Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Rezolutia cu privire la limbajul semnelor si profesia interpretilor in limbajul semnelor

Publicat: / Actualizat: /
Rezolutia cu privire la limbajul semnelor si profesia interpretilor in limbajul semnelor
'Afiș articol "Rezolutia cu privire la limbajul semnelor si profesia interpretilor in limbajul semnelor"
In cadrul sedintei Parlamentului European a fost adoptata rezolutia cu privire la limbajul semnelor si profesia interpretului in limbaj mimico-gestual.
Publicat: / Actualizat:
1.528 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Rezolutia cu privire la limbajul semnelor si profesia interpretilor in limbajul semnelor” — In cadrul sedintei Parlamentului European a fost adoptata rezolutia cu privire la limbajul semnelor si profesia interpretului in limbaj mimico-gestual.

trimite

In cadrul sedintei Parlamentului European, a fost adoptata rezolutia 2016/2952 (RSP) cu privire la limbajul semnelor si profesia interpretului in limbaj mimico-gestual, in data de 23 noiembrie 2016.

Mentionam ca acest rezultat legislativ este unul extrem de important in comunitatea persoanelor cu dizabilitati auditive la nivel international, motiv pentru care parlamentarul european, doamna Helga Stevens, persoana cu deficiente de auz, a initiat aceasta rezolutie.

Asociatia Nationala a Surzilor din Romania a realizat actiuni de lobby fata de parlamentarii europeni romani, prezenti la Strasbourg, pentru a sustine aceasta rezolutie si, din fericire, actiunile noastre si ale parlamentarilor europeni au avut un rezultat extraordinar: acela de a respecta drepturile celor 1 milion de utilizatori ai limbajului semnelor in Uniunea Europeana si ale celor 51 milioane de cetateni cu deficiente de auz.Legiferarea limbajului semnelor la nivel european reprezinta un prim pas in demersul nostru de a recunoaste oficial acest limbaj, precum si profesia interpretului in limbajul semnelor, in vederea accesibilitatii informatiilor si comunicatiilor, furnizand astfel continul informatiilor in limbajul semnelor.

Textul rezolutiei poate fi analizat aici...

Numele tau: Adresa de e-mail:
Rezolutia cu privire la limbajul semnelor si profesia interpretilor in limbajul semnelor
Articol - Rezolutia cu privire la limbajul semnelor si profesia interpretilor in limbajul semnelor
In cadrul sedintei Parlamentului European a fost adoptata rezolutia cu privire la limbajul semnelor si profesia interpretului in limbaj mimico-gestual
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...