Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Se reduc din legislatia UE drepturi ale persoanelor cu handicap

Publicat: / Actualizat: /
Se reduc din legislatia UE drepturi ale persoanelor cu handicap
'Afiș articol "Se reduc din legislatia UE drepturi ale persoanelor cu handicap"
Un grup de ONG- uri a acuzat un deputat european de frunte ca a eliminat elemente importante din noua legislatie UE privind drepturile persoanelor cu handicap.
Publicat: / Actualizat:
4.217 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Se reduc din legislatia UE drepturi ale persoanelor cu handicap” — Un grup de ONG- uri a acuzat un deputat european de frunte ca a eliminat elemente importante din noua legislatie UE privind drepturile persoanelor cu handicap.

trimite

Proiectul de lege a fost în discuţie de mai bine de un an.

Un grup de ONG-uri a acuzat un deputat european de frunte că a eliminat elemente importante din noua legislaţie UE privind drepturile persoanelor cu handicap, informează Politico.

Se spune că propunerile făcute de Europarlamentarul liberal danez, Morten Løkkegaard, pentru a ajusta Legea privind accesibilitatea - un proiect de lege propus în 2015, că atât Parlamentul, cât şi guvernele UE trebuie să fie de acord înainte de intrarea în vigoare.

Noile reguli ar afecta până la 80 de milioane de europeni cu handicap, care solicită accesibilizarea platformelor potrivit nevoilor persoanelor cu handicap.

Grupurile de susţinere, inclusiv Forumul european al persoanelor cu handicap (EDF) şi AGE Platform Europe, care promovează interesele celor 190 de milioane de europeni în vârstă de 50 de ani sau mai mult, i-au avertizat pe deputaţii europeni că propunerile lor ,,neambiţioase” ar reduce dramatic domeniul de aplicare al propunerii iniţiale făcute de Comisie.

Destinată să aducă UE în conformitate cu Convenţia ONU privind drepturile persoanelor cu handicap (UNCRPD), care a ratificat-o în urmă cu mai mult de cinci ani, legea ar cere țărilor UE să ,,ia măsuri adecvate" pentru a asigura accesul egal pentru persoanele cu handicap la toate serviciile şi produsele.

,,Avem reformarea şi adoptarea unei noi legislații pentru accesibilitate în Statele Unite, în timp ce în UE discutăm dacă vom avea chiar minimum", a declarat Yannis Vardakastanis, preşedintele FED, referindu-se la americanii în vârstă de 27 de ani, cu certificate de handicap .

,,Ne aşteptăm ca Parlamentul să fie un lider în ceea ce priveşte drepturile persoanelor cu dizabilități, nu să le reducă.Løkkegaard, un deputat aparținând Alianței Liberalilor şi grupului Democraților, care conduce negocierile în Parlament, a respins sugestiile potrivit cărora el slăbea legea, în schimb a pretins că vrea să ,,găsească un echilibru adecvat” între consolidarea drepturilor pentru persoanele cu handicap și dezvoltarea piaței interne a UE pentru bunuri și servicii.

,,Întreprinderile au nevoie de anumite condiţii pentru a inova. Trebuie să laşi pieţele să se dezvolte”, a declarat el pentru Politico, explicând de ce a şters criteriile tehnice detaliate din proiectul de lege, că asta ar oferi o mai mare flexibilitate companiilor la proiectarea de noi servicii şi produse accesibile.

De asemenea, el vrea să elimine ,,mediul construit” din sfera de competenţă a legii, susţinând că alte reglementări UE impun deja facilităţi, cum ar fi: gările să fie accesibile persoanelor cu handicap.În ciuda acestui fapt, nu toată lumea este convinsă.

,,Care este rostul de a avea maşini de bilete accesibile într-o gară în cazul în care clădirea gării în sine nu este accesibilă?", a întrebat europarlamentarul belgian Helga Stevens, preşedinte al grupului parlamentar pentru persoanele cu handicap.

Deputaţii europeni de dreapta privind Comisia pentru piaţa internă a Parlamentului au semnalat sprijinul lor pentru propunerile lui, cu toate că deputaţii europeni de stânga au fost mai precauţi.

,,Nu cred că ar trebui să se modifice textul în continuare. Principiul unei legiferări mai bune nu este menit să creeze mai multe excepţii", a declarat europarlamentarul social-democrat Olga Sehnalová în timpul dezbaterii, arătând spre propunerea de a scuti societăţile mici de noile cerinţe.


Numele tau: Adresa de e-mail:
Se reduc din legislatia UE drepturi ale persoanelor cu handicap
Articol - Se reduc din legislatia UE drepturi ale persoanelor cu handicap
Un grup de ONG- uri a acuzat un deputat european de frunte ca a eliminat elemente importante din noua legislatie UE privind drepturile persoanelor cu handicap
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...