Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Reactia Asociatiei Transplantatilor de Ficat - LIVERTRANS la declaratiile ministrului Sanatatii

Publicat: / Actualizat: /
Reactia Asociatiei Transplantatilor de Ficat - LIVERTRANS la declaratiile ministrului Sanatatii
'Afiș articol "Reactia Asociatiei Transplantatilor de Ficat - LIVERTRANS la declaratiile ministrului Sanatatii"
Reactia Asociatiei Transplantatilor de Ficat - Livertrans la declaratiile ministrului Sanatatii Vlad Voiculescu privind "neregulile grave" descoperite de Corpul de Control al Ministerului Sanatatii la Agentia Nationala de Transplant.
Publicat: / Actualizat:
1.267 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Reactia Asociatiei Transplantatilor de Ficat - LIVERTRANS la declaratiile ministrului Sanatatii” — Reactia Asociatiei Transplantatilor de Ficat - Livertrans la declaratiile ministrului Sanatatii Vlad Voiculescu privind "neregulile grave" descoperite de Corpul de Control al Ministerului Sanatatii la Agentia Nationala de Transplant.

trimite

Asociaṭia Transplantaţilor de Ficat – Livertrans îṣi exprimă îngrijorarea faṭă de declaraṭiile domnului ministru al Sănătăṭii, Vlad Voiculescu, referitoare la ,,nereguli grave’’ descoperite de Corpul de Control al MS, la Agenṭia Naṭională de Transplant.
 
“Considerăm că afirmaṭiile potrivit cărora ,,pacienṭii de pe listele de aṣteptare pentru transplant nu beneficiază întotdeauna de ṣanse egale. Este posibil ca un pacient să fie în vârful listei de aṣteptare, să existe un organ compatibil pentru acest pacient dar totuṣi nu el să fie cel care întră în sala de operaṭie’’ sunt de natură a descuraja donatorii de organe, după ce noi, asociaṭiile pacienṭilor transplatati, împreună cu medicii experṭi în domeniul transplantului, am făcut eforturi mari pentru ca populaṭia să conṣtientizeze importanṭa donării ṣi a operaṭiei de transplant ṣi datorită generozităṭii oamenilor au fost salvate sute de vieṭi.

Credem, totodată, neîntemeiate afirmaṭii privind existenṭa ,,unor fenomene care indică suspiciuni cu privire la corectitudinea alocării organelor pentru transplant’’, atâta vreme cât există o ,,Lege a Transplantului’’ cu reguli foarte stricte, atât pentru medici cât ṣi pentru donator ṣi pentru primitorii unui organ.

Ṭinem să precizăm că pentru a se putea realiza transplantul, prioritar nu este locul pacientului pe lista de aṣteptare, ci compatibilitatea pacientului cu donatorul, astfel încât organul transplantat să nu fie rejectat de organism. Este posibil ca un pacient aflat pe o listă de aṣteptare să fie nevoit să aṣtepte mulṭi ani până când apare un organ compatibil, la fel de bine cum un alt pacient poate avea norocul să apară un organ compatibil ṣi să se poată realiza transplantul după câteva luni de la înscrierea pe lista de aṣteptare.Nu ṣtim care sunt condiṭiile identificate de Corpul de Control al MS pentru realizarea transplantului pulmonar ṣi urmărirea posttransplant a pacienṭilor care ar beneficia de această procedură, dar putem afirma că în cazul transplantului de ficat, despre care vorbim în deplină cunoṣtinṭă de cauză, cei câteva sute de pacienṭi care am beneficiat de un transplant de ficat putem afirma fără teamă de a gresi că au fost respectate absolute toate normele ṣi principiile legale, morale si medicale ṣi nu au fost favorizat pe principiul ,,vedetismului’’, aṣa cum s-a afirmat. Singurele lucruri care au contat au fost compatibilitatea ṣi eligibilitatea.

Este regretabil că domnul ministru al Sănătăṭii a făcut afirmaṭii generalizate care trezesc suspiciuni asupra întregului proces de transplant care se realizează în România ṣi care pot pune în pericol activitatea de transplant, cu consecinṭe extrem de grave asupra pacienṭilor a căror ultimă speranṭă este să primească un organ salvator. Dacă au fost descoperite nereguli punctuale, rugăm Ministerul Sănătăṭii să le facă publice, dar să nu lase să planeze suspiciunile asupra tuturor centrelor ṣi a tuturor medicilor care realizează transplant în România, activitate pentru care ṭara noastră a fost apreciată în ultimii ani chiar de Agenṭia Europeană de Transplant, atât pentru numărul tot mai crescut de operaṭii cât ṣi pentru calitatea acestor intervenṭii, realizate cu succes (dovadă sunt pacienṭii, care trăiesc ṣi duc acum o viaṭă normală).

Rugăm, de aceea, Ministerul Sănătăṭii ṣi pe domnul ministru Vlad Voiculescu să revină cu clarificări referitoare la afirmaṭiile făcute în ultima săptămână, astfel încât potenṭialii donatori să îṣi poată recăpăta încrederea că pot dona!

Noi trăim datorită Programului Naṭional de Transplant, a eforturilor echipelor medicale conduse de domnul Prof. dr. Irinel Popescu ṣi a generozităṭii familiilor donatoare ṣi vom face tot ce e necesar ca speranṭele pacienṭilor care aṣteaptă un organ salvator să nu fie spulberate!!"
Dr. Crina Stefănescu
Preṣedinte LIVERTRANS

Numele tau: Adresa de e-mail:
Reactia Asociatiei Transplantatilor de Ficat - LIVERTRANS la declaratiile ministrului Sanatatii
Articol - Reactia Asociatiei Transplantatilor de Ficat - LIVERTRANS la declaratiile ministrului Sanatatii
Reactia Asociatiei Transplantatilor de Ficat - Livertrans la declaratiile ministrului Sanatatii Vlad Voiculescu privind quotneregulile gravequot descoperite de Corpul de Control al Ministerului Sanatatii la Agentia Nationala de Transplant
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...