Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Primaria Capitalei va construi locuinte sociale si pentru tineri

Publicat: / Actualizat: /
Primaria Capitalei va construi locuinte sociale si pentru tineri
'Afiș articol "Primaria Capitalei va construi locuinte sociale si pentru tineri"
Primaria Capitalei va infiinta societatea pe actiuni SC Trustul de Cladiri Metropolitane Bucuresti SA.
Publicat: / Actualizat:
1.444 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Primaria Capitalei va construi locuinte sociale si pentru tineri” — Primaria Capitalei va infiinta societatea pe actiuni SC Trustul de Cladiri Metropolitane Bucuresti SA.

trimite

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului București a aprobat, în ședința de ieri proiectul de hotărâre care prevede înființarea societății pe acțiuni S.C. Trustul de Clădiri Metropolitane București S.A, societate care va avea ca obiect principal de activitate construirea de locuințe sociale și pentru tineri.

“Premisele de la care a plecat această inițiativă sunt legate de cererea mare de locuințe în București și de dificultățile cu care categorii foarte largi de cetățeni se confruntă atunci când vor să aplice pentru un credit bancar prin care să-și finanțeze achiziția unei locuințe. De aceea dorim să înființăm această societate care să construiască locuințe sociale la prețuri mult mai mici decât cele disponibile pe piață. Pe de o parte, municipalitatea va avea control asupra cheltuielilor pe întreg lanțul iar această societate nu va urmări profitul, ci doar acoperirea cheltuielilor. Printre cei care vor beneficia de locuințe sociale, în baza unor criterii foarte clare și transparente se numără angajați din educație, sănătate, din mediul artistic, alte categorii de tineri, precum și cazurile sociale înregistrate în evidențele municipalității”, a declarat Primarul General, Gabriela Firea.

De asemenea, Gabriela Firea a dat asigurări că vor fi respectate toate reglementările legale privind achizițiile publice, iar cei care vor beneficia de locuințele construite de municipalitate nu se numără printre clienții obișnuiți ai pieței libere.

Noua societate nu are ca scop realizarea de profit, ci își propune să construiască locuințe cu costuri mai mici, care ulterior vor fi închiriate sau vândute în condiții avantajoase atât persoanelor fără venituri, foarte sărace — așa numitele cazuri sociale, dar și tinerilor ale căror venituri nu le permit închirierea sau achiziționarea de pe piața imobiliară a unei locuințe — medici, profesori, actori.

Acționarii acestei societăți vor fi Consiliul General al Municipiului București care va deține 99, 9 % din capitalul social și S.C Service Ciclop S.A care va deține 0, 1%. Membrii titulari care au fost aleși în Consiliul de Administrație a Trustului sunt următorii: Rădulescu Gabriel, Ilie Florentin, Ciuca Dorel, Dumitru Lucica, Petrescu Marius.

Numele tau: Adresa de e-mail:
Primaria Capitalei va construi locuinte sociale si pentru tineri
Articol - Primaria Capitalei va construi locuinte sociale si pentru tineri
Primaria Capitalei va infiinta societatea pe actiuni SC Trustul de Cladiri Metropolitane Bucuresti SA
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...