Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Proteza experimentala care inlocuieste conexiunile pierdute intre creier si muschi

Publicat: / Actualizat: /
Proteza experimentala care inlocuieste conexiunile pierdute intre creier si muschi
Afiș articol "Proteza experimentala care inlocuieste conexiunile pierdute intre creier si muschi"
Tehnologia, numita neuroproteza, functioneaza prin decodarea semnalelor principale de la creierul pacientului si transmiterea acestora la senzorii din bratul lui.
Publicat: / Actualizat:
1.864 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Proteza experimentala care inlocuieste conexiunile pierdute intre creier si muschi” — Tehnologia, numita neuroproteza, functioneaza prin decodarea semnalelor principale de la creierul pacientului si transmiterea acestora la senzorii din bratul lui.

trimite

Un bărbat paralizat de la umeri în jos poate să-și folosească mâna dreaptă cu ajutorul unei proteze experimentale care înlocuiește conexiunile pierdute între creier și mușchi.

După cum este descris, într-un document publicat marți în revista The Lancet, această tehnologie, numită neuroproteză, funcționează prin decodarea semnalelor principale de la creierul pacientului și  transmiterea acestora la senzorii din brațul lui, notează CNN.

„Primele testări au avut loc într-un laborator cu un singur pacient pana acum, dar într-o zi poate schimba viata multora cu leziuni ale coloanei vertebrale”, a declarat autorul principal Abidemi Bolu Ajiboye, un profesor asistent la Case Western Reserve University.

Americanul Bill Kochevar, în vârstă de 56 de ani, a suferit un accident de bicicleta în urmă cu opt ani. Acesta este tetraplegic, însă bucuria lui este imensă pentru că este primul om care testează o neuroproteză, o “premieră medicală”, așa cum este considerată de cercetători.


YouTube video


Prima neuroproteză este realizată în Statele Unite, Cleveland, constă într-un dispozitiv care face conexiunea între creier și mușchii brațului paralizat. Noul dispozitiv este compus din fire, electrozi și software care ocolesc leziunea spinării în legătura pe care o fac între creier și braț cu ajutorul a două sisteme de electrozi, de dimensiunile unei pastille mici, ce înregistrează semnalele de la creier și le transmite unui computer. Semnalele sunt interpretate și apoi direcționate către cei 36 de electrozi implantați în braț și antebraț.

Bill Kochevar a reușit, cu ajutorul neuroprotezei să bea dintr-o cană cu pai, să mănânce mâncare solidă și să-și atingă fața.

Cercetătorii neuroprotezei doresc să îmbunătățească sistemul prin trecerea la tehnologia wireless, creșterea longevității și a eficacității implanturilor din creier.

Numele tau: Adresa de e-mail:
Proteza experimentala care inlocuieste conexiunile pierdute intre creier si muschi
Articol - Proteza experimentala care inlocuieste conexiunile pierdute intre creier si muschi
Tehnologia numita neuroproteza functioneaza prin decodarea semnalelor principale de la creierul pacientului si transmiterea acestora la senzorii din bratul lui
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...