Logo ♿ Observatorul Social

Articol de la Federatia pentru Accesibilizarea Romaniei

Scenariul 2 - Erasmus Plus FAR

/
Scenariul 2 - Erasmus Plus FAR
Afiș articol "Scenariul 2 - Erasmus Plus FAR"
Scenariul 2 - Incalcarea Barierelor angajarii - proiect Erasmus
Publicat: / Actualizat:
446 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Scenariul 2 - Erasmus Plus FAR” — Scenariul 2 - Incalcarea Barierelor angajarii - proiect Erasmus

trimite

In cadrul proiectului Disabilities beyond limits, FAR, in calitate de aplicant a generat in urma unor workshopuri cu tinere cu dizabilitati urmatorul scenariu, ind de la problemele reale ale acestora:

Scenariul 2: „Încălcarea barierelor angajării”

Problemă identificată în comunitate: Oportunități limitate de angajare pentru YWwD

UNDE? Afaceri si companii locale in Bucuresti.

DE CE?

 1. Prejudecăți și discriminare în procesul de angajare.
 2. Lipsa locurilor de muncă accesibile.
 3. Conștientizarea insuficientă cu privire la abilitățile și capacitățile YWwD.

CAUZE:

 1. Stigmatizarea dizabilităților la locul de muncă.
 2. Infrastructură inadecvată la locurile de muncă.
 3. Diseminare limitată și educație despre abilitățile YWwD.

CUM PUTEM SCHIMBA SITUAȚIA?

Solutii posibile:

 1. Atelier de sensibilizare a angajatorilor:

o Pași de acțiune: Organizați o serie de ateliere pentru angajatorii locali, cu experți în diversitate și incluziune. Atelierele ar trebui să abordeze concepțiile greșite comune, să ofere povești de succes ale angajaților cu dizabilități și să ofere sfaturi practice privind crearea unui loc de muncă incluziv.

o Rezultat: Conștientizare și înțelegere sporite în rândul angajatorilor, ceea ce duce la un proces de angajare mai incluziv și la o cultură la locul de muncă.

 1. Târgul de locuri de muncă pentru incluziune:

o Pași de acțiune: Găzduiți un târg de locuri de muncă axat în mod special pe conectarea YWwD cu angajatorii incluzivi. Furnizați o platformă pentru companiile care acordă prioritate diversității pentru a prezenta oportunități de angajare, a crea relații cu potențialii angajați și pentru a efectua interviuri la fața locului.

o Rezultat: Oportunități directe de plasare a unui loc de muncă pentru YWwD, eliminând barierele din procesul de angajare și promovând relațiile dintre angajatori și comunitatea persoanelor cu dizabilități.

 1. Program de mentorat:

o Pași de acțiune: Stabiliți o inițiativă de mentorat în care profesioniștii de succes cu dizabilități mentor YWwD în căutarea unui loc de muncă. Oferiți îndrumări cu privire la dezvoltarea carierei, abilitățile de interviu și eticheta la locul de muncă.

o Rezultat: Creșterea încrederii și pregătirii în rândul solicitanților de locuri de muncă YWwD, împreună cu o rețea de mentori și colegi de sprijin din forța de muncă.

 1. Inițiativa la locul de muncă accesibil:

o Pași de acțiune: Colaborați cu întreprinderile locale pentru a efectua audituri de accesibilitate la locurile de muncă. Identificați și abordați barierele fizice și digitale pentru a crea un mediu mai incluziv și mai accesibil.

o Rezultat: Locurile de muncă devin mai accesibile, permițând YWwD să navigheze și să contribuie eficient. Această inițiativă crește, de asemenea, conștientizarea angajatorilor cu privire la importanța spațiilor de lucru accesibile.

 1. Programe de îmbunătățire a abilităților:

o Pași de acțiune: Dezvoltați și implementați programe de îmbunătățire a abilităților adaptate nevoilor și intereselor YWwD. Oferiți formare în domenii precum tehnologie, comunicare și competențe specifice legate de locul de muncă.

o Rezultat: YWwD dobândesc abilități valoroase, făcându-le mai competitive pe piața muncii. Angajatorii recunosc potențialul YWwD ca contribuitori calificați și capabili.

 1. Campanie de conștientizare a comunității:

o Pași de acțiune: Lansați o campanie la nivelul întregii comunități pentru a contesta stereotipurile și concepțiile greșite despre capacitățile YWwD. Utilizați diverse canale media pentru a împărtăși povești de succes, a evidenția abilitățile și a promova beneficiile diverselor locuri de muncă.

o Rezultat: Atitudini și percepții societale îmbunătățite, promovând un mediu mai incluziv care sprijină YWwD în căutarea unui loc de muncă.

 

Numele tau: Adresa de e-mail:
Scenariul 2 - Erasmus Plus FAR
Articol Federatia pentru Accesibilizarea Romaniei - Scenariul 2 - Erasmus Plus FAR
Scenariul 2 - Incalcarea Barierelor angajarii - proiect Erasmus
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...