Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Precizari privind termenul de revizuire a certificatelor de incadrare in grad de handicap

Publicat: / Actualizat: /
Precizari privind termenul de revizuire a certificatelor de incadrare in grad de handicap
'Afiș articol "Precizari privind termenul de revizuire a certificatelor de incadrare in grad de handicap"
ANPD isi exprima punctul de vedere cu privire la termenul de revizuire a certificatelor de incadrare in grad de handicap.
Publicat: / Actualizat:
8.869 vizionări
1
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Precizari privind termenul de revizuire a certificatelor de incadrare in grad de handicap” — ANPD isi exprima punctul de vedere cu privire la termenul de revizuire a certificatelor de incadrare in grad de handicap.

trimite

Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități (ANPD) își exprimă punctul de vedere cu privire la termenul de revizuire a certificatelor de încadrare în grad de handicap.

Ca urmare a unei știri apărute în presă, în care se afirmă că persoanele cu handicap permanent sunt umilite, fiind chemate periodic la evaluări deși dizabilitatea este definitivă, Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități a emis un comunicat în care precizează:

La prima evaluare a persoanei cu dizabilitate se acordă un certificat de încadrare în grad de handicap pentru o perioadă de 12 luni, 24 de luni sau permanent, conform metodologiei privind organizarea și funcționarea Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap.

Serviciul de Evaluare Complexă întocmește un plan individual de servicii care fixează obiective pe termen scurt, mediu și lung, precizând modalitățile de intervenție și sprijin pentru adulții cu handicap. Practic, în cadrul acestui plan se urmăresc activitățile și serviciile precizate în programul individual de reabilitare și integrare socială. Astfel perioada acordată la prima evaluare are ca scop recuperarea și reabilitarea persoanei adulte cu handicap, pentru ca aceasta să-și poată dezvolta autonomia personală și să aibă șanse egale cu ceilalți, de participare la viața socială.

Acesta este motivul pentru care, la prima prezentare după apariția dizabilității, certificatul de încadrare în grad de handicap se eliberează cu valabilitate de un an sau doi, urmând ca la a doua evaluare certificatul să aibă valabilitate permanentă.

Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități are în evidență 768.376 de persoane încadrate în grad de handicap, dintre acestea 601.143 au certificat de încadrare în grad de handicap cu termen permanent.

1 recenzii (4 / 6)
Numele tau: Adresa de e-mail:
Precizari privind termenul de revizuire a certificatelor de incadrare in grad de handicap
Alina Popa
4/6
Adica planul acela individualizat presupune metode si tehnici prin care unei persoane fara un picior, de ex, sa-i creasca altul la loc ? Sau se considera ca daca are o proteza este ok , nu mai are handicap, e mai ...vioi ? Oricum ai lua-o, nu exista explicatie logica si de BUN SIMT!
Articol - Precizari privind termenul de revizuire a certificatelor de incadrare in grad de handicap
ANPD isi exprima punctul de vedere cu privire la termenul de revizuire a certificatelor de incadrare in grad de handicap
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...