Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Romania organizeaza Turneul de Calificare la Campionatul European de Fotbal pentru Nevazatori

Publicat: / Actualizat: /
Romania organizeaza Turneul de Calificare la Campionatul European de Fotbal pentru Nevazatori
'Afiș articol "Romania organizeaza Turneul de Calificare la Campionatul European de Fotbal pentru Nevazatori"
Echipa Nationala a Fotbalistilor Nevazatori lupta cu Georgia, Albania si Irlanda pentru calificarea la Campionatul European pentru Nevazatori.
Publicat: / Actualizat:
1.509 vizionări
1
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Romania organizeaza Turneul de Calificare la Campionatul European de Fotbal pentru Nevazatori” — Echipa Nationala a Fotbalistilor Nevazatori lupta cu Georgia, Albania si Irlanda pentru calificarea la Campionatul European pentru Nevazatori.

trimite

Echipa Națională a Fotbaliștilor Nevăzători luptă cu Georgia, Albania și Irlanda pentru calificarea la Campionatul European pentru Nevăzători.

România organizează în premieră, în perioada 1-9 aprilie 2017, la Bacău, Turneul de Calificare la Campionatul European de Fotbal pentru Nevăzători.


Adversarele acesteia pentru calificarea la Euro sunt Georgia, Albania și Irlanda.
Casa Fotbalului a găzduit tragerea la sorți a grupelor de calificare care vor trimite două reprezentative la cea de-a 11-a ediție a întrecerii continentale.

Redăm interviul acordat FRF TV de Mihai Nistor, căpitanul naționalei nevăzătorilor.


YouTube video
Casa Fotbalului a găzduit joi tragerea la sorți a grupelor de calificare care vor trimite două reprezentative la cea de-a 11-a ediție a întrecerii continentale. Extragerea a fost efectuată de fostul internațional Ion Vlădoiu, alături de el fiind căpitanul naționalei de fotbal pentru nevăzători, Mihai Nistor, vicepreședintele Asociației Nevăzătorilor din România, Mihai Dima, și antrenorul lotului național al nevăzătorilor, Sorin Octavian Lăpădatu.

Grupa A: România, Irlanda, Georgia, Albania

Grupa B: Grecia, Belarus, Cehia, Moldova

Primele două clasate din fiecare grupă vor disputa semifinalele, ale căror câștigătoare vor merge la Campionatul European din Germania, programat la finalul lunii august.


Toate competiţiile oficiale de fotbal pentru nevăzători sunt reglementate şi organizate de către Internaţional Blind Sport Assotiation (I.B.S.A. – Federaţia Internaţională a Sportului pentru Nevăzători).


Meciurile de fotbal pentru nevăzători se joacă pe teren sintetic, 5 contra 5, în două reprize de câte 25 de minute. Portarul nu are dizabilități de vedere, iar mingea folosită este una specială.


La Campionatul European de Fotbal pentru Nevăzători vor participa 10 echipe: primele opt clasate la ediţia precedentă (Anglia, 2015) şi primele două clasate în turneul de calificare găzduit de România.


Echipa naţională de fotbal pentru nevăzători a României a fost creată de către Asociaţia Nevăzătorilor din România.


Participarea la turneul de calificare la Campionatul European este cel mai important moment din scurta istorie a fotbalului pentru nevăzători din ţara noastră. Iar faptul că România găzduieşte o întrecere de asemenea anvergură întregeşte valoarea acestui eveniment inedit.

 
Prima ediţie a Campionatului European de Fotbal pentru Nevăzători a avut loc în Spania, la Barcelona, în anul 1997.


Selecţionata României a disputat primul meci internaţional în anul 2014, în Germania, de atunci participând la o serie de turnee destinate ţărilor în care fotbalul pentru nevăzători este de abia la început.

Sursa...

Numele tau: Adresa de e-mail:
Romania organizeaza Turneul de Calificare la Campionatul European de Fotbal pentru Nevazatori
Articol - Romania organizeaza Turneul de Calificare la Campionatul European de Fotbal pentru Nevazatori
Echipa Nationala a Fotbalistilor Nevazatori lupta cu Georgia Albania si Irlanda pentru calificarea la Campionatul European pentru Nevazatori
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...