Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Stiinta

Prima persoana de sex feminin diagnosticata cu sindromul omului copac

Publicat: / Actualizat: /
Prima persoana de sex feminin diagnosticata cu sindromul omului copac
'Afiș articol "Prima persoana de sex feminin diagnosticata cu sindromul omului copac"
Sahana Khatun, in varsta de zece ani, ar putea fi prima persoana de sex feminin diagnosticata cu sindromul omului copac. Fata traieste in Bangladesh.
Publicat: / Actualizat:
2.672 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Prima persoana de sex feminin diagnosticata cu sindromul omului copac” — Sahana Khatun, in varsta de zece ani, ar putea fi prima persoana de sex feminin diagnosticata cu sindromul omului copac. Fata traieste in Bangladesh.

trimite

Afecțiunea numită “omul-copac” a debutat, în cazul micuței Sahana Khatun, cu un neg cu aspect de coajă de copac, apărut pe fața acesteia, în urmă cu patru luni.

Tatăl Sahanei a dus-o la medic, în capitala Dacca, după ce formațiunile s-au răspândit pe fața fetei, după cum informa marți BBC.


YouTube video
Potrivit medicilor, Sahana ar putea fi prima persoană de sex feminin afectată de sindromul ''omului-copac''.

Sindromul “omul-copac” este de natură genetică, iar numele îi este dat de formatiunile epidermale cornoase asemănaătoare cu scoarța de copac care cresc continuu pe corpul pacientului chiar dacă sunt operate.

Specialiștii spun că boala de piele numită “omul-copac” este cauzată de un virus papilom uman (HPV), o infecție relativ comună care cauzează în mod normal excoriații și papiloame de mici dimensiuni.

O altă teorie a medicilor ar fi o deficiență extrem de rară a sistemului imunitar, deficiență care nu permite organismului să elimine excrecențele cornoase care cresc pe piele. În acest mod, virusul infestează celulele epidermale “ordonându-le” să producă cantități masive de substanță cornoasă care se acumulează în straturi cutanate al căror aspect este asemănător cu scoarța de copac.

Dacă diagnosticul pus micuței Sahana Khatun se va confirma, ea va deveni una dintre puținele persoane din lume cu Epidermodisplazie veruciformă. Boala afectează în special mâinile și picioarele.

Medicii apreciază că starea fetei este mai puțin gravă, iar aceasta se va recupera.

Familia Sahanei Khatun este foarte săracă, iar ea este crescută de tatăl său de la vârsta de șase ani, de când mama acesteia a murit.

Numele tau: Adresa de e-mail:
Prima persoana de sex feminin diagnosticata cu sindromul omului copac
Articol - Prima persoana de sex feminin diagnosticata cu sindromul omului copac
Sahana Khatun in varsta de zece ani ar putea fi prima persoana de sex feminin diagnosticata cu sindromul omului copac Fata traieste in Bangladesh
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...