Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Screening Auditiv pentru bebelusii Nou-Nascuti

Publicat: / Actualizat: /
Screening Auditiv pentru bebelusii Nou-Nascuti
Afiș articol "Screening Auditiv pentru bebelusii Nou-Nascuti"
Ministerul Sanatatii si GovLTHub au lansat Programul National de Screening Auditiv pentru bebelusi in scopul diagnosticarii deficientelor de auz inca din prima luna de viata. Actiune deja inceputa in Bucuresti, va fi extinsa si in tara in 2017.
Publicat: / Actualizat:
1.786 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Screening Auditiv pentru bebelusii Nou-Nascuti” — Ministerul Sanatatii si GovLTHub au lansat Programul National de Screening Auditiv pentru bebelusi in scopul diagnosticarii deficientelor de auz inca din prima luna de viata. Actiune deja inceputa in Bucuresti, va fi extinsa si in tara in 2017.

trimite

În România, la fiecare 1.000 de naṣteri, 3 dintre nou-nắscuṭi prezintắ deficienṭe de auz dificil de sesizat în absenṭa unui control de specialitate. Afecṭiunea nativắ de care vorbim numitắ surditate - sau hipoacuzie profundắ este incapacitatea de a auzi cu cea mai mare incidenṭắ de la noi deoarece copilul nu ṣtie cắ trebuie sắ perceapắ sunetele, ṣi de aceea este diagnosticatắ abia la vârsta de 2 ani, când ṣansele de recuperare a capacitắṭii de vorbire a copilului sunt cu mult mai mici.

De aceea, Ministerul Sắnắtắṭii ṣi GovITHub au lansat Programul Naṭional de Screening Auditiv pentru Nou-Nắscuṭi ṣi un sistem informatic naṭional de evidenṭắ a rezultatelor de testare, prin care toti bebelusii nắscuṭi în maternitắṭile de stat din România vor beneficia încắ din prima lunắ de viaṭắ de un control auditiv gratuit, cu aparaturắ medicalắ modernắ.

Controalele de Screening Auditiv pentru Nou-Nắscuṭi au început deja în 3 maternitắṭi din Bucureṣti (Polizu, Filantropica ṣi Pantelimon) iar din 2017, aceste controale vor fi extinse ṣi la nivel naṭional mai exact în 335 de unitắṭi medicale de stat din România.

Numele tau: Adresa de e-mail:
Screening Auditiv pentru bebelusii Nou-Nascuti
Articol - Screening Auditiv pentru bebelusii Nou-Nascuti
Ministerul Sanatatii si GovLTHub au lansat Programul National de Screening Auditiv pentru bebelusi in scopul diagnosticarii deficientelor de auz inca din prima luna de viata Actiune deja inceputa in Bucuresti va fi extinsa si in tara in 2017
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...