Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Pregatit pentru viata, proiect pilot care promoveaza egalitatea de sanse pentru tineri

Publicat: / Actualizat: /
Pregatit pentru viata, proiect pilot care promoveaza egalitatea de sanse pentru tineri
Afiș articol "Pregatit pentru viata, proiect pilot care promoveaza egalitatea de sanse pentru tineri"
Crearea unui program al egalitatii de sanse pentru tinerii proveniti din medii dezavantajate pentru integrarea sociala si financiara a acestora.
Publicat: / Actualizat:
1.449 vizionări
1
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Pregatit pentru viata, proiect pilot care promoveaza egalitatea de sanse pentru tineri” — Crearea unui program al egalitatii de sanse pentru tinerii proveniti din medii dezavantajate pentru integrarea sociala si financiara a acestora.

trimite

Ministerul Tineretului și Sportului (MTS), prin ministrul Marius-Alexandru DUNCA a încheiat un parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA), reprezentantă prin doamna președinte Gabriela COMAN, reiterând astfel angajamentul instituțiilor de a promova incluziunea socială și egalitatea de șanse pentru toți tinerii.

Parteneriatul a fost încheiat cu scopul implementării proiectului “Pregătit pentru viață” în cadrul căruia 200 de tineri vor participa timp de 5 zile la activități de educație non-formală cu următoarele tematici: prevenire a unor situații de risc, dezvoltare personală și incluziune socială.

“Programul de Guvernare are la capitolul de tineret o măsură pe care noi o considerăm esențială pentru politica ministerului – Crearea unui program al egalității de șanse pentru tinerii proveniți din medii dezavantajate pentru integrarea socială și financiară a acestora. Pregătiți pentru viață reprezintă proiectul-pilot prin care implementăm această măsură asumată, oferind șanse de dezvoltare și integrare tinerilor care au oportunități mai reduse și celor care au cea mai mare nevoie de suport din partea noastră. Mulțumim Autorității și doamnei președinte Gabriela Coman pentru deschidere și sprijin și sunt convins că împreună vom implementa un proiect reușit, cu rezultate vizibile pentru tineri”, a declarat Ministrul Tineretului și Sportului, Marius-Alexandru Dunca.

Conform unui comunicat, proiectul "Pregătit pentru viață" se va derula în perioada 17 – 30 iunie 2017, în 2 centre de agrement ale Ministerului Tineretului și Sportului: Codrii de Aramă (județul Botoșani) și Muncel (județul Iași) și se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 15-17 ani care beneficiază de o măsură de protecţie specială instituită conform prevederilor Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului.

”Proiectul răspunde unei nevoi identificate la nivel național, căreia prin actualul program de guvernare am dorit să îi găsim o soluție adecvată. Protocolul semnat astăzi este un prim demers, însă acesta va continua, convinși fiind că pregătirea copiilor pentru viață nu trebuie să înceapă în momentul ieșirii lor din sistemul de protecție specială”, a declarat la rândul său, Președintele ANPDCA, doamna Gabriela Coman.

Proiectul face parte din angajamentele asumate de Guvernul PSD-ALDE în cadrul Programului de Guvernare 2017 – 2020, componenta TINERET – Crearea unui program al egalității de șanse pentru tinerii proveniți din medii dezavantajate pentru integrarea socială și financiară a acestora și operaționalizează colaborarea dintre cele două instituții cu scopul realizării acestei măsuri.

Numele tau: Adresa de e-mail:
Pregatit pentru viata, proiect pilot care promoveaza egalitatea de sanse pentru tineri
Articol - Pregatit pentru viata, proiect pilot care promoveaza egalitatea de sanse pentru tineri
Crearea unui program al egalitatii de sanse pentru tinerii proveniti din medii dezavantajate pentru integrarea sociala si financiara a acestora
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...