Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Se initiaza catalogul ONG urilor pentru evidenta, consultare si transparenta in consultare

Publicat: / Actualizat: /
Se initiaza catalogul ONG urilor pentru evidenta, consultare si transparenta in consultare
Afiș articol "Se initiaza catalogul ONG urilor pentru evidenta, consultare si transparenta in consultare"
Scopul initierii acestui catalog este acela al consultarii organizatiilor neguvernamentale cu privire la o serie de politici publice si sociale dar si informarea acestor entitati referitor la activitatile curente ale Guvernului.
Publicat: / Actualizat:
1.556 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Se initiaza catalogul ONG urilor pentru evidenta, consultare si transparenta in consultare” — Scopul initierii acestui catalog este acela al consultarii organizatiilor neguvernamentale cu privire la o serie de politici publice si sociale dar si informarea acestor entitati referitor la activitatile curente ale Guvernului.

trimite

Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social (MCPDS) așteaptă în continuare, sugestiile organizațiilor neguvernamentale, cetățenilor pe maginea Catalogului organizațiilor neguvernamentale pentru evidență, consultare și transparență în consultare publică- CONECT, aflat în consultare publică.

“CONECT, va fi un instrument util pentru administrația publică în contextul în care apar noi actori în societate, precum întreprinderile sociale și grupurile informale de inițiativă civică. Împreună cu organizațiile neguvernamentale, acestea prin expertiza pe care o au vor contribui, în faza de preconsultare, la luarea deciziei publice. Ținem cont de avizul societății civile în dezvoltarea strategiilor de politici publice și de aceea ne dorim consultarea continuă a organizațiilor neguvernamentale”, a declarant Gabriel Petrea, Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social.

Scopul inițierii acestui catalog este acela al consultării organizațiilor neguvernamentale cu privire la o serie de politici publice și sociale dar și informarea acestor entități referitor la activitățile curente ale Guvernului. Totodată unul dintre obiectivele Catalogului vizează și crearea unui cadru de colaborare între organizații neguvernamentale și administrația publică dar și promovarea activității acestora.

“Includerea organizațiilor neguvernamentale în catalog se poate realiza prin completarea formularului disponibil on-line, unde sunt așteptate sugestiile tuturor factorilor implicați. Astfel documentul aflat în consultare publică până pe data de 2 februarie a.c., va reprezenta o sursă primară de informare, atât responsabililor din cadrul executivului central care se ocupă de relația cu societatea civilă, cât și responsabililor cu transparența decizională, despre asociațiile și fundațiile din România, conținând date la zi cu privire la activitatea curentă a acestora, proiecte, activități și evenimente derulate.Așteptăm sugestiile tuturor organizațiilor neguvernamentale asupra CONECT — Catalogul organizațiilor neguvernamentale pentru evidență, consultare și transparență în consultare publică, până pe data de 2 februarie”, menționează, într-un comunicat de presă, reprezentanții Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social (MCPDS).

Date de contact:
Raluca Sîmbotin,
consilier al Ministrului,
e-mail: conect@dialogsocial.gov.ro.

Documentul aflat în consultare publică este disponibil aici: https://goo.gl/VPsSEl

Numele tau: Adresa de e-mail:
Se initiaza catalogul ONG urilor pentru evidenta, consultare si transparenta in consultare
Articol - Se initiaza catalogul ONG urilor pentru evidenta, consultare si transparenta in consultare
Scopul initierii acestui catalog este acela al consultarii organizatiilor neguvernamentale cu privire la o serie de politici publice si sociale dar si informarea acestor entitati referitor la activitatile curente ale Guvernului
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...