, implicit, nici prezența persoanei cu handicap al cărei certificat va fi înlocuit la Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap.

Hotărârea nr. 927/2016 prevede modificarea Metodologiei privind organizarea şi funcţionarea comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap.

Art. I. Metodologia privind organizarea şi funcţionarea comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 430/2008, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 339 din 1 mai 2008, se modifică după cum urmează:

1. La articolul 6 alineatul (6), literele a) şi b) vor avea următorul cuprins:

" a) se depune de către persoana solicitantă, familia sa, reprezentantul legal, asistentul personal, asistentul personal profesionist, organizaţia neguvernamentală al cărei membru este persoana cu handicap sau, în lipsa acestora, de către orice persoană care o reprezintă, la registratura primăriei din localitatea de domiciliu/reşedinţă sau la registratura DGASPC; b) în cazul persoanelor care solicită reevaluarea, se depune cu 60 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate al certificatului de încadrare în grad de handicap;".

2. La articolul 8, alineatul (1) va avea următorul cuprins:

" Art. 8. (1) Constituirea şi componenţa nominală a comisiei de evaluare se aprobă prin hotărâre a consiliului judeţean, respectiv prin hotărâre a consiliului local al sectorului municipiului Bucureşti, cu respectarea prevederilor art. 85 alin. (4) din Legea nr. 448/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale celorlalte prevederi legale în vigoare."

3. La articolul 9, alineatul (4) va avea următorul cuprins:

(4) “Membrii comisiilor de evaluare, inclusiv preşedintele, au dreptul, potrivit art. 85 alin. (7) din Legea nr. 448/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, la o indemnizaţie de şedinţă, echivalentă cu 1% din indemnizaţia preşedintelui consiliului judeţean, respectiv a primarilor sectoarelor municipiului Bucureşti. Plata indemnizaţiei se suportă din bugetele locale ale judeţelor, respectiv ale sectoarelor municipiului Bucureşti."

4 recenzii (4 / 6)
Numele tau: Adresa de e-mail:
Precizare privind inlocuirea certificatelor de handicap cu termen de valabilitate permanent
florin
4/6
salut. am copilul cu tetrapareza spastica si incadrat cu codul 11 (gradul grav) ,am fost chemat la comisie in decembrie (2016) si am trecut prin ce se trece anual dar...stupoare... am fost pus sa refac dosarul cu acelasi ,,ritual,, luna urmatoare... intrebarea este urmatoarea... costa mai mult sa transcrie cineva de la dgajpc niste hartii decat toata chinuiala la care am supus copilul pe gerul asta?...multumesc.
Doina
4/6
Se spune acolo...ca se merge la primaria unde ai resedinta/ sau la registratura DGASPC,...cu ce se merge? Doar cu certificatul pe care il detinem? ca sa nu facem drumuri si drumuri, intai pentru a ne informa de ce este nevoie si apoi alt drum pentru a depune...Despre marirea indemnizatiilor persoanelor cu dizabilitati nu discutati cu cei sus pusi?
Dana
4/6
Bravo abia asteptam aceste schimbarinu mai dormeam,nu mai mancam de grija indemnizatiei de sedinta a comisiei si de formatul certificatuluipensiile noastre pot ramane la 30 lei,270 si 340 leice conteaza ca platim si la medicamente coplata,ca suntem chemati anual la comisii cei cu boli IREVERSIBILE si cu handicap fizic sa continue bataia de joc dar sa fie tiparite certificatele in doua culori si sa depunem in
continuare dosarele cu...60 zile mai devremeAsa da Huooooooooooo! !!!!!!??
Articol - Precizare privind inlocuirea certificatelor de handicap cu termen de valabilitate permanent
Metodologia privind organizarea si functionarea comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap aprobată prin Hotăracircrea Guvernului nr 430 din 2008 a fost schimbata
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...