Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Realism si compromisuri pentru un act european privind accesibilitatea

Publicat: / Actualizat: /
Realism si compromisuri pentru un act european  privind accesibilitatea
Afiș articol "Realism si compromisuri pentru un act european privind accesibilitatea"
Actul european privind accesibilitatea ar putea avea un impact asupra vietilor celor 80 de milioane de persoane cu dizabilitati din Europa.
Publicat: / Actualizat:
1.585 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Realism si compromisuri pentru un act european privind accesibilitatea” — Actul european privind accesibilitatea ar putea avea un impact asupra vietilor celor 80 de milioane de persoane cu dizabilitati din Europa.

trimite

Autor:  Lavinia Elena Niculicea

Actul european privind accesibilitatea ar putea avea un impact asupra vieţilor celor 80 de milioane de persoane cu dizabilităţi din Europa.

Redăm declarația lui Morten Loekkegaard, raportor privind Actul European al Accesibilității:

Avem un scop comun: de a face Europa mai accesibilă. Cred cu tărie că putem atinge acest obiectiv doar fiind realişti şi găsind compromisuri bune – nu în spatele uşilor închise din Parlament, dar împreună cu o varietate largă de părţi interesate.

Vom începe negocierile în Parlamentul European cu privire la o problemă importantă – Actul european privind accesibilitatea.

Reacţia părţilor interesate la proiectul meu de raport, precum şi numărul de amendamente înaintate de colegii mei din Parlament, arată cât de importantă este această propunere.

Trebuie să procedăm corect.

De la începutul procesului, în calitate de raportor pentru acest dosar, ambiţia mea nu a fost de a produce o teză de ordin ideologic, ci de a oferi soluţii care să fie puse în aplicare de către statele membre.

O abordare europeană reprezintă o necesitate dacă vrem să evităm provocările în ce priveşte ajungerea la un consens, care ar putea apărea într-o transpunere diferită a Convenţiei ONU privind persoanele cu handicap din 27 de state membre.

Cu toate acestea, faptul de a convinge statele membre să ni se alăture în această legislaţie, nu înseamnă că trebuie să reducem ambiţiile Actului din Parlamentul European – ci chiar din contră.Rolul parlamentului este crucial în această propunere specială. Sarcina noastră principală trebuie să fie aceea de a facilita o viaţă mai independentă pentru cei aproximativ 80 de milioane de oameni din Europa care trăiesc cu o formă de dizabilitate.

Punctul de plecare şi obiectivul urmăresc două lucruri: de a creşte accesibilitatea pentru cei cu nevoi şi, în acelaşi timp, să consolideze piatra de temelie a cooperării noastre europene: Piaţa unică.

Aşa cum am spus mai înainte, acest lucru înseamnă în a obţine un echilibru delicat între o accesibilitate mai bună şi crearea celor mai bune posibilităţi pentru întreprinderi de a dezvolta servicii şi produse accesibile.

Dacă vom reuşi să realizăm acest lucru, vom ajunge la o soluţie convenabilă pentru toate părţile implicate.

Accesibilitatea va fi îmbunătăţită în mai multe domenii, cum ar fi cumpărăturile on-line, cărţile electronice, sistemele de operare şi de transport. În acelaşi timp, întreprinderile vor fi încurajate să inoveze în producerea de produse accesibile şi de a avea un acces mai bun în ce priveşte vânzarea serviciilor şi produselor accesibile în toată Europa.

O inovaţie: a urmări accesibilitatea

După consultarea atât cu reprezentanţii persoanelor cu handicap, cât şi cu cei ai întreprinderilor care se ocupă cu accesibilitatea într-un fel sau altul, în multe sectoare, am experimentat un angajament comun: creşterea accesibilităţii.

O accesibilitate mai bună are o mare valoare adăugată, nu numai pentru persoanele cu handicap, ci şi pentru persoanele în vârstă, femeile însărcinate şi pentru societate în ansamblul său.Inovarea are loc – şi dezvoltarea este rapidă. Multe exemple bune provin din sectorul TIC.

Preluând conducerea, acest sector a oferit o ample motivaţie pentru alte sectoare de a se ocupa, de asemenea, de accesibilitate.De exemplu, să luăm în considerare smartphone-ul. În această vară, smartphone-urile cu touch-screen vor sărbători cea de-a zecea lor aniversare. În urmă cu doar zece ani, Apple a prezentat o soluţie, care astăzi nu este doar un dispozitiv de asistare, dar în schimb a devenit tehnologia principală.

Persoanele care trăiesc cu dizabilităţi sunt cele care-şi cunosc cel mai bine nevoile. Acesta este motivul pentru care implicarea persoanelor cu handicap este esenţială pentru întreprinderi atunci când dezvoltă noi produse şi servicii.

Luând în considerare unicitatea fiecărei persoane cu handicap, de asemenea, trebuie să recunoaştem că nu există o soluţie universală.

Din acest motiv sper ca Actul să funcţioneze ca un susţinător al inovaţiei şi să încurajeze întreprinderile, mici şi mari, peste tot în Europa, să inoveze şi să vină cu soluţii care să îndeplinească necesităţile fiecărui utilizator.

Speranţa şi ambiţia mea este că Actul european privind accesibilitatea va îmbunătăţi în mod semnificativ viaţa a 80 de milioane de persoane cu handicap din Europa.

Fiind pragmatic şi realist, sunt pe deplin conştient de faptul că nu vom atinge accesibilitate 100% peste noapte, dar sunt încrezător că, prin acest act, ne îndreptăm în direcţia cea bună.


Sursa...

Photo: Stephen Jones
Photo: NEC Corporation of America

1 recenzii (4 / 6)
Numele tau: Adresa de e-mail:
Realism si compromisuri pentru un act european  privind accesibilitatea
NICULINA
4/6
E FOARTE GREU CA CEI SANATOSI SA-I INTELEAGA PE CEI CARE NU POT, SA URCE SCARILE FINDCA NU AU O BARA DE SUSTINERE , FINDCA AU TREPTELE PREA INALTE SI NU AI PUTERE SA LE URCI NICI MACAR DACA TE AJUTA CINEVA. DE ACEIA ESTE BINE CA IN PARLAMENT SA FIIE OAMENI CU DIZABILITATI CARE PORNESC DE JOS SI AU SUFERIT DE MICI , NU AU AVUT COPILARIE ,ADOLESCENTA ETC ABIA ATUNCI STIU NECAZUL LOR SI POATE SA LUPTE SI PENTRU CEILALTI.
Articol - Realism si compromisuri pentru un act european privind accesibilitatea
Actul european privind accesibilitatea ar putea avea un impact asupra vietilor celor 80 de milioane de persoane cu dizabilitati din Europa
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...